IN Speranta ca nu comunic cu un om PRIMITIV:
Sa va spun pe scurt, tema Lacului lebedelor(superconcentrat), care consta in a tinde sa atingem Perfectiunea, adica pe Dumnezeu, daca se intampla sa reusim prin suferinta, rabdare, necalcand Poruncile, decalogul), in final ...IMEDIAT ne AUTOSUPRIMAM! Caci asta este Rostul Vietii.
Am vazut acest film asta seara -noapte ) dupa o odihna prelungita, in toate 'facultatile' mentale CLARE!
Mai precis, l-am urmarit ca 'un contemplator' si nu ca un 'judecator'.
Sigur ca am o 'bruma de cultura' sa-l si fi inteles cat de cat!
Tema de baza era LACUL LEBEDELOR al lui Ceaikovskii, pe care-l 'stiu', si de pe discuri, filme sau la Opera.
Un regizor si un Scenarist deosebiti au facut din aceasta tema ceva FABULOS!
Au reunit Mitul Faust cu Psihologia Abisala.
A fost o Apoteoza pentru mine, nu neaparat scenariul, ci pentru ca am REANTELES ca Arta se face cu Sacrificiu, ca si Credinta, ca nu altii (mama, tata, frati, familie sau prietenii si dusmanii) sunt VINOVATI de esecurile noastre, doar NOI INSINE!
Cum zicea Socrate (dragul meu) : Cunoaste-te pe tine insati(daca esti fata), (sau insuti -daca esti baiat).
Ce inseamna asta? In prisma filmului asta, ecranizarii, sa-i zicem?
Caci LIMITELE si REGULILE in viata, trebuie sa ni le stabilim NOI INSINE si NU ALTII!
Crizele, din experienta mea, sunt depasite DOAR de cei ce nu mai respecta REGULILE UZUALE!
CRIZELE SUNT DOAR PENTRU ELIMINAREA, CURATAREA DE CEI ce stau in calea Credintei si al progresului normal.
Depinde in ce barca ne aflam....filozofic vorbind, de ce putem sau nu, nu de ce ne PRESCRIU ALTII SAU UNII!
Sunt Incercari Grele, am trecut prin atatea, desigur nu voi imparati (nici nu-mi doresc) Lumea.
E treaba altora.
Nu mai dezvolt legatura cu Mitul Faustic dezvoltat bine de Goethe, mai devreme de Marlowe(concurentul epocii al lui Shakespeare), Dostoievskii intr-un capitol amplu din DEMONII(fabuulos de impresionant-si acum mi-a ramas in minte-mai uman descris), apoi de Thomas Mann in Doktor Faustus, incercand sa-l reformuleze pe Dostoievskii.
Ce inseamna MITUL Faustic (? si cu asta termin, caci sunt prea obosit si azi la 5 ma trezesc si daca dorm sau nu),
In opinia mea este MITUL DESPRE ECHILIBRUL INTRE BINE SI RAU.
Dualitatea Dumnezeeasca!
Cu toata dragostea.
Religia nu se refera neaparat la asta.
Poti sa crezi in ce vrei tu.
Ideologia in sine, ca exista cineva mai presus de toti, si iti spune sa fii bun, sa nu arunci cu pietre, sa nu omori, sa nu furi, sa nu violezi, sa nu faci lucrui rele in ansamblu, ne tine pe toti, un pic mai buni asa.
Nu e neaparat sa te duci la biserica, poti sa citesti si cand esti acasa singur, din ce vrei tu.
E o intrebare foarte copilareasca.
Cred ca esti copil.
Mai devreme sau mai tarziu vei crede si tu in ceva, ca e dumnezeu, ca e zeul cu 8 maini, ca e caracatita cu 9 tentacule, trebuie sa crezi in ceva. In primul rand in tine, apoi daca mai ai timp sa mai rasfoiesti si cate o carte, e blana
De exemplu : Luam o bucata de roman si una de evreu.Romanul se gandeste cum sa il sperie pe evreu, ca se supuna, si inventeza religia.
Hai să îți zic ceva în 2006 am fost în comă și crede-mă lumea de dincolo există așa cum și Dumnezeu există? Nu vorbesc din cărți vorbesc din ceea ce am trăit pe pielea mea?
Ii ajuta pe aia care ii indobitocesc pe oameni. Aduna bani si putere de pe urma lor in timp ce oamenii habar n-au nimic despre asta.
Orice om care iubeste planfe deoarece are loc o despartire permanenta pe pamant.
