Bună!
Politeiştii sunt cei care cred în mai mulţi zei, iar creştinii cred doar în Dumnezeu.
Crestinii cred intr-un singur zeu, Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
Cine a mintit lumea ca crestinii cred intr-un singur zeu nu stia matematica.
Pai si de ce este numita sfanta treime: dumnezeu fiul, dumnezeu tatal si sfantul duh. Astia nu sunt 3?
Pentru ca desi sunt 3 Persoane, dar sunt UN singur Dumnezeu: Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant. Sfantul Spiridon exemplifica foarte frumos unimea Treimii- Pentru a inchide gura ereticilor lui Arie care luptau impotriva Sfintei Treimi, sfantul ia in mana o caramida, face deasupra ei semnul Crucii si se roaga, zicand: "In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh." Apoi, strangandu-o in mana, caramida se descompune in cele trei parti din care fusese compusa: focul se inalta in sus, pamantul ii ramane in palma, iar apa curge pe podea. Asa a aratat Sfantul cum trei lucruri pot exista simultan intr-unul: precum intr-o caramida se afla simultan si foc si apa si pamant, tot asa, Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt Trei si Unul in acelasi timp.
Omul prin neascultare de Dumnezeu a pacatuit si plata pacatului este moartea. Dumnezeu este sfant si drept.El in sfintenia Lui trebuie sa pedepseasca pacatul.Plata pacatului este moartea.Sangele reprezinta viata.Inainte,in dragostea Lui accepta sangele animalelor ca substitut in locul pacatosului. Apoi, vazand ca omul pacatuia din ce in ce mai mult, a trimis pe Fiul Sau ca sa plateasca pretul pentru pacatele noastre.El a facut totul pentru noi, noi alegem.
Dupa cum noi si Isus suntem una, asa si Tatal este una cu Fiul. http://www.gotquestions.org/Romana/Biblia-Trinitatea.html
Pentru ca noi credem intr-un SINGUR Dumnezeu: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
Mai lingem si ne inchinam la moastele a nu stiu cate sute de sfinti, deci intelegi de ce nu e politeism sau trebuie sa te ardem pe rug?
Cica : "Ei sunt una si aceeasi persoana" dupa care, cateva randuri mai jos "dumnezeu [...]a trimis pe Fiul Sau".
Who needs logic when you got SWAG.
Nu, pentru ca fara varsare de sange nu este iertare de pacate.Un judecator dintr-o tara trebuia sa judece pe un bun prieten al sau. Acela savarsise o fapta rea, pe care legea o pedepsea aspru. Toti erau cu luare aminte sa vada ce va face judecatorul: daca-l pedepsea dupa lege biruia dreptatea, dar suferea bunatatea; daca-l ierta biruia bunatatea si suferea dreptatea. Judecatorul l-a osandit cu asprime la o amenda foarte mare. Dar dupa ce a rostit osanda s-a sculat de pe scaun si i-a platit amenda pentru ca i-a ramas un prieten adevarat, credincios. Astfel, judecatorul a fost si bun si drept… asa este si Dumnezeu.
Bună!
Pentru că în religia creştină nu sunt mai mulţi zei ca în politeism ci doar unul ce are două feţe. Pe cea bună şi pe cea rea.
Pe curând!
Acest lucru il face posibil Duhul Sfant care ma lumineaza ca sa inteleg lucrarile lui Dumnezeu.De cand m-am intors la Dumnezeu mi s-a largit orizontul si pot sa spun ca cunosc planul lui Dumnezeu de mantuire.