Fiindcă pe Dumnezeu nu l-au ucis creștinii. Ei nu l-ar fi ucis în ziua de Crăciun.
Și l-au ucis atunci, ca să le arate la creștini de cine va fi condusă țara în viitor. Ceea ce s-a și întâmplat. Cum zice Akela în Cartea Junglei. Ați vrut libertate, lupilor? Atunci, mâncați-o!
Robii nu vor fi mostenitori ai vietii vesnice; ci numai fii.
Deci orice crestin care se crede rob nu va fi mantuit, pentru ca el a trait toata viata ca o sluga inaintea lui Dumnezeu. Adica viata lui crestina a fost o obligatie pentru el.
Credinta crestin ortodoxa este roaba. Pe cand protestantii sunt fii.
Un rob nu poate spune niciodata lui Dumnezeu: "Tata!"
Tu nu ai inteles, si o sa-ti vorbesc direct: ortodocsii nu sunt fi ai lui Dumnezeu, ci ei sunt robi. Ei pomenesc pe Dumnezeu, dar n-au nici o legatura personala cu El. Ortodocsii au o credinta ce tine de lucruri emotionale, de cantarile preotilor si de serviciile divine, si de traditii in special. Dar in mod personal, ortodocsii nu stau de vorba cu Dumnezeu. Ei nu se roaga dimineata cand pleaca de acasa, nici seara nu-I multumesc pentru ocrotire. Iar aceia dintre ei care fac aceste lucruri, o fac doar formal. Eventual doar 1% din ortodocsii practicanti sunt rationali in ce priveste spiritualitatea lor. Restul, daca-i intrebi nu stiu sa-ti raspunda decat ca "asa se face".
Nu am scris aceste lucruri ca sa fiu haituit; mai ales de fratii ortodocsi. Oamenii sunt oameni inaintea lui Dumnezeu, si inaintea mea. Ce am eu impotriva este doctrina; ca ortodoxia inalta traditia mai presus de Biblie.
Atunci cand omul are o relatie cu Dumnezeu, atunci si sta de vorba cu El. Pentru ca Dumnezeu este o Persoana, si Isi doreste o relatie cu noi in mod individual, prin Duhul sau.
Fara dragoste nu poate exista relatie. Cand ajungem sa-L cunoastem pe Dumnezeu Il vom iubi, pentru ca dragostea Lui ne constrange, ne uneste cu El.
Nici catolicii nu sunt fii lui Dumnezeu.
Ci fi ai lui Dumnezeu sunt toti aceia care au in mod personal o relatie cu El; care stau de vorba cu Dumnezeu, si rugaciunile lor nu sunt niste bolboroseli, ori versuri sau randuri frumos alcatuite si scrise intr-o carte anume.
Pentru unii aceste lucruri sunt basme si istorisiri inchipuite; dar pentru altii sunt o realitate -sunt de fapt viata lor. Asa se explica multimea martirilor care au murit in timpul cand au fost persecutati de biserica catolica:
https://www.reuters.com/......4F20150622
Daca as fi fost un om invatat ai fi primit raspunsuri mai bune.
In Biblie, sunt numiti fi/copii ai lui Dumnezeu -sau fii Lui Dumnezeu- toti aceia care iubesc pe Dumnezeu; deci care au si credinta. (Pentru ca nu poti sa iubesti pe Dumnezeu si sa nu crezi in El. Dar poti sa ai credinta si sa nu iubesti pe Dumnezeu).
"Tu vrei sa zici ca trebuie sa fi fanatic?"
Daca cineva iubeste pe altcineva se numeste fanatic? Nicidecum!
Este adevarat ca exista si fanatici. Dar acestia nu iubesc; ci ceea ce ei numesc dragoste este de fapt altceva. Nici oamenii gelosi nu iubesc.
"Iubirea exagerata strica, se ajunge si la crime din dragoste."
Cand vorbim de iubire exagerata, din start putem spune ca aceasta nu este nicidecum dragoste; nici macar miros de dragoste.
E pocaint asta ma nu il bagati in seamna. Pocainta inseamna sa fii fals si o sa va demostrez biblic. Biblia crestina spune "Matei 24 Iisus spune ca sectele sunt mincinosii si nu trebuie crezuti" Care is sectele false? Alea is penticostal = pocaitii falsi.
Vorbeam cu tine sau cu un pocait care critica ortodoxii si catolicii?
Tu spui ca nu exista libertate de alegere. Gandind astfel te consideri rob, sclav. Si chiar asa e. Sclavul pacatului si al mortii vesnice.
Cred ca am ajuns la un inteles comun legat de "libertatea de alegere". Asta nu-l face nedrept pe Dz pentru ca Dz l-a avertizat pe Adam.
