anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce pocaitii tot afirma ca ateii se duc in iad prin simplu fapt ca nu cred in Dumnezeu si nu se roaga.Am 2 prieteni un pocait si un ateu.Pe pocait nu l-am vazut niciodata sa ofere un ban unu sarman sau sa faca cinste(nu ar da nici 1 leu pentru un corn cu ciocolata), dar ateul este exact opusul lui, el daruieste fiecarui sarman pe care il vede pe strada 4 lei(4lei 4lei bani multi nu cred ca exista alt om care sa dea 4 lei unu sarman) ofera din bunurile lui, face cinste, cumpara de mancare oamenilor mai neajutorati, iar pocaitul ii tot spune ca se duce in iad.

Acum intrebare mea este dc? dc s-ar duce in iad? Pentru ca nu crede? ideea omului si a vietii nu e moralitatea? ajutorul reciproc, toti suntem unul... de ce ateul care este bun la suflet si ofera se duce in iad pentru ca nu crede, iar pocaitul care face exact opusul este convins 100% ca va ajunge in rai?

22 răspunsuri:
| costis a răspuns:

O intrebare care ma bate. Las pe altii sa raspunda.

| sublime89 a răspuns:

Pocaitii sunt niste aroganti care s-au considerat tot timpul mai presus nu doar fata de atei, dar si fata de cei de alta religie. Ei sunt de parere ca oricine nu e pocait merge in iad. Doar ei se vor duce in rai. Acesta nu e un mod de gandire nou la crestini. Tot timpul au existat unii care au spus asta despre altii. Multi ortodocsi pretind ca doar ei sunt singura varianta autentica a crestinismului. Catolicii sunt si ei convinsi la randul lor de acelasi lucru. Protestantii s-au rupt din catolici tot din acest motiv. Putini se uita la personalitatea unui individ inainte de a-l judeca. E mult mai usor doar sa afli de ce religie e, sau daca crede in d-zeu, si sa-l si bagi intr-o categorie de oameni, de multe ori intr-un mod eronat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ti-ai raspuns singur la intrebare

| Zamolxe777 a răspuns:

Prietene, e o intrebare grea, mai ales daca esti crestin. Daca luam ce zice in biblie, Iisus zice ca va desparti la judecata oamenii buni de oamenii rai, dragostea e mai presus de orice lege si chestii de genu.Dar in revelatie, zice ca fricosii, necredinciosii si altii, nu-mi aduc aminte exact, vor fi aruncati in iazul cu foc.Sunt tot felul de lucruri de genu prezente in biblie care par sa se contrazica.Ciudat este ca, daca Dumnezeu e atotputernic, ar putea sa faca din toti oamenii rai, oameni buni, dar prefera sa-i arunce pe cei rai in iazul cu foc unde vor avea parte de suferinta vesnica.Ce fiinta superioara ar face asa ceva? Unii crestini zic ca asta e de fapt dovada justitiei lui Dumnezeu, se poate sa fie asta.Eu personal sunt un fel de crestin agnostic.Si mi-am pus intrebari de genul. Exista atei care sunt mai morali, mai buni decat unii crestini.Ei oare vor fi aruncati in iazul cu foc, pentru ca nu au crezut in Dumnezeu deoarece nu au gasit dovezi concrete? Cineva mi-a zis ca nu e de ajuns sa faci lucruri bune, trebuie sa si crezi in Iisus pentru ca el e salvarea.Destul de stupid.Nu stiu raspunsul.Ma depaseste.Sunt curios daca va oferi cineva un raspuns calumea, care sa ne lamureasca.

| M25M a răspuns (pentru Zamolxe777):

Sunt de acord cu raspunsul tau, este foarte greu de pronuntat, insa consider (fiind ateu) ca, in cazul care exista o entitate atat de complexa care a creat un univers atat de complex, nu s-ar poticni in chestiuni ce tin mai mult de egocentrism. Indiferent de orientarea religioasa conteaza pana la urma faptele.

| Radu284 a răspuns:

Ce conteaza ce zice pocaitul? Nu el e dumnezeu, nu el decide. E ca si cum ai zice: "Femeia de serviciu de la firma unde lucrez a zis ca nu este de acord cu politica de securitate a retelei". E dreptul ei sa zica, dar nu stiu daca are o asa mare importanta ca a zis ea asta.

"dar ateul este exact opusul lui, el daruieste fiecarui sarman pe care il vede pe strada 4 lei(4lei 4lei bani multi nu cred ca exista alt om care sa dea 4 lei unu sarman)"

Nu ca vreau sa ma laud, dar eu nu sunt ateu si am donat peste 2500 USD la organizatii care se ocupa cu ajutorarea oamenilor in situatii naspa. De genul Doctors without borders, Red cross, etc.

| Perseverance a răspuns (pentru Radu284):

Eu ma refeream strict la cele 2 persoane.Nu in general

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

În Romani 14:10 se spune: "Căci toţi vom sta înaintea scaunului de judecată a lui Dumnezeu".

