Amice religia nu are logica de ce cauti logica in fantezie?
religia crestina matematic e politeista clar
dar cum ei habar nu au de matematica e monoteista, de fapt 3 e unul, daca le contrazici vei arde pe veci in iad, nu ai cu cine dialoga oamenii orbi de credinta, ateismul e poarta spre ratiune
Doar adevar grait-ai EmaS caci eu credeam ca doar cei care au scris Biblia erau sub influenta bauturilor alcoolice!
Cei care au scris Biblia erau sub influenta Duhului Sfant.Nu este carte care sa se compare cu Biblia. In circulatia Ei, in traducerea ei (Biblia a fost tradusa, retradusa si parafrazata mai mult decat orice alta carte existenta). Este unica in supravietuirea Ei chiar prin persecutii. Unica in invataturile ei. Exista lucrari apartinand aproape tuturor marilor scriitori de literatura, scrise special pentru a evidentia influenta pe care Biblia a avut-o asupra lor. Biblia cuprinde proorociile mesianice ale Vechiului Testament care au fost implinite intocmai de Isus Hristos. In intreg Noul Testament apostolii au apelat la doua aspecte pentru a-I dovedi mesianitatea.Primul a fost invierea, iar al doilea implinirea profetiilor mesianice.Vechiul Testament, scris de-a lungul unei perioade de peste 1000 de ani contine cateva sute de referiri la Mesia cel asteptat. Toate acestea implinandu-se in Hristos, realizeaza o confirmare puternica a identitatii Sale de Mesia. Biblia contine 6408 versete cu profetii, dintre care s-au implinit pana acum 3268, in timp ce restul profetiilor privesc evenimente inca viitoare.Asa ceva nu mai exista in nici o alta carte.Este imposibil ca aceste profetii sa se fi implinit la intamplare.
De ce nu este valabila cea cu Domnul Isus? Vechiul Testament scris de-a lungul unei perioade de 1000 de ani contine cateva sute de referiri la Mesia cel asteptat.Toate acestea implinindu-se in Hristos, realizeaza o puternica confirmare a identitatii Sale de Mesia. O sa scriu mai tarziu alte profetii care s-au implinit.
Speram sa primesc si eu cateva, dar daca sunt ca ema... i le las lui pe toate. :-s
Nu inteleg ce importanta au "profetiile". Ele nu reprezinta absolut nimic. Sunt civilizatii si religii foarte vechi care au avut asa ceva si care s-au indeplinit. Sunt civilizatii si religii nu chiar asa de vechi care au avut profetii implinite. Mare frectie ca si crestinii au nimerit cateva chestii. Si e interesant ca iar crestinii se lauda cu profetiile implinite dar le ignora pe cele neimplinite. Cum am zis pana acum, se lauda cand dau 2 goluri dar le ignora pe cele 7 primite in schimb iar la sfarsitul meciului urla "am invins". Cat despre isus, genul acela de profetii nu au nici o importanta. Nativii americani, vikingii si multi altii aveau "profetii" asemanatoare. In unele cazuri s-au intamplat, in altele nu. In spatele profetiilor nu e nimic magic/divin/psiho-pupu. Toate sunt asemanatoare cu cele ale lui Nostradamus. Daca eu spre exemplu zic niste cuvinte aiurea, adaug niste cifre si fac in asa fel incat sa se integeala "in viitor, oamenii vor coloniza alte planete" sau chestii evidente si care se vor intampla oricum dupa care spun ca in spatele profetiei se afla dragonul invizibil din camera mea, daca se va intampla, atunci dragonul exista iar eu am avut dreptate. Profetiile care se implinesc sunt luate drept "succesuri" iar cele care nu se implinesc sunt ignorate si uitate. Asta e la fel ca minunile :
X - S-a prabusit un avion si a ramas un supravietuitor?
Y - Da. Dar abia a reusit sa scape, l-au ajutat doctorii.
X - Minune, avem un punct, zeul nostru exista.
Y - Si cu restul oamenilor care au murit?
X - Misterioase sunt caile domnului.
De ce nu sunt valabile? Predictiile Vechiului Testament s-au implinit intocmai cum erau scrise cu mult inainte.Ele arata despre venirea Sa,(Isaia 9:6) nasterea (Gen.3:15; Isaia 7:14, Ieremia 31:22),locul(Numeri 24:17, 19), inchinarea magilor(Psalm 72:10, 15; Isaia 60:3, 6), coborarea in Egipt(Osea11:1),masacrul pruncilor(Ieremia 31:15),misiunea si slujba Sa(Genesa 12:3; 49:10; Numeri 24:19; Deutronom 18:18-19),minunile(Isaia 35:5; 42:7; 53:4),propovaduirea(Psalm 2:7; 78:2; Mica 4:2),curatirea Templului(Psalm 69:9),patima Sa, respins de catre iudei si neamuri(Psalm 2:1; 22:12; Isaia6:9), intrarea in Ierusalim(Psalm 8:2; 118:25; Isaia6:9), tradat de un prieten ( Psalm 41:9; Zaharia13:6), vandut pentru 30 de arginti (Zaharia 11:2),moartea tradatorului (Psalm 55:15; 109:17),rabdarea in suferinta(Isaia 53:7-9),rastignirea ( Psalm 22:14, 17; ISAIA 53), oasele nu ii vor fi zdrobite (Psalm 34:20), moartea substitutionara (Isaia 53:4-6; Daniel 9:26), Invierea Sa,(Psalm 16:8; 30:3; Osea 6:2) etc. Spune-mi care dintre ele doresti sa iti dau trimiteri unde sunt profetite si unde s-au implinit.