Da inteleg insa de ce nu spui "democratia nu e libertate". E ca si cum ai spune ca nu e corect sa fii bagat in puscarie daca faci ceva ce altora mai tari ca tine nu le convine ce ai facut.
Adam putea sa respecte porunca asa cum un om bogat poate sa respecte porunca sa nu se atinga de putinul pe care-l are un om sarac. Adam avea la dispozitie multi alti pomi si nu era muritor de foame.
"Am zis ca in democratie nu e libertate totala.Ca nu esti liber sa omori.Exemplu.In liber arbitru e liber sa si omori.De fapt, sa faci ce vrei tu."
Aici te contrazici in comparatie cu ce ai spus mai inainte. Inainte spuneai ca nu poate face omul ce vrea ca liberul arbitru nu exista.
Ceva nu se armonizeaza in ce crezi tu. Tu ai vrea sa faci si bune si rele si sa nu poti fi tras la raspundere. Cum nu poti sa faci orice spui ca nu exista libertate de alegere si ca justitia de fapt nu e justitie. Ne existand libertate de alegere ( dupa cum sustii tu ) nu exista nici dreptate insa tu vrei sa se faca dreptate. Eu raman ca exista libertate de alegere relativa insa nu exista libertate de alegere absoluta. Sunt doua feluri de alegere: absoluta si relativa.
Democratie inseamna libertate de alegere relativa. Dumnezeu ne permite sa alegem in mod relativ.
Iarasi te rotesti in jurul aceluiasi subiect cand de la inceput ti-am spus cum e cu libertatea de alegere. La tine nu exista cuvantul relativ desi apare in dex.
Nu poti spune ca Dumnezeu e dictator atata timp cat ne ofera libertate de alegere relativa.
Si o ard in continuare pentru ca nu se leaga ce spui tu acolo. Sunt doua chestii interesante: adevarul e unul singur si e absolut in timp ce libertatea de alegere e doar relativa.
Asa cum exista consecinte rele bune la fel exista alegeri bune rele. Sunt notiuni concepte pe care nu poti sa le elimini.
Problema la tine e ca tu amesteci liberul arbitru cu consecintele sau tragerea la raspundere daca alegerile sunt rele. Tu spui asa: fiindca exista consecinte rele atunci nu exista liber arbitru. Ce logica mai e si asta?
"In liber arbitru nu ar rexista consecinte." - e aberant ce spui.
Fiindca Adam putea alege sa nu respecte s-a pus problema sa respecte.
Unele evenimente din viitor pot fi prezise in timp ce altele nu. Si de aici rezulta ca exista libertate de alegere. Dumnezeu poate controla anumiti factori ce pot influenta deciziile insa in multe situatii ne permite sa alegem fara sa fim constransi de ceva.
Tu confunzi cauzalitatea cu libertatea de alegere. La orice lucru exista o cauza. Insa Dumnezeu nu are nici o cauza externa.
E atotputernic insa sunt lucruri pe care refuza sa le stie dinainte.
Dumnezeu reprezinta tot ce exista. Tot inseamna ca nu exista nimic exterior care sa reprezinte o cauza.
Imagineaza-ti libertatea de alegere ca exista atunci cand omul face bine. In Biblie spune ca nu exista lege care sa-l condamne pe cel care face doar lucruri bune. Si chiar asa e. Esti liber sa faci orice lucru daca e bun si drept.
Undeva acolo in mintea ta se contrazic ideile.
Tu omiti ca exista principii divine drepte care nu pot fi ignorate la nesfarsit cu legea junglei cu tot.
"ai dreptul sa faci chiar orice, fara sa fi trans la raspundere" - aberatie care nu corespunde cu realitatea.
Sunt consecinte rele la faptele tale rele. Te invarti in jurul aceluiasi subiect fara sa ajungi bine. Cu gandirea asta nu vei ajunge bine in viata.
Tie iti place sa te amuzi fara sa iti dai seama ca esti intr-o mare eroare.
Tu faci o ciorba intre intervalul prezent-viitor si intervalul trecut-prezent. In intervalul trecut-prezent exista cauzalitate sau anumite constrangeri asupra alegerii din prezent insa alegerea din prezent nu este constransa in totalitate de aceste cauze. Exista un mic domeniu sau libertate in care alegera pe care o faci nu e constransa de nimic si asta inseamna libertate de alegere.
Mergand pe ideea ta consideri ca cunosti toate datele. Doar Dumnezeu poate cunoaste datele mai mult decat orice om si astfel dreptatea e la Dumnezeu.
Nu poti spune ca sunt amuzante atata timp cat tu vii cu niste idei preconcepute.
