Înseamnă că sunt retardați și spălați pe creier de sistem. Asta înseamnă. Desigur că prostia joacă rolul esențial în acest domeniu, dar prostia în general e prezentă în toate tipurile de religie, doar că în unele cazuri (cum e cel descris de tine), prostia a atins cote mult prea înalte pentru a mai putea fi egalate.
Pentru ca urmeaza ceea ce scrie biblie in schimb ortodoxi la ce comportament au sunt precum satana cel din biblie,oameni barfitori, critici, care critica, jignesc, zero empatie, oameni rai, toxici, sadici le place sa se bucure de raul altuia
Uite ce descrie un roman ortodox
În Cartea Proverbelor (Mishlai), regele Solomon afirma că „Șase lucruri urăște Domnul, și chiar șapte Îi sînt urîte:"[2]
Privirea trufașă.
Limba mincinoasă.
Mâinile care varsă sânge nevinovat.
O inimă care scornește planuri viclene.
Picioarele care se reped să facă răul.
Un martor înșelător care spune minciuni.
Cel care seamănă discordie între frați.
In primul rând, este o diferență între oamenii religioși și cei credincioși. Ei nu sunt religioși, ci credincioși. Ei au regulile mai stricte ptc sunt printre putinii care chiar fac ce spune Biblia. Alte religii nici măcar nu o cunosc, ce sa mai spun de împlinit... Ceea ce fac ei nu e lipsit de logica, nici imbecil. Da, e mai ușor sa fii ortodox și sa trăiești cum vrei și la final "toți" sa ajungă în rai, decât sa ai parte de o naștere din nou (cum spune Biblia) și sa trăiești cum cere Dumnezeu pentru a putea ajunge în cer. E o MARE diferență. Un om care Îl iubește pe Dumnezeu cu adevărat și vrea sa ajungă în rai, va face ceea ce cere Dumnezeu, chiar dacă e greu și chiar dacă va trebui sa renunțe la multe alte lucruri pentru Dumnezeu. Sunt atâția oameni (chiar penticostali) care au murit pentru Dumnezeu și nu a fost ușor, care pentru Dumnezeu au renunțat la ceea ce le făcea placere alta dată pentru a putea sa Ii fie plăcuți Lui. Nu toată lumea înțelege asta, dar cei ce vor sa fie conform Bibliei se abțin de la anumite lucruri.
Ai întrebat cum se distrează oamenii ăștia. Pai, nu au nevoie sa se "distreze" în lumea asta plina de păcat ptc tot ce poate da lumea e o fericire de o clipă, pe când Dumnezeu le poate da o fericire veșnică, una adevărată și autentică. Când trăiești aproape de Dumnezeu și ești cu adevărat copilul Lui, ești fericit și ai pace în inima ptc știi ca El e Dumnezeul tău și că e ajutorul tău și ptc știi ca vei petrece o veșnicie cu El. Având aceste siguranțe, de ce ai mai avea nevoie de o "distracție" aici? În lume distracția e destrăbălare, ceva total urât înaintea lui Dumnezeu, adică bautură, femei, dansuri, țigări, muzica la maxim etc. Asta e distracție? Nu, clar că nu e, e doar o destrăbălare, o fericire trecătoare, înșelătoare.
Și nu vorbesc mereu de religie, ci de Dumnezeu și Biblie. Atunci când porți ceva în inima nu prea poți sa taci, spui și celor din jur ce minunat e Dumnezeu, cum a lucrat în viața ta și, de ce nu, chemi oameni sa Îl cunoască și ei pe Dumnezeu, dar NU forțează nimeni pe nimeni (dacă cineva forțează, sa l ierte Dumnezeu).
Și desigur ca penticostalii pot vorbi cu cei ce au alte religii, nu exista aceasta restricție.
