| RAY a întrebat:

De ce pedofilia este ilegala din moment ce in biblie scrie ca de la prima menstruație aia poate avea copii? Fecioara maria avea 18 ani? In biblie se vorbeste de fecioara tradus corect inseamna prima menstruatie

65 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns (pentru Freya1):

"nu e ok sa faci sex (mai ales fortat) cu persoane fara discernământ in general." -- asta este un rationament juridic modern, secular-umanist, nu este nici antic si nici biblic.

Biblia dispune ca daca un barbat violeaza o fecioara, barbatul va fi obligat s-o ia de nevasta. Asta este un principiu biblic care se aplica in continuare in Afganistan, Pakistan si alte state islamice, pentru ca si islamul se bazeaza pe Biblie. Celei violate nu i se cere acordul pentru casatorie, se considera ca ea nu are un cuvant de spus.

| Freya1 a răspuns (pentru doctorandus):

Am o intrebare? Esti profesor de istorie, religie? Ca vad ca te prinde cam tare subiectul si încerci să convingi omul sa creada ce zici tu.
Eu nu ma contrazic cu nimeni practic, ca sincer nici nu prea ma intereseaza.Eu religia mea oricum o percep si simt cum vreau nu cum zice Ray (aici nu ma refer la date exacte de cad a murit x sau y, sau la cat a facut sex x sau y) ci la faptul că nu o sa il consider niciodata pe Dumnezeu rau Si nu o sa ma iau dupa ce sa scris undeva ci după ce simt eu.Ca de scris si eu pot scrie ceva sa las intr-o peșteră, sa gaseasca altul si sa creada ca ia trimis isus scrisoare si crede-mă, singurul care e batut in cap e ala de crede așa ceva.
Nu am spus sau negat anumite lucuri, am spus că eu am citit asta si asta dar exista posibilitatea ca legile sa fi fost diferite pentru ca toate lucrurile astea s-au întâmplat acum ceva ani.In fond nu suntem noi in masura sa judecăm poporul nimănui având în vedere ce se intampla deja într-al nostru.Dar atei nu pot sa inteleaga o chestie, ei nu vor sa priceapă că religia merge si pe ceia ce simti, nu doar pe ce scrie nu stiu cine.Si chiar daca suntem făcuți oi, ca mergem cu turma si etc ganditi-va ca si atei cred tot in ce au scris altii, nu in ce au văzut s-au descoperit ei.Asa ca daca tu crezi ca 1+1 fac 2 pentru ca asa ti-a zis tie cineva, nu pot sa imi spui mie in ce sa cred.

| doctorandus a răspuns (pentru Freya1):

Sa-ti spun un "secret": eu nu sunt ateu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Istoric vorbind, inaintea secolului 20. , pana la varsta maturitatii de azi 18ani. Majoritatea populatiei deja avea intemeiata familie proprie.
Termenul dat de tine, este un termen provenit din vest. Si se refera mai degraba la relatiile de acelasi sex in care : unul e matur celalat copil.
Cat despre relatiile dintre o fata minora si un baiat matur este legal si in ziua de azi, atat timp cat: indeplineste cele 2 criterii : 1. fata are peste 14 sau 15 ani (in functie de tari in Romania 15) SI 2. Familia fetei e de acord, nu exista dovezi precum fata ar fi abuzata.

| Mayhem666 a răspuns:

Asta e o chestie de morale, nu de religie.
Eu nu ma identific cu nicio religie, dar tot cred ca pedofilia trebuie sa ramana ilegala, mai ales ca de obicei copii cei mai "target-ati" sunt copii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani.
Da stiu, pana la 18 ani inca esti minor, dar pedofilii se axeaza mai mult pe copii, nu pe adolescenti si pre-adolescenti.

Întrebări similare