E constrans de alegerile Lui. Si cu toate astea tot atotputernic este pentru ca El e tot ce exista si nu exista nimic altceva extern care sa-L constranga. El alege sa faca ce vrea El. Ca o rectificare Dumnezeu are libertate de alegere absoluta. El a ales si alege sa fie drept, iubitor.
Vezi ca bati campii.
Da se poate abtine fiindca face ce vrea El. E ca si cum ai pune masa cu ochii inchisi ca asa vrei tu.
Nu trebuie sa scrie undeva pentru ca Duhul Sfant imi spune si ma ajuta sa inteleg aceste concepte.
In Biblie nu este scris toate cum s-au intamplat.
Sunt lucruri pe care le poate trece cu vederea daca vrea si daca omul in cauza nu incalca limita adica granita rosie de unde nu mai exista scapare sau iertare pentru cel care o trece. Daca tie iti place sa stai pe langa linia rosie ai grija ca daca o treci nu mai poti fi iertat.
Aici e secretul. Daca nu suntem indrumati sau nu ne lasam indrumati de Duhul Sfant ne putem rataci sau rata drumul spre viata vesnica ajungand pentru totdeauna materie moarta.
Daca tu vrei sa treci linia rosie e alegera ta si nu exista iertare pentru asa ceva chiar daca te vei cai sau iti va parea rau in viitor.
Degeaba vii sa-mi explici mie ce vrei sa faci. E problema ta. Eu te-am avertizat.
Tu limitezi existenta fiintelor inteligente la oameni fara sa iei in considerare ca spatiul cosmic e destul de mare incat sa fie si alte fiinte inteligente mult superioare omului. Nu poti spune ca le stii pe toate limitandu-te la a spune ca omul le face pe toate. Spectrul cuantic este mult mai mare decat stie omul. Constanta Planck e limita perceptibilitatii omului. Ca sa detectezi energii mai mici decat nivelul Planck iti trebuie o lupa sau un aparat mai mic si mai fin si asa mai departe.
Acum revin la ce a zis Iisus: daca solul e rau degeaba se chinuie omul sa fie un sol bun. Nu depinde de alegere sa fii un sol bun. Daca e un sol rau ramane doar indurarea Lui Dumnezeu sa-l lase sa traiasca sau sa-i mai acorde vreo concesie.
Da, te baga in lagar adica in pamant pentru totdeauna si nu poti sa te opui. Degeaba tu spui ca Dumnezeu e dictator atata timp cat El face ce vrea si atata timp cat El spune ca ceea ce face e drept. Stii cum e, cel mai puternic face legea adica Dumnezeu.
Pai asta si am scris ca esti liber sa alegi. Nu pot eu sa te judec in locul lui Dumnezeu. El te cunoaste mai bine.
Tu spui ca Dumnezeu daca exista ar predestina si in predestinare nu intra in calcul iertarea, pacatul. Cunosc ideea. Uite ca Dumnezeu a facut o functie random care chiar functioneaza si asta se numeste libertate de alegere.
Dreptatea e ca mor toti oamenii si inca Armaghedonul nu a venit.
Nu-l incrimineaza pentru ca El a facut tot iar functia random chiar exista si functioneaza. Dumnezeu a facut sa functioneze corect ruleta cu libertatea de alegere din mintea fiecarui om.
Si asta e interpretabila. Poti alege sa fii un sol bun chiar daca esti un sol rau. Dumnezeu vede straduinta si alegerea de a face ce este bun.
Da e criminal drept pentru ca el da viata si el e indreptatit sa o ia. Dumnezeu e singurul criminal drept.
Iisus a spus ca nu e bine sa faci asa.
Astept sa ma mai intrebi despre Dumnezeu. Dumnezeu e cea mai complexa fiinta din tot ce exista. Atata timp cat omul cu planeta pamant sunt purtate de forte mai mari decat omul si Pamantul e cat se poate de clar ca exista forte inteligente mai mari decat omul si tot ce este pe Pamant.
Cercetatorii nu vor putea sa fenteze moartea celulelor. Doar Dumnezeu Cel nemuritor poate.
Kim nu se poate compara cu Dumnezeu.
Imi place pentru ca stiu ca doar El imi poate da viata vesnica.
Cand Adam a pacatuit tot domeniul peste care stapanea adica pamantul cu animale si plante a fost blestemat: animalelor a inceput sa le creasca dinti ca sa poata sfasia carnea si plantele au inceput sa poarte spini.
Iisus nu a avut copii si relatii sexuale cu femei. Lilith e o inventie.
Pana mai vorbim murim.
Kim nu a dat viata la nimeni.