Si din cauza sentimentelie de iubire majoritatea persoanelor plang.
Ateii au invatat de la bacterii sa planga)
Lumea de dincolo nu are nicio legatura cu zeul evreilor. In coma vezi ganduri si imagini aflate in subconstient. Daca tu ai fost indoctrinata de mica sa crezi in zei evreiesti, cristosi, sfinti, rai si iad, atunci asta o sa vezi in coma (sau in vise uneori), asta nu inseamna ca acele personaje biblice si exista in lumea reala.
Nu am fost îndoctrinată deloc părinții mei cred în Dumnezeu dar nu suntem "pupători" de moaște? E problema ta dacă mă crezi sau nu... apropo când ești în comă nu acționează niciun subconștient dacă tu nu crezi asta nu înseamnă că nu există dar repet este problema ta?
Cand esti in coma nu esti mort, deci n-are nici o legatura ce crezi tu ca ai vazut cu presupusa lume de dincolo sau cu spiridusii.
Depinde de gradul de comă, coma e comă nu e somn de 8 ore, au fost 5 zile în care medicii strângeau din umeri... ești liber să crezi ce vrei eu îți spun prin ce am trecut? Nu te oblig să crezi că oricum într-o zi vei muri și vei afla singur Sănătate!
"dar repet este problema ta?"
Ai postat un raspuns public deci automat te supui criticii oricarui vrea sa-ti raspunda pentru ca libertatea exprimarii (in cazul asta)
"apropo când ești în comă nu acționează niciun subconștient"
Daca dupa ce ai fost in coma ai zis ca lumea de dincolo exista, inseamna ca ai vazut ceva nu? Daca nu actiona nici constientul nici subconstientul, atunci nu vedeai nimic. De vreme ce constientul nu actiona de vreme ce nu erai constienta, atunci a actionat subconstientul ca altfel nu era posibil sa vezi ceva. Iar faza asta cu daca tu nu crezi si nu stiu ce e expirata. E foarte usor sa credem toate tampeniile fara sa cercetam daca sunt si adevarate. Asta-i ignoranta oamenilor din ziua de azi. Pretind ca stiu dar ei la propriu habar n-au pe ce lume se afla.
"părinții mei cred în Dumnezeu dar nu suntem "pupători" de moaște?"
Parintii tai sunt crestini dar n-ai fost indoctrinata
Si parintii mei sunt crestini si m-au spalat pe creier de mic. Ei cred ca a-ti indobitoci copilul este ceva normal. Ei cred ca stiu adevarul. Ei chiar cred ca tot ce scrie in biblie e adevarat cand nici macar n-au citit macar o pagina din ea. Ce stiu ei de contradictii biblice, crimele comise de "Dumnezeu", alegoriile pagane atribuite lui Isus. Habar n-au. Si tu zici ca n-ai fost indoctrinata?
„Cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic" (Eclesiastul 9:5)
Scopul lui Dumnezeu nu era ca oamenii să moară. Adam ar fi trebuit să trăiască veșnic. Adam a primit un avertisment: dacă va mânca un fruct ‘în mod sigur va muri’ (Geneza 2:17). Adam a ignorat acest avertisment al lui Dumnezeu și astfel a murit.
„Va fi o înviere atât a celor drepţi, cât şi a celor nedrepţi" (Faptele 24:15). Dumnezeu îi va învia pe toți cei morți pentru a fi judecați.
Isus a spus:
„Lazăr, prietenul nostru, se odihneşte, dar mă duc acolo să-l trezesc din somn". (Ioan 11:11–14).
„Eu sunt învierea şi viaţa. Cine manifestă credinţă în mine, chiar dacă moare, va reveni la viaţă". (Ioan 11:25)
Poți citi și Revelația 23:10b.
Personal, mă întristez căci am pierdut o persoană dragă, dar știu că acea persoană va rămâne în mintea mea pentru restul vieții mele.
Cum te-ai putea intrista stiind ca acum acea persoana draga se distreaza in paradis si incurand(peste cateva zeci de ani care vor trece ca o clipa) te vei alatura si tu paradisului?
Decia fost o persoana rea. A pacatuit. Merita iadul. Iadul e pentru oamenii rai. Daca asta merita el, inseamna ca s-a facut dreptate. Dreptatea e buna. Inseamna ca e bine ca el e in iad. Deci tu trebuie sa te bucuri ca a ajuns acolo, fraiere
P.S. ce fapta asa de rea a facut incat nu crezi ca e in rai?