| Aborted a întrebat:

De ce preotii se imbraca in negru?
Isus se imbraca in alb. si rosu spre batranete.

25 răspunsuri:
| Dєєa a răspuns:

Alb=puritate, adevar.

Pentru ca nu mai exista puritate si adevar. A murit, deci ei sunt in doliu.
Semnifica doliul pe care il poarta pentru Iisus

Funda?

| Aborted explică (pentru Dєєa):

Ah, cum de nu m am gandit la asta.

| doctorandus a răspuns:

De unde stii cum se imbraca Isus? Cred ca nu e niciun izvor istoric pe tema asta.

| Maxim96 a răspuns:

Cunoscuta si drept "haina zilnica a preotului", reverenda este acea haina neagra purtata zilnic de catre preot, din ziua hirotoniei si pana in ziua adormirii lui in Domnul.
Vesmintele cu care se imbraca slujitorii Sfantului Altar, in afara sfintelor slujbe, se cuvine a fi lungi si de o culoare cat mai intunecata, pentru ca "lungimea" inchipuie buna cuviinta, iar "culoarea inchisa" (neagra) este icoana smereniei. Tot in aceeasi erminie, reverenda reprezinta mormantul celui care o poarta, prin ea preotul aratand tuturor cum omul trebuie sa moara acestei lumi.

| Aborted explică (pentru doctorandus):

Mi am adus aminte de filmul cu isus.
Cred ca cel care l a regizat are mai multe cunostinte despre religie decat mine si de aceea am presupus ca haina alba din film e adevarata.

| Aborted explică (pentru Maxim96):

Esti pedofil.

| Maxim96 a răspuns (pentru Aborted):

De ce crezi asa?

| Dєєa a răspuns (pentru Aborted):

Funda?

| michaelaaa a răspuns (pentru Aborted):

Nu cred ce ai?

| ErrorFound a răspuns:

Fiindca toti sunt satanisti deghizati. smug>

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Nici ei saracii nu stiu, doar ca sa fie vazuti de oameni,. Isus ca mare preot, se deosebea de oamenii din jurul lui prin vorbire, gandire, educatie, sinceritate, bunatate iubitoare, rabdare, intelepciune, umilinta,... binenteles acte de putere, mila, generozitati, credinta, curatenie, simplitate, totdeauna spunea adevarul oamenilor, si le indrepta mintea si inima catre Regatul lui Dumnezeu, ori acestia ce se numesc preoti, ce fac, fac sa fie vazuti de oameni, sunt ca mormintele varuite, mananca saracia vaduvelor si-a orfanilor, lupta cu toata puterea impotriva adevaratului Dumnezeu, iata ce deosebire este intre ei si Isus,. Sunt in ilegalitatea lui Dumnezeu ca si clasa cu ~ 600 de ani i. e. n.

| Rachetul a răspuns:

Prietene, care batranete?

| Polonic1 a răspuns (pentru Dєєa):

Si eu care ma pregateam sa zic ca sunt slujitorii satanei.

| Aborted explică (pentru Dєєa):

Nu.

| Aborted explică (pentru Rachetul):

Batranete = spre moarte.
M am referit la perioada aia cand si a luat o in bot. De la atata sange hainele lui s au facut rosii.

| Aborted explică (pentru michaelaaa):

Ha?

| Nicoleta a răspuns:

Unde ai gasit tu ca se imbraca in rosu spre batranete?
Si care batranete? pentru ca nu a existat o batranete

| Dandanache a răspuns (pentru Aborted):

Un film despre Iisus nu e o sursa istorica. Regizorul a folosit clisee culturale, bazate pe iconografia religioasa. Clisee care si ele au aparut in mintile pictorilor si nu datorita unor realitati verificate.

| Aborted explică (pentru Nicoleta):

Batranete = spre moarte.
M am referit la perioada aia cand si a luat o in bot. De la atata sange hainele lui s au facut rosii.;

| wales a răspuns:

Isus nu s-a îmbrăcat în roşu spre bătrâneţe, de fapt, Isus şi-a încheiat lucrarea pe acest pământ la aproximativ 33 de ani, aşadar, era tânăr. Cât despre îmbrăcăminte, nu se putea îmbarca decât în ton cu moda acelei vremi:

`` Ostaşii, după ce au răstignit pe Isus, I-au luat hainele şi le-au făcut patru părţi, câte o parte pentru fiecare ostaş. I-au luat şi cămaşa, care n-avea nicio cusătură, ci era dintr-o singură ţesătură de sus până jos. `` Ioan 19:23.

| Nicoleta a răspuns (pentru Aborted):

Una e ca s-au murdarit si alta e ca purta haine rosii.

| Aborted explică (pentru Nicoleta):

Glumeam ba ce nu intelegi?

| Rachetul a răspuns (pentru Aborted):

Batranete e varsta aia de pe la 70 incolo.winking despre luat in bot ...nu'i nevoie sa ne spui ce vezi la parintii tai.si daca stai sa studiezi(nu cred asta la inteligenta ta mult superioara melcilor)nu a purtat haine rosii.

| CapitanPufuletee a răspuns:

Nu toti sau nu mereu, probabli ca ei tin intr-un fel doliu pentru toti mortii de pana acum si pentru Isus

| mariaalessandra a răspuns:

Si in alb si in maro se imbraca.

Întrebări similare