Isus nu s-a îmbrăcat în roşu spre bătrâneţe, de fapt, Isus şi-a încheiat lucrarea pe acest pământ la aproximativ 33 de ani, aşadar, era tânăr. Cât despre îmbrăcăminte, nu se putea îmbarca decât în ton cu moda acelei vremi:
`` Ostaşii, după ce au răstignit pe Isus, I-au luat hainele şi le-au făcut patru părţi, câte o parte pentru fiecare ostaş. I-au luat şi cămaşa, care n-avea nicio cusătură, ci era dintr-o singură ţesătură de sus până jos. `` Ioan 19:23.
De unde stii cum se imbraca Isus? Cred ca nu e niciun izvor istoric pe tema asta.
Mi am adus aminte de filmul cu isus.
Cred ca cel care l a regizat are mai multe cunostinte despre religie decat mine si de aceea am presupus ca haina alba din film e adevarata.
Un film despre Iisus nu e o sursa istorica. Regizorul a folosit clisee culturale, bazate pe iconografia religioasa. Clisee care si ele au aparut in mintile pictorilor si nu datorita unor realitati verificate.
Nici ei saracii nu stiu, doar ca sa fie vazuti de oameni,. Isus ca mare preot, se deosebea de oamenii din jurul lui prin vorbire, gandire, educatie, sinceritate, bunatate iubitoare, rabdare, intelepciune, umilinta,... binenteles acte de putere, mila, generozitati, credinta, curatenie, simplitate, totdeauna spunea adevarul oamenilor, si le indrepta mintea si inima catre Regatul lui Dumnezeu, ori acestia ce se numesc preoti, ce fac, fac sa fie vazuti de oameni, sunt ca mormintele varuite, mananca saracia vaduvelor si-a orfanilor, lupta cu toata puterea impotriva adevaratului Dumnezeu, iata ce deosebire este intre ei si Isus,. Sunt in ilegalitatea lui Dumnezeu ca si clasa cu ~ 600 de ani i. e. n.
Unde ai gasit tu ca se imbraca in rosu spre batranete?
Si care batranete? pentru ca nu a existat o batranete
Cunoscuta si drept "haina zilnica a preotului", reverenda este acea haina neagra purtata zilnic de catre preot, din ziua hirotoniei si pana in ziua adormirii lui in Domnul.
Vesmintele cu care se imbraca slujitorii Sfantului Altar, in afara sfintelor slujbe, se cuvine a fi lungi si de o culoare cat mai intunecata, pentru ca "lungimea" inchipuie buna cuviinta, iar "culoarea inchisa" (neagra) este icoana smereniei. Tot in aceeasi erminie, reverenda reprezinta mormantul celui care o poarta, prin ea preotul aratand tuturor cum omul trebuie sa moara acestei lumi.
Alb=puritate, adevar.
Pentru ca nu mai exista puritate si adevar. A murit, deci ei sunt in doliu.
Semnifica doliul pe care il poarta pentru Iisus
Funda?
Nu toti sau nu mereu, probabli ca ei tin intr-un fel doliu pentru toti mortii de pana acum si pentru Isus