Pai normal, biserica ortodoxa si catolica sunt doar niste imense afaceri. Pe ei nu-i intereseaza sufletul omului.
Bisericile sunt pline de maimutoi colorati.Crestinii au nevoie de idoli pe care sa-i cinsteasca incalcand astfel porunca a 2-a :"Sa nu-ti faci chip cioplit si nici asemanare a vreunui lucru din cate sunt in cer, sus, si din cate sunt pe pamant, jos, si din cate sunt in apele de sub pamant! Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti lor" (Ies. 20, 4-5).
Pai nu e bine sa ai incredere decat in Dumnezeu, cel putin asa zice Biblia. "Blestemat e omul care se increde in om si se bazeaza pe un muritor." Deci practic toti catolicii si ortodocsii sunt blestemati fiindca se incred in preoti dar mai ales in sfinti care nici macar nu mai traiesc.
"sa nu ți faci chip cioplit și să nu te închini.", bani, multi euroi de aceea. Eu nu mă închin, consider că Dumnezeu îl ai în tine, nu în așa zisele icoane.
Nu stiu asta, dar cred ca se ghideaza in functie de cum a fost descris prin cartile cele mai vechi religioase.
Well primele icoane a le "sfințiilor au fost făcute de martori oculari, de Yeshua nu se poate spune același lucru.
In primul rand nu e "scrupteaza", ci sculpteaza, si da, normal ca a fost vazut!
Pentru că, conform doxelor ei se închină la ce simbolizează acea sculptură/pictură(hidoasă, e drept), nu la obiectul în sine.Normal ca e o minciună a popilor, dar fraierii cred că e bine ce fac, chiar dacă real încalcă una din cele 10 porunci, fără să știe că slujba e doar un ritual ce conține elemente din ocult denaturate și transpuse eronat cu scopul de a crea o stare celor ce cred în ele, și normal de a aduce profit unor instituții ce oricum iau o grămadă de bani de la bugetul de stat, și nici nu plătesc impozite pe venit, că ei sunt Dumnezei(-ii măsi de popi cu besericile lor cu tot).
Prima icoana a Mantuitorului nostru Iisus a fost Sfanta Mahrama dupa cum se stie, pe drumul Crucii Mantuitorul a asudat, deoarece a fost foarte obosit si Sfanta Veronica i-a dat un prosop si s-a sters, iar pe acel prosop s-a impregnat chipul Mantuitorului Iisus Hristos.
Henrypericolpublic întreabă: