Fiindcă strămoșul Avram a păcătuit. Înainte ca el să păcătuiască, nu murea nimeni, nici chiar el. Prin păcatul lui a adus moartea pe lume.
Nimic nu e vesnic. Viata e finita pentru toate vietuitoarele, deci viata vine la pachet cu moartea pentru toti. Cine primeste viata, primeste si moartea.
Știu că se mai practică minciuna printre enoriași, dar eu când spun "creștin", "botezat", "pocăit", "mântuit", "neprihănit" mă refer la adevăratele semnificații Biblice ale acestor cuvinte. Creștin - om al lui Dumnezeu, botezat - om declarat pocăit, pocăit - om cu mintea înnoită(cu gândirea, valorile Domnului Isus), mântuit - om ce și-a terminat 'alergarea', "neprihănit" - drept.
Nu folosesc termeni precum "creștin adevărat" pentru că este fie creștin fie nu. Matei 5:37.
Ce vreau să spun este că un creștin nu poate fi decât sincer, altfel nu este creștin ci un mincinos.
Eu cred că se referă mai degrabă la moartea sufletului, nu la cea trupească. Adică omul care păcătuieşte constant şi e conştient că face rău dar nu-i pasă, va muri în interior treptat, adică Domnul îşi v-a îndepărta Duhul Său de la acel om şi acela poate fi considerat ca şi mort, căci cine se îndepărtează de Dumnezeu, care e sursa vieţii, acela moare.
Un pocait moare fiindca TOTI oamenii sunt pacatosi, inclusiv pocaitul. Diferenta dintre un om normal si un pocait este ca cel de al doilea a luptat pana la moarte sa duca o viata ca cea asemanatoare lui Hristos. La revenirea ACESTUIA va fi eliberat de moarte fata de ceilalti care vor avea parte de faptele si gandurile pe care le-au promovat in timpul vietii.
Pentru ca moartea e un fenomen natural biologic. Nicio legatura cu povestile fanteziste
Pacatul este polul opus lui Dumnezeu, iar Dumnezeu este Viata, Binele, Adevarul, Iubirea, Frumosul. Pacatul este accident, disfunctie, sursa a suferintei dezbinarii si mortii. Pacatul este fisura prealabila care neindreptata, necorectata duce in final la ruptura sila moarte.
In acest sens, metaforic, stilizat, plata pacatului este in final... moartea.
Nu, nu cred. Sunt mulți oameni în Biblie, unși, despre care s-a scris " a murit".
Nu știu exact versetele unde se specifică asta dar acolo se poate referi într-adevăr la moartea trupească.
Adam - Gen. 5:5
Set - Gen. 5:8
Noe - 9:29
Și tot așa. David F.A. 2:29. Inclusiv pocăiții au murit, înainte și după Hristos. Plata păcatului este moartea și este destul de clar că se referă la moartea "trupească" cum ai numit-o tu; iar întrebarea este de ce?
Moartea sufletului la care te referi este menționată ca moartea a doua(Apoc. 21:8), nu are treabă cu întrebarea pe care am pus-o.
Mare legatura cu intrebare, doar ca nu iti covine tie răspunsul ca nu e din aceeași poveste cu tine
Nu este moarte in viata asta ci este moarte in viata vesnica viata pe pământul asta doar prima etapa in care tu tu dovedești ca esti vrednic sau nu pentru viata vesnica si plata pentru păcat este moartea in viata de apoi adică iadul frate dacă păcătuiești ajungi in iad
"Nu este moarte in viata asta ci este moarte in viata vesnica" mda, vorbește cu Avraam despre asta, sau cu Moise, sau cu David, sau cu Pavel, sau cu Petru... Oh, stai, sunt morți. Ba chiar și despre Domnul Isus s-a scris că a murit(și a fost primul care a înviat drept neprihănit).
Nu, moartea la care se referă este chiar asta care ne paște pe toată lumea.