Întrucât doar Dumnezeu cunoaşte starea inimii cuiva, doar el e capabil să înţeleagă cine este un om bun şi cine nu.

Părerea mea e că orice încercare de a judeca pe cineva spunând cum îl priveşte Dumnezeu este greşită. Noi niciodată nu vom putea privi lucrurile din perspectiva Creatorului, atunci care ar mai fi rostul unor astfel de presupuneri?

Doar Dumnezeu "vede inima" (1 Samuel 16:7).

Cele bune!

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Rataciti nu pocaiti, daca vrea ateul sa creada un pic bine, dar primul care ajunge in iad e ratacitul

| Radu284 a răspuns (pentru Perseverance):

Pai ce am zis eu se aplica si la cazuri particulare, nu?

| AndraRox a răspuns (pentru Zamolxe777):

"Ciudat este ca, daca Dumnezeu e atotputernic, ar putea sa faca din toti oamenii rai, oameni buni, dar prefera sa-i arunce pe cei rai in iazul cu foc unde vor avea parte de suferinta vesnica." Dumnezeu le ofera oamenilor libertate. Aici ai generalizat, oamenii se pot schimba pana la sfarsitul vietii. Niciodata nu e prea tarziu. Dumnezeu este bun si de oameni iubitor si iarta. Repet, fiecare om are libertatea de a alege ceea ce este bine pentru el. Daca Dumnezeu ne facea pe toti la fel, atunci ce s-ar mai fi zis?

| Zamolxe777 a răspuns (pentru AndraRox):

Nu ai inteles in totalitate ce am vrut sa spun.Ai putea sa-i oferi dansului care a pus intrebarea, un raspuns.Sunt curios sa vad ce zici si ce argumente aduci!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu am un prieten de culoare care se comporta rau cu toata lumea.
Deci toti negrii sunt rai, daca ar fi sa ne ghidam dupa "logica "ta.

| godge a răspuns (pentru anonim_4396):

El a intrebat altceva.Ca pe tine te deranjeaza realitatea ca si ateii pot fi buni iar crestinii pot fi rai e altceva.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru godge):

Am dorit doar sa-i arat ca generalizeaza doar cu un singur exemplu.
Data viitoare o sa incerc sa desenez ca sa inteleaga si cei mai mici.

| ZambetDeGheata a răspuns:

Nu e indeajuns sa spui "cred in Dumnezeu" si nu e indeajuns sa ajuti oamenii. Trebuie sa fie amandoua sau niciuna. Penticostalii/Baptistii(cred ca la ei te referi prin "pocaiti") sunt si ei de toate felurile, nu trebuiesc judecati dupa unul singur sau dupa un grup.

| Perseverance a răspuns (pentru anonim_4396):

Ia uite crestinul...acum tocmai ce i-ai numit pe atei prosti.BV laughing vai de...

| Șeremet_Doinita-Augustina_1996 a răspuns:

Dar poate n-are de unde sa dea.Iar daca are, sigur e pacalit, nu pocait. In primul rand un om cu adevarat pocait iti spune despre Dumnezeu, si dupa aia te asigura ca esti pacatos.
Dar sa vedem ce spune Dumnezeu in Biblie: faptele fara credinta sunt zero, la fel credinta fara fapte e moarta (asta numai daca poti sa le faci si nu le faci).
Oricum pana la urma si ala pocait o sa fie judecat, nu ne sta noua in putere sa criticam.

| Perseverance a răspuns (pentru Șeremet_Doinita-Augustina_1996):

Deci pe scurt degeaba ateul face fapte bune daca el nu crede intr-o divinitate....mda...daca ma iau dp biblie devin ateu 100%.Un motiv pentru care nu ma voi apuca de ea.

| Felys a răspuns:

Cati puscariasi nu se dau drept credinciosi,aia unde mai ajung, doar sunt credinciosi nu si se roaga, eu sunt atee, stiu exact unde voi ajunge, intr-o groapa la 2 metrii adancime unde ma voi descompune, pentru mine iad si rai nu insemna nimic, daca tu vrei sa crezi ca ajungi altundeva decat mine, esti liber sa crezi ce doresti

| Ioanantonia a răspuns:

Prietene,ateul acela chiar daca nu vrea, crede in Dumnezeu. Cel mai bun lucru in dumnezeire e ca Dumnezeu se afla neconditionat si in sufletele celor care il contesta. Si eu sunt protestanta..si sunt de aceeasi parere despre atei, dar doar despre cei care Il batjocoresc pe Dumnezeu, ceilalti care fac fapte bune nu sunt atei nici daca vor. happy

| Șeremet_Doinita-Augustina_1996 a răspuns (pentru Perseverance):

Rau faci...pt ca nu cautati adevaratul cuvant pe care-l trimite Dumnezeu prin Biblie