Scuze ca am băgari de seama dar sunt disperată iubitul meu vrea sa ma jur la biserică ca nu am intretinut relatii sexuale cu alt bărbat, problema este că la varsta de 17 am fost atinsa de un alt băiat de ma multe ori cu mana și p... lui, oare asta se pune ca "relatii sexuale "? Va rog din suflet sa mi dați un răspuns care știți sa ma lămurească și pe mine cineva, el nu știe despre atingeri
Ar fi ok sa ii spui despre acele atingeri totuși, dar alea nu se pot numi relații sexuale, dar păcat tot sunt și trebuie sa îți ceri iertare ca ai facut ce ai făcut
De la cine sa mi cer iertare? De la Dumnezeu? O fac de fiecare data când ma gândesc la trecutul meu, dacă te referi la sa cer iertare de la iubitul meu pentru ceva ce am făcut cu mulți ani inainte de a-l cunoaște nu știu ce sa zic, de înșelat nu l-am înșelat niciodată
Mă refeream să îți ceri iertare de la Dumnezeu. Iubitului tău cred ca ar fi ok sa ii spui, dar ii spui și ca iti pare rau dar nu mai ai ce schimba. Adică adevărul e mai bun, nu? Ar fi normal sa accepte, dat fiind faptul că a trecut, nu mai poți schimba ceea ce ai făcut. Dar nu știu exact unde se încadrează aceste fapte, cred ca întra totuși la relații sexuale...
Scopul religie a fost mereu să controleze masele de oameni. Cum altfel sa îi controlezi daca nu prin interdicții absurde?
Și de ce mai ești într-o relație cu un bărbat care nu are deloc încredere în tine și vrea să te umilească in halul asta?
Cap de duda ai ceva cu ortodoxia dama donam bani și construim biserici și ortodoxia nu va dispărea până la sfârșitul lumii
Cap de duda noi ne facem datoria construim biserici cine nu intra in ele treabă lui daca cred că wc lor de la toate secte sunt bisericile adevărate treaba lor
Cand esti bolnav nu te du la spital si la biserica, ce folos au bisericile daca sunteti pacatosi lumi, nu ti rusine sa ma jignesti, sunteti cancer ue, toata planeta va uraste pe buna dreptate
De ce ești atât de răutăcios? Dacă alții cred ceea ce tu nu crezi înseamnă că ai dreptul sa ii jignești? Adică e urat din partea ta, ok, nu împărtășești aceleași păreri, gânduri, dar nu trebuie sa fii răutăcios, adică ar trebui sa ne putem înțelege ca și oameni fără a se avea în vedere religia unui om.
Da, sunt de acord cu tine. Așa ar fi frumos, să ne putem înțelege ca și oameni indiferent de religie, orientare sexuală, politică, credințe personale, stiluri de viață etc. Dar după cum poți observa, o majoritate considerabilă de așa-ziși "creștini" blamează și jignesc fără nicio ezitare absolut tot ce li se pare lor că e altfel față de mizeria lor de religie. Toate necazurile și problemele pleacă de la oameni încuiați la minte și limitați care nu pot înțelege diferențele majore dintre oameni și care au impresia că dețin adevărul total și că orice altă părere care e diferită de-a lor, e automat falsă. Păi mă piș pe ei, numai pe Facebook dacă dai să vezi prin orice secțiune de comentarii, vei vedea că cei mai vocali hateri sunt pupătorii de moaște, când ei ar trebui să fie cei mai smeriți și împăciuitori. Dar nu, ei sunt primii care acuză și bârfesc, drept dovadă că nu-i duce capul. Sunt manipulați și spălați total pe creier.