Este. "Daca si cu parca" se plimba cu barca.
Tatal si mama doar transmit viata. Dumnezeu e singurul care e izvorul vietii. Tu stii sa faci diferenta intre sursa si transport? Ca nu se vede ca pricepi.
Este.
Nu inventez.
Tu incurci notiunile.
Tu nu stii ce e viata.
S-a gasit lutul sa judece pe creatorul sau.
Omule, nu intelegi.
E spirituala.
Sophia e ceva grosolan ca bolovanul pe langa energia vietii. Sophia e doar o papusa vorbitoare.
Nu stii.
Din experienta ta, cum e sa fii sclavul tehnologiei? Sclavii lui Sophia care nu le da viata sclavilor ei care mor in continuare de boli si batranete. Sophia nu da viata si totusi sunt multi care muncesc pe branci pentru ea ca sa o construiasca. Inainte oamenii faceau obiecte de cult si se inchinau la ele, le venerau. Azi oamenii venereaza papusi vorbitoare. Cum se numeste acest sindrom? Stockhholm?
Tu crezi ca papusa Sophia iti da viata.
Te fac la orice.
Eu folosesc tehnologia. Nu sunt sclavul ei.
Eu te fac mai bine.
Nu poti sa spui ca orice om nu e din lut.
Ia gandeste.
Nu cred.
Omule, nu le da viata.
Ai auzit de Dumnezeu?
Sunt destept.
Serios. Rad mai bine decat tine.
Mai spune ceva sa nu ma plictisesc.
Nu e adevarat.
Ce e ala metin?
Nu joc orice joc.
Te inchini la maimute?
Tu venerezi rudele inchipuite.
Peste tot.
Sunt sedusi de promisiunile si amenintarile fanteziste, de "puterea", "bunatatea" si "iubirea" nemarginite cu care a fost inzestrat personajul imaginar Dz. Pe Ceausescu l-au eliminat, pentru ca au fost ajutati sa o faca si pentru ca au putut. Pe Dz e mai greu sa-l elimine pentru ca e un personaj imaginar care ispira teama si care si-a facut loc in mintea naivilor, inlocuind realitatea cu o fantezie de care nu se poate scapa decat prin ratiune si cunoastere, iar lucrul asta e cam greu de obtinut. Dz e un virus psihologic, cum e virusul informatic pentru calculatoare.
Crestinii sunt numiti in mai multe feluri in biblie, printre care si robi, copii ai Lui Dumnezeu, ambasadori, martori, slujitori.
Ideea firului biblie este ca noi suntem fii chemati la slujire.
Copii cu o atitudine de rob, adica a sluji, nu pierdem din vedere ca suntem fii, Domnul Iisus a spus ''caci robul nu ramane pururea in casa, dar fiul da, robul nu este mostenitor, dar fiul da'' si tot asa.
Ne place sa fim sub paza lui Dumnezeu. Nu suntem sclavii nimanui. La fel cum nici arhanghelii nu sunt. Toata creatia este a lui si creata prin El. Sclavii sunt niste straini pentru stapan. Noi nu suntem straini pentru Dumnezeu pentru ca el vede pana in adancul inimii noastre. El ne-a facut la tot el ne i-a inapoi la vrema randuita.
Sanatate.
Isus a spus: "Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu știe ce face stăpânul său, ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl meu". În plus, Dumnezeu este un șef bun. Ceaușescu nu era.
Sfânta Evanghelie după Ioan 15:14-15
Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ceea ce vă poruncesc.
De acum nu vă mai zic slugi, că sluga nu ştie ce face stăpânul său, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute.
Rob al lui Dumnezeu este acela care si-L recunoaste pe Dumnezeu ca Stapan, Creator al omului si iubitor de oameni. Lui I se supune, dar nu „orbeste" (adica plutind in supunere ca intr’o negura), ci cu luciditate. Or, luciditatea inseamna discernamint, iar discernamantul inseamna libertate. Ca rob al lui Dumnezeu, omul nu se afla sub Dumnezeu, ci intru Dumnezeu, adica in interiorul libertatii Lui. A fi rob al lui Dumnezeu inseamna a deveni cetatean al Imparatiei Cerurilor. Asa stand lucrurile, cum poti sa te consideri prizonier intr’un lagar fara ziduri, fara paznici, fara garduri si fara margini?
Desigur, trebuie sa recunoastem ca omul, prin greseala lui Adam (care si-a inteles si folosit prost libertatea) a devenit robul pacatului. Dar tocmai acesta a fost rostul intruparii si jertfei lui Hristos: sa ne elibereze din robia constrangatoare a pacatului si sa ne redea robiei zburdalnice a lui Dumnezeu.