Pentru ca o religie politeisma inseamna o credinta in mai multi zei religia crestina crede doar intr-un singur Dumnezeu
Poi zi-mi exact pe care vrei sa ti le prezint. :D
http://www.theophilos.3x.ro/......evreu.html
http://www.youtube.com/watch?v=hLQL4yDSoxg
Eu ti-am dat trimiterile din Vechiul Testament tu trebuie doar sa le cauti sa te convingi ca s-au implinit intocmai. Aici poti sa cauti trimiterile pe care ti le-am dat:http://biblia.resursecrestine.ro/ Hai sa iti prezint o profetie care cu cativa ani in urma ar fi fost imposibil. Apocalipsa 13:16:,, Şi a făcut ca toţi, mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte,
17 şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei.
18 Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.,, In Biblie este scris cu mii de ani in urma ca va veni vremea cand nu vei putea sa vinzi sau sa cumperi fara acel semn care va fi pus pe mana sau pe frunte? Oamenii de stiinta au cheltuit milioane de dolari ca sa descopere acest cip si sa ajunga la concluzia ca locul cel mai bun de ca sa fie implantat la om este pe mana sau pe frunte.Trebuie sa fii orb ca sa nu vezi cum se implineste Biblia sub ochii tai. Creatorul microcipului dupa ce a realizat ce a facut si ca in Biblie este scris despre acest lucru, el s-a pocait si spune tuturor pericolul la care se expun daca vor primi acest semn.Raportul atrage atenţia şi asupra faptului că există mari riscuri ca cipul să se spargă în interiorul corpului. Ele contin litiu, care este un material foarte toxic. Este scris:,,Dar cei ce vor primi cip-ul se vor umple de o buba rea, si vor fi aruncati in iazul cel de foc impreuna cu fiara.,, http://www.youtube.com/watch?v=B9JKfiyPrKQ
Deci, daca tu crezi ca in felul acesta, cu astfel de aberatii poti sa convingi un om de 40 de ani si destul de citit atunci, nu pot decit sa spun las-o balta ca si eu si tu ne pierdem timpul degeaba. Si eu am citit Biblia, toata, in urma cu vreo 27 de ani si nici atunci nu m-am convins de veridicitatea continutului iar cu siguranta ca nimic din ea nu s-a schimbat pana azi. Am crezut totusi ca aduci ceva dovezi dar nimic, doar baliverne.
Sa stii ca pentru multi Catrenele lui Nostradamus sau profetiile, daca vrei sunt mai veridice decat cele din Biblie si pentru asta Nostradamus nu era vreun prooroc sau mesia.
Pentru mine si profetiile lui sunt zero caci e doar chestie de interpretare. Eu sunt "franc", nu cred in supranatural si sunt trecut destul de mult prin lume fara sa fi vazut sau auzit ceva cat de cat credibil in aceasta privinta.
Multumesc oricum de stradania cu care ai incercat sa ma lamuresti dar in lumea mea, vorbele nu sunt altceva decat vorbe si nimic mai mult!
Oamenii de stiinta afirma veridicitatea Bibliei. Exista marturii istorice care vin in sprijinul credintei crestine.Dovezile arheologice confirma veridicitatea Bibliei.Nici o afirmatie din Biblie nu s-a dovedit a fi falsa.Niciodata referirile stiintifice din Biblie nu au trebuit sa fie revizuite pe bazele rezultatelor cercetarilor. Dimpotriva, exista numeroase exemple pentru faptul ca amanuntele stiintifice din Biblie au fost confirmate stiintific de abia la sute de ani dupa scrierea lor. Depinde cu ce scop citesti Biblia.Imi pare rau ca nu vrei sa cauti adevarul.Tu pierzi.
Cel mai bun raspuns, insa dupa cum se pare 220V vorbeste numai cu cine vrea!
Deja nu mai pot. Permite-mi sa ma bag si eu in seama. (ea ma are la ignore si nu vede comentariul meu)
1 - "Dovezile arheologice confirma veridicitatea Bibliei"... Spune-i sa numeasca cele mai importante "dovezi".
2 - "Nici o afirmatie din Biblie nu s-a dovedit a fi falsa"... exceptand potopul, turnul babel, cele 10 porunci, existenta vrajitoarelor, soarele nu se roteste in jurul pamantului, liliecii nu sunt pasari, magari si serpi vorbitori si multe altele.
3 - "Niciodata referirile stiintifice din Biblie nu au trebuit sa fie revizuite pe bazele rezultatelor cercetarilor". chiar trebuie sa mai scriu si aici?
4 - "Exista numeroase exemple pentru faptul ca amanuntele stiintifice din Biblie au fost confirmate stiintific de abia la sute de ani dupa scrierea lor"... sunt curios cam care ar fi acele exemple. Spune-i sa le numeasca.
* dovezile si amanuntele stiintifice sa fie prezentate cat mai detaliat.