Acei "creștini" de care spui tu, nici nu se por numi asa. Adică dacă ii enervezi de înjura în fata dar când trec pe lângă o biserica fac o cruce și gata, s-a rezolvat. Recunosc, s-a ajuns destul de rău cu "creștinismul" din ziua de azi, dar nu ar trebui sa ne pese. Sa ne respectam unii pe alții ca oameni, sa ne înțelegem, ca doar tu nu îmi faci mie niciun rău dacă nu crezi în Dumnezeu și nici eu nu iti fac niciun rău dacă cred, asta e ceva personal și atât. Dar ca oameni consider ca putem sa ne înțelegem și sa discutam, chiar dacă avem puncte de vedere diferite
Eu m-am botezat la penticostali dar oricum consider ca prin botez mi-am dedicat viata Mantuitorului Hristos nu unei organizații umane, deși le consider utile și cultele religioase.În toate Bibliile scrie:"Nu va îmbătați cu vin, aceasta este destrăbălare, dimpotriva fiți plini de Duh. (Efeseni 5:18)
Nici un cuvânt stricat sa nu va iasă din gura, ci unul bun pentru zidire. ca să dea har celor ce îl aud. Curvia sau orice altfel de imoralitate sau lăcomia de avere sa nu fie menționate între voi. sa nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuit, nici glume proaste, care nu sunt cuviincios ci mai degrabă cuvinte de mulțumire. Căci știți bine ca nici un circar mici un stricat, nici un lacom de avere, care este închinare la idoli, n-are parte de moștenire în Împărăția lui Hristos. Cautati ce este plăcut înaintea Domnului și nu luați deloc parte la activității nefolositoare ale întunericului. (Efeseni 5 - 3-10)
Acult cel mai mult muzica crestina(îmi place Cristocentric, Hillsong etc) pentru ca rezonează cu dorința mea profunda de a ma închina Creatorului nostru, îmi aduce o fericire speciala, dar îmi plac și melodiile de dragoste, dragostea în cuplu fiind invenția și darul Creatorului. Am fost și la curs de dans cu sotul meu iar la nunti petreceri dansam noi doi sau la dansurile în cerc, unde fiecare dansează individual. Ne distram foarte bine, nu se îmbată nimeni, facem jocuri de cunoaștere de genul ca răspundem fără nume la întrebări interesante despre soțul, soția noastră și apoi bărbații împreună trebuie sa ghiceasca despre care sot e vorba și reciproc, se fac glume decente, radem ore intregi, etc Facem ieșiri împreună cu familia, cu copiii, organizam campionate de fotbal, volei etcFiecare își vede de familia lui, cu prietenele discutam tot ce ne frământă, ne dam sfaturi în privința creșterii copiilor, înțelegerii mai bune a soților, ne rugam împreună, avem un sprijin sufletesc real în comunitate.
Cum sa spui asa mândră ca ești penticostala și dansezi cu soțul tău la petreceri? Nici nu trebuia sa calci la acele petreceri, dapoi sa dansezi... Și sa asculți Hillsong în loc sa cânți cântări din acelea care sunt smerite și care pun accentul pe DUMNEZEU nu pe OMUL care cântă acea cântare și te fac sa plângi și Duhul Sfant coboară și ești cercetată... "Cele vechi s-au dus, iată ca toate lucrurile s-au făcut noi". Nu asa ar trebui sa fie un creștin adevărat, noi trebuie sa călcăm pe urmele lui Hristos. Dacă El ar mai fi trăit acum pe pământ, ce crezi, ar fi dansat El? Sau ar fi purtat bijuterii, S ar fi vopsit? Sau crezi ca ar fi ascultat concerte de muzica creștină sau ar fi cantat cu ucenicii câteva cântări sfinte și smerite?
Îmi doresc ca Dumnezeu sa te lumineze si sa îți dai seama ca dacă ești copilul lui Dumnezeu te sacrifici, nu trăiești ca înainte dar acum ești mântuit, căci degeaba mântuirea vine prin credință, dacă nu ne-o ducem noi pana la capăt, nu putem ajunge acolo sus. Domnul sa te binecuvânteze cu întelepciune!
Și eu până m-am întors la Isus ascultam manele și alte lucruri murdare, acum sunt un om liber și fericit cu Isus
La ce intrebari ai pus imi e greu sa te iau in serios, plus ca esti copil
Asta nu contează dacă ești copil, contează să fi împăcat cu Dumnezeu
Pentru că liderul lor care a creat această sectă a vrut să se detașeze de lumea depravată occidentală, căci este o religie venită din occident.
Sunt multe astfel de secte care duc la extrem poruncile din Biblie. Toate aceste secte au ciudățenii, reguli, considerate de omul obișnuit, absurde, dar uite că au găsit mereu adepți!
Dacă ție ți se pare normal sa trăiești în desfrâu și după sa zici în același timp ca ești credincios, atunci da, suntem exagerați. În orice caz, crucea lui Hristos e o nebunie pentru mulți, foarte mulți, deci nu ma miră ca voi gândiți asa despre cei ce trăiesc după Biblie. Este scris ca calea spre cer e îngustă și PUȚINI o află, nu o țară întreagă sau un continent întreg sau chiar lumea întreaga. Acei putini sunt cei ce sunt gata sa renunțe la ce au pentru Dumnezeu și care renunță la lumea aceasta plina de păcat. În orice caz, eu personal mi-as dori ca toți "credincioșii" sa fie "foarte exagerati" și sa ajungă în rai, decât sa fie la fel ca lumea
Nu domnișoară, nu mi se pare normal să trăim în desfrâu. Scandalos așa ceva!