Buna intrebarea, te felicit pentru ea. Crucea si moartea pe cruce pe langa faptul ca era enorm de cruda, se murea normal in cca 2 zile in niste chinuri de neinchipuit, era si SIMBOLUL CEL MAI DEZAVUAT AL vremi, era o rusine sa mori astfel. Pavel fiind roman a fost omorat prin taierea capului. Crucea CA SIMBOL AL PACATELOR NOASTRE la care a fost supus Dumnezeu Fiul ar trebui sa o avem pusa IN PIEPT si nu pe piept. Acest obicei PAGAN in care punem in evidenta simbolul unui OBIECT de TORTURA si moarte scoate in relief caractrerul uman doritor de tot ce este mai rau.
Problema e pusă greşit. Ak-47 nu e realist, dar gândeşte-te dacă Iisus era ucis prin ardere, purtau torţe la gât, apoi brichete?
Inainte sa pui aceasta intrebare,,,,,, trebuia sa cauti si sa vezi, ce simbol are Sf Cruce pentru Crestini.
Un obiect care a fost folosit de un sfânt este ceea ce numim "relicvă de rangul al doilea". Sunt păstrate cu cea mai mare grijă, în vase de preţ numite "relicvarii". Cu atât mai mult este valabil acest lucru în ceea ce priveşte obiectele care au fost în legătură cu Însuşi Domnul, fiindcă, în timp ce sfinţenia oamenilor este relativă, sfinţenia Lui este absolută. Dar, dintre toate obiectele cu care El a venit în contact (spini din coroana Lui, fragmente din veşmântul Lui, mormântul ori giulgiul Lui etc), de cel mai mare preţ pentru creştini este Sf Cruce, fiindcă ea a fost chiar altarul Lui de jertfă.
Intrebare de nota 10 serios.Fac pariu pe 4 lei si 20 de bani ca ii asa cum zici tu
Ce minte ai? sa porti un ak-47? ai multa imaginatie, oricum e foarte tare imaginatia ta, de raspuns la intrebare nu stiu si nu stiu daca exista sau nu Dumnezeu, dar mi-as dori foarte mult ca dupa ce murim sa fie inca o viata
Ai inteles gresit, nu pentru ca a fost ucis pe cruce, ci pentru ce se spune in Luca 9:23 Apoi a zis tuturor: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze."Si ortodocsii si altii poarta cruciulite de tot felul la gat, dar nu asta e morala vorbei, e metaforic, se refera la povara nu la crucea in sine, dar ortodocsii nici nu incurajeaza citirea Bibliei si nici nu o interpreteaza corect.Intelegi?
Sa inteleg ca dumnezeu a ales pentru fiul sau cea mai cruda si umilitoare moarte?
Nu Tatal a ales ci Fiul a ales sa PLATEASCA pentru pacatul omenirii. Era singura noastra sansa pentru a nu fi sortiti mortii vesnice. Printr-un Adam a intrat pacatul in lume, DOAR prin alt Adam putea fi scos din ea.
OctavianDanielMaria întreabă:
DeProfundis99 întreabă: