Pe vremea aia religia era iudaica, iar crestinismul a aparut odata cu Isus. Numele de crestin vine de la Cristos.
Pe atunci exista doar religia Judaica, care avea ca document de baza Vechiul Testament.
Jeshua ( Iisus Hristos ), a intemeiat o secta, numita Notri, din care a derivat Judeo-Crestinismul, si avand ca si carte de baza Vechiul si Noul Testament ( Biblia ). "Judeo", vine de la religia israelitilor ( a evreilor ), iar "crestinism", de la "christos", deoarece el a pus bazele.
Mi se pare ca l-a cunoscut pe Iliescu si a aderat la curentul libercugetatorilor.
Desi Isus era Iudeu prin nastere, el practic nu face parte din niciun cult religios.
Rligia Lui Isus era sa sa faca voia lui Dumnezeu.
Definitia religiei o da Scripturile, Biblia
Iacov 1:27
Religia curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume.
Deci era iudeu prin nastere dar ateu prin vointa sau cum? Ai spus el practic nu facea parte din nici un cult religios da? Te-am citat.E ca si cum eu sau tu nu am face parte din nici un cult acum dar spunem ca facem lucruri bune de acord? Religia lui era sa faca voia lui Dzeu? Pai ori era de religie ori nu era? Vad ca intr-o fraza spui ca nu era de nici o religie si in alta fraza spui ca religia lui facea voia lui Dzeu.Pai Dzeu ala facea parte dintr-o religie deja existenta, ca urmare el aderase cumva la o religie nu? Asa cum altii aveau alt Dzeu Isus avea pe cine daca nu avea nici o religie? Asta e problema ca el de nu avea nici o religie cum de facea voia unui zeu al lui Dzeu care deja facea parte din religia iudaica daca nu ma insel.Eu as spune ca el era iudeu cum cineva a spus pe aici si asta nu fara voia lui ci foarte constient de asta nu crezi? Eu daca acum vin si spun pai eu cred in Dzeu de ce religie as fi? As fi crestin.Ca e ortodox ca e catlolic tot de religie crestina as fi de acord? Atunci cum de Isus spui ca nu era de nici o religie dar credea in Dzeu? E non sens daca e sa o luam logic si practic si cum vrei tu.Dzeu facea parte din cult religios el reprezenta o religie a cuiva nu era asa Dzeu in afara oricaeri religii.Si nu vrea citate din biclie pentru ca am si eu vreo 2-3 biblii pe acasa in 3 diferite limbi.Eu am pus intrebarea sa aflu un raspuns si sa fiu lamurit.Deci Isus era de religie Mozaica pentru ca crestinismul nici nu exista pe vremea aia.Si nu cred ca Isus nu credea in nici o religie atata timp cat el facea voia lui Dzeu cum tu zici.Nici nu l-ar fi bagat nimeni in seama daca nu adera la o religie deja existenta.E ca si cum eu acum sa nu am nici o religie si vin si spuin uitati eu cred in mai stiu eu cine de care lumea nu a auzit vreodata.Nu o sa am nici un adept.Asta inseamna ca Isus propavaduia totusi o religie sau pe cineva dintr-o religie si acel cineva era Dzeu.Ca urmare nu poti spune ca nu facea parte din nici o religie. Poate era Mozaic insa nu voia sa adere intru totul la acea religie pentru ca avea unele scapari sau inconveniente, asa cum sant si in cadrul crestinismului astazi. Ortodoxi au ceva diferit de catolici de penticostali si asa mai departe dar toti sant crestini.
Deci daca Isus era de religie Mozaica iar cestinismul aparu dupa moartea lui nu inteleg cum de crestinii sant crestini si nu de religie mozaica? Normal asa ar fi trebuit sa stea lucrurile nu? Daca Isus era mozaic si el habar navea de crestinism ca nu exista cum de crestinii au un lider apartinind altei religii? Sau poate crestinii au luata religia mozaica si au schimbat doar numele sa ma fie sef si altii nu doar rabinii sau ce erau pe atunci? Au schimbat cate ceva pe ici pe colo si gata uite am o elgie noua.Asa cum fac multi si astazi cu carti sau cu doctorate vezi cazul lui Ponta.Sau crestinii sau folosit de numele lui Isus pentru ca era cunoscut au luat ceva de la mozaic pentru ca Isus era de acea religie si cu acest ajutor au facut o alta religie ce au numito crestinism? Asa este? Eu asa vad lucrurile din ce avem la dispozitie.Cu alte cuvinte Isus saracu habar n-are ca cineva sa folosit de numele lui.Ar trebui sa ceara drepturi de autor si sa vezi atunci scandalul naibi.Voi ce parere aveti?
Daca ai 3 bibli cu acelasi continut de ce ati este atat de greu sa entelegi diferenta dintre religia lui Isus si religia cultelor din zilele noastre?
Sa sti ca credinta nu anseamna cult, si nici cultul nu anseamna credinta, Dupa cum ai scris ca fiecare denominatiune su sustras cate ceva din biblie adaugand traditi porunci omenesti.etc...
si uite asa sau format multe biserici religi culte credinte.etc...
este adevarat ca pe Isus aproape ca toti lau parasit pentru ca nu a fost pe placul lor.
Sa sti ca|Isus este credinta si religia noastra, deoarerce el a dat evreilor legea.asta aseamna ca Isus a existat din vesnici anainte dea fi lumea,
link
Nene scuza-ma dar eu am pus o intrebare nu daca a existat ori nu de mai stiu eu cind.Si din cite stiu eu Isus n-a dat evreilor nici o lege, pentru ca israelul ca tara exista si avea legi date de cei care conduceau acea tara.Dar poate nu ai inteles intrebarea. Daca eu te intreb pe dumitale de ce religie esti ce poti raspunde? Am nevoie doar de un singur cuvint atit.Deci va trebui sa spui ca esti crestin de ex.Sau catlolic sau ce esti mata.Nu te apuci sa imi spui ce mincai cind erai copil sau ce jucarii aveai ori daca aveai sau nu.Vedeti voi cei care sinteti crestini si intrati pe aici, din cauza asta va certati cu ateii sau cu restul de lume, pentru ca daca cineva intreaba ceva voi povestiti altceva.De aia mor ateii de oftica cind vad ca ori nu intelegeti ori va faceti ca nu ati inteles.Cu alte cuvinte evitati intrebarile pentru care nu aveti raspuns, ori la care nu vreti sa dati un raspuns, pentru ca ar fi ori in defavoarea voastra ori nu ati stii cum sa explicati mai bine.Deci corect era sa spui ca ISUS nu era de nici o religie, el incercind sa isi croiasca religia lui proprie.
nesuferit întreabă: