| goth123 a întrebat:

De ce ortodocșii dau hate adventistilor, cand adventistii sunt cei care chiar isi respecta religia? Nu consuma alcool, nu fac sex inainte de casatorie, se imbraca decent, asculta doar muzica religioasa etc.

22 răspunsuri:
| AndrElle a răspuns:

Chiar și așa nu le place religia. Se comporta altfel. Le plac cei asemănători lor.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Cine se aseamănă se aduna.

| Panamax a răspuns:

Adventistii sund disperati dupa bani.

| CostinAlamariu a răspuns:

Unde scrie ca e interzis sa bei alcool?
Unde scrie ca e religios obligatoriu sa te imbraci "decent"?
Adica vrei sa spui ca Dumnezeu nu îi primeste pe saracii care vai de ei au doar niste saci pe post de haine?
Ce mentalitate de bombardieri aveti, credeti ca Dumnezeu se uita la haine nu la inima omului.

| Nilsson a răspuns:

Atitudinea de ostilitate este promovată de conducătorii religioși cărora le este frică să nu își piardă enoriașii, dar și sursele de venit.
Noi ca și creștini însă ar trebui să evităm disputele interconfesionale.

| Meme10Memu a răspuns:

Toti sunt din aceeasi categorie.

| Werrich a răspuns:

Dar și alte culte dau hate adventistilor: penticostalii, baptistii, Martorii lui Iehova, Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Ultimele Zile, Creștinii după Evanghelie, Biserica lui Dumnezeu Atotputernic, menonitii, Evanghelicii Reformați, luteranii, romano-catolicii și celelalte 40000 de Biserici creștine.

| iurii75 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

E adevărat că consumul de alcool nu este interzis, de fapt chiar apostolul Pavel îl îndemna pe Timotei să bea și câte puțin vin. Ceea ce este condamnat este beția.
In ce privește o îmbrăcămintea, "decentă" nu înseamnă scumpă.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru iurii75):

Unii nu isi permit nici macar imbracaminte decenta. Vorbim aici de oameni in saracie extrema. Din nou imi pun intrebarea, ce legatura are imbracamintea cu credinta ta?
Sau gustul in imbracaminte.

Eu personal am gusturi bune in haine, dar oamenii care nu au gusturi bune sunt imorali? Doar pentru lipsa lor de gust? Sa te imbraci in kitschuri e pacat?
N-am auzit ceva mai ridicol in viata mea.

Cred că încurci ceva. Decent se referă la haine poate și simple dar curate, fără sâni care ies afară și picioare care deja se termină dar fusta încă nu se începe.

| h379m3973423 a răspuns:

De invidioși ce suntwinking

Chiar si asa asta e evident fals. De fiecare data cand ma duc la biserica femeile sunt imbracate decent.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Amândouă secte sunt extremiste, astfel vorbind este nedrept a judeca doar din perspectiva uneia.
Si ca sa iti faci o idee, adventistii au căzut în extrema dreapta, iar ortodocsii in extrema stanga.
Cum faci diferenta intre stanga si dreapta?
Pai stanga se refera la cei care au imperecheat Cuvantul lui Dumnezeu cu, cuvantul unui om(traditii si practici pagane) si a iesit o religie crestin-păgână, iar dreapta, o altă extrema si ea, au depășit pragul sfințeniei, adică sunt mai sfinți decât sfinții, ceea ce, la fel, e un lucru greșit conform acestui pasaj:
https://www.google.com/amp/s/www.bible.com/ro/bible/191/ECC.7.16.VDC

Dar eu va susțin mai mult pe voi decât pe ei, pentru că va abateti de la ce nu trebuie sa va abtineti:
Ai voie sa consumi alcool dar nu ai voie sa te imbeti.
Ai voie sa asculti orice muzica cu versuri dar nu orice versuri.
Ai voie sa te îmbraci in ce vrei tu dar nu ai voie sa te dezbraci mai mult decat decent.
Ai voie sa faci sex înainte de casatorie dar cu condiția să o iei de nevastă

| doctorandus a răspuns (pentru Werrich):

Si Miscarea de Reforma.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Si fariseul de la Templu se lauda si se mandrea cu religia lui si cu faptele lui bune, exact cum te lauzi tu cu adventismul tau, si se compara cu pacatosul de vames, care departe stand si neridicandu-si ochii lui catre cer, isi batea pieptul si se pocaia: "Dumnezeule, fii milostiv mie, pacatosului!" Luca 18, 13
Si nu stramosul adventistilor s-a intors indreptat la casa lui, ci vamesul care s-a smerit pe sine, fiindca Dumnezeu, celor mandri, le sta impotriva, iar celor smeriti le da har! - 1 Petru 5, 5

| goth123 explică (pentru CostinAlamariu):

Desteptule, prin decent m-am referit la imbracatul cu haine ieftine si care acopera.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru goth123):

Dupa cum am spus, de fiecare data cand ma duc la biserica nu vad nicio femeie imbracata indecent. Si avand in vedere ca nici tu nu esti ortodox, cel putin asa presupun, nu cred ca ai de unde sa stii cat de decent sau indecent se imbraca alti oameni

| Cybele a răspuns:

Esti sigur ca adventistii sunt asa sfinti? Eu n-am nimic cu nicio religie dar parca prea ii ridici in slavi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu toti, asa poti spune despre orice om cate ceva, in orice domeniu, nu generaliza.

| ania a răspuns:

Firea pamanteasca.

"Chiar si asa asta e evident fals. De fiecare data cand ma duc la biserica femeile sunt imbracate decent." - nu are sens replica ta.
In plus îndemnul era să fii îmbrăcat decent tot timpul, nu doar cu anumite ocazii.

Vorbeam strict de ortodocsi. Nu poti sa-ti dai seama ce religie e cineva daca nu-l vezi mergand la o biserica. Iar in afara bisericii numai ei stiu fiecare cum se imbraca