| i86e2 a întrebat:

De ce permite D-zeu hibrizii?
Dacă D-zeu există și a creat speciile separate, de ce pot face pui măgarul cu iapa și calul cu măgărița? Bănuiesc că ați auzit de catâr. Mai există hibrizi și între cal și zebră.
Există nenumărate cazuri de hibrizi, între leu și tigru, între lamă și cămilă, între coioți, lupi, șacali (hibrizi fertili), între capră și oaie etc. Am menționat doar mamifere, dar există hibrizi de reptile, păsări, insecte, pești, plante etc. Aveți mai multe exemple aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Hybrid_%28biology%29
Din punct de vedere evolutiv, hibrizii sunt foarte ușor de explicat, mutațiile genetice acumulate de grupuri nu i-a făcut încă complet incompatibili genetic. Tot evoluția prezice că peste câteva milioane de ani nu vor mai putea face pui deloc, fiindcă se vor răspândi alte mutații genetice în acele grupuri, care îi vor face complet incompatibili genetic. Practic, când două grupuri se separă, întâi formează rase diferite, apoi specii diferite care pot face hibrizi infertili, apoi specii complet incompatibile genetic.

Răspuns Câştigător
| lilip a răspuns:

"Chiar daca Dumnezeu nu este de acord cu multe experimente facute de om"
Ia uite dom'le, ai vorbit tu cu el si ti-a spus ca el nu este de acord cu modificarea genetica a naturii de catre om? Nu numai ca am schimbat geneticul animalelor si plantelor, dar deja cativa oameni de stiinta vor sa creeze un SupraOm modificat genetic, adica evolutie accelerata de catre noi. Vom combina gene de la diferite animale pentru obitinerea unor calitati fizice impreseionante si gene de la anumiti oameni foarte inteligenti si cu abilitiati speciale gen sinestezia. Imagineaza-ti ce salt in evolutia noastra o sa avem atunci, cu oameni capabili sa invete intr-un an cat un om normal in 80 de ani.
Uite niste exemple de SupraOameni: http://www.youtube.com/watch?v=mxogo0sMFBM

11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Asa e ai dreptate exact asa gandeam si eu evolutie, cred ca in trecut ne imperechiam si noi cu cimpenzeii

| EmaS a răspuns:

Chiar daca Dumnezeu nu este de acord cu multe experimente facute de om, va veni o zi in care fiecare va plati pentru tot ceea ce a facut.

| i86e2 explică (pentru EmaS):

Dar nu sunt experimente făcute de om, calul și măgarul ar putea face pui și fără intervenție umană, nu înțelegi?

| EmaS a răspuns (pentru i86e2):

Dumnezeu nu intervine nici in clonarea umana, nici in cazul crimelor sau a violurilor.Va veni vremea cand fiecare va da socoteala pentru tot ce a facut.

| i86e2 explică (pentru EmaS):

Bine, presupunem că în natură, departe de oameni, un cal și o măgăriță fac un catâr. De ce permite D-zeu asta? Apropo, dacă nu mă crezi că se întâmplă hibridismul în natură, pot să-ți aduc exemple. Un exemplu descoperit în natură e hibridul între urs polar și urs grizzly. Ce face D-zeu, pedepsește bietele animale că și-au permis să facă hibrizi?

| EmaS a răspuns (pentru i86e2):

Animalele traiesc si mor.Ele nu au suflet care sa traiasca vesnic.El le-a lasat ca noi sa ne folosim de ele.

| Raynn a răspuns (pentru EmaS):

Ce socoteala vor da animalele avand in vedere ca instinctul dat de Dumnezeu le-a facut sa se reproduca cu alta specie? Si daca nu au suflet, cum vor putea fi pedepsite de Dumnezeu?

Exista un iad plin de luminite laser ca sa chinuie pisicile?

| costis a răspuns:

Pumpkin, ai dreptate ca exista catari, dar existi si tu... o problema mai mare

| EmaS a răspuns (pentru Raynn):

Ele nu vor fi judecate, pentru ca nu au ratiune.

| EmaS a răspuns (pentru lilip):

Da,si tu poti sa vorbesti cu El!

| trolololo a răspuns:

Trimite-i un mail și vezi ce zice.