E ca si cum intrebi de integrale cand tu nu poti sa faci operatiile de baza in matematica.
Tu de ce pui asemenea intrebari, nu te preocupa si altceva mai important ? Mai radeai de noi, dar si tu esti asemenea noua la tastatura...
Înseamnă că nu o iubești. În fine, presupun că o să zici că e ceva ok.
Nu este gandirea ta, ci un efect colateral al limbricilor care si-au facut nevoile pe neuronul tau.
Ma așteptăm să zici că înseamnă că nu o iubesc fiindcă asa gândiți voi spălați pe creier și programați ca un calculator. if(asta) then {e asa}
In general vorbind, este corect. Dar vad ca spui ceva de Dumnezeu, te referi cumva la poruncile din Vechiul Testament care interzic adulterul, printre care si una din cele zece porunci? Astea nu trebuie sa fie justificate rational; sunt clauze contractuale. Ce poate fi rau sa mananci porc, sau creveti? Sunt alimente foarte gustoase si utile. Dar e o intelegere intre evrei si Dumnezeu sa nu manance, e clauza in contract; daca toate clauzele vor fi indeplinite, toti oamenii vor ajunge sa Il cunoasca pe Dumnezeu. Iar sa nu te culci cu nevasta altuia, e tot o clauza. Toate aceste porunci ii privesc numai pe evrei, si doar pe aceia care vor sa se tina de intelegerea veche. Eu de exemplu, nu sunt evreu, si nu mi se aplica; nici nu m-as baga in asa ceva, se pare ca e extrem de periculos.
Cui ii pasa de Duh?
Nu e moral si gata. E gresit, e dezgustator.
Gandirea ta este foarte limitata.
Nu mi se pare corecta gandirea ta, moral nu este bine, in lume ar trebui sa existe corectitudinea, nu? un sot are o sotie legati prin cununie, tu daca esti un om corect si moral nu o sa te dai la nevasta altuia, pentru ca esti un om cu capul pe umeri si te gandesti la familia lui, daca nu esti un om cu capul pe umeri, iti bati joc sot, copii si familia ei (chiar daca ea vrea). Vrei o partida de sex, dragoste? gasesti altele pe net, care abia asteapta sa te aduca in patul lor, de ce sa strici o familie? Si daca zici ca asa e la moda, gandeste-te ca lumea a ajuns in halul asta (gay, ucidere, talharie, violuri intr-un mod record) din cauza gandirii acesteia, a gandirii: ca eu de ce sa nu fac asa daca celalalt face. Iubirea si respectul ar trebui sa dainuie intre oameni, nu nepasare, inconstienta si gandurile animalice. Iar despre Dumnezeu, nu are rost sa vorbesc pentru ca inca nu ai cunostiintele necesare pentru a-ti raspunde, la cum ai pus problema.
"Nu vi se pare corecta gândirea mea"
Gandirea ta (daca exista) pare gandirea unui om usuratec ca sa nu spun c.u.r.v.a.r. care este unul mult mai apropiat a ceea ce gandesti.
"Dumnezeu Duhul, ca asa zice Isus ca Dumnezeu este Duh deci nu are un corp,"
Ba are corp, dar neputinta minti tale asa isi imagineaza, are un corp FLUID da ca nu stiai.
"De ce sa fie păcat sa te culci cu nevasta altuia?"
Fiindca ASA a spus CREATORUL tau in Legea Morala care ESTE o Lege UNIVERSALA (valabila in tot Universul).
O gandire eronata. Daca vei fi sincer cu tine insuti, vei vedea ca te-ar deranja, ti-ar rani sentimentele, te-ar distruge un astfel de lucru daca ti s-ar intampla tie, dar, tu te gandesti doar la tine, la placerea ta, nu la barbatul si copiii acelei femei, este o gandire egoista si o preamarire a propriei persoane, o gandire mizerabila.
Inceteaza sa-ti mai pierzi timpul pe site-uri xxy, casatoreste-te si tu, si abia atunci esti liber sa-ti inviti vecinii din scara sa o "cunoasca" si ei pe nevasta-ta... Ce zici? Oare te-ar deranja? Ai innebuni cu siguranta presupun! Ma gandesc ca, fiind astfel mai liber din cand in cand, vei avea mai mult timp sa pui intrebari stranii pe TPU... Ce spui?
Nu, pentru ca ati insela partenerul dovedeste ca nu-l iubesti cu adevarat. Iar Dumnezeu nu accepta asa ceva pentru ca Institutia familiei este sfanta iar Satan o ataca cu brutalitate.
E pacat pentru ca tu in fata lui Dumnezeu ai depus un juramant atunci cand la-i luat de sot/sotie si urmariile adulterului se vad mai incolo prin copii ce rezulta din aceste relatii pacatoase.
https://www.youtube.com/watch?v=IrZyR030Mz8
https://www.youtube.com/watch?v=x4U4ovbhd4o
https://www.youtube.com/watch?v=UrpD8dVLfgA
https://www.youtube.com/watch?v=WQh4Xj6YI1I
Cu ce mana dai cu aia primesti inapoi Dumnezeu te vede si o sa te pedepsasca pentru faptele tale.
Pai eu nu-s căsătorit. Și oricum am impresia ca în acel jurământ nu se precizează și ca nu te vei culca și cu altcineva.
Tu cand ai luat/luat-o ai depus un juramant care va leaga pe viata deci e pacat si urmariile se vad pe parcurs.