| OctavianDanielMaria a întrebat:

De ce se considera crestinii "Robii lui Dumnezeu'.Le place sa fie sclavi? De ce l-au ucis pe Ceausescu, daca tot le placea sa fie sclavi? https://dexonline.ro/definitie/rob

192 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ne place sa fim sub paza lui Dumnezeu. Nu suntem sclavii nimanui. La fel cum nici arhanghelii nu sunt. Toata creatia este a lui si creata prin El. Sclavii sunt niste straini pentru stapan. Noi nu suntem straini pentru Dumnezeu pentru ca el vede pana in adancul inimii noastre. El ne-a facut la tot el ne i-a inapoi la vrema randuita.
Sanatate.

Răspuns utilizator avertizat
| Algo098 a răspuns:

Sunt sedusi de promisiunile si amenintarile fanteziste, de "puterea", "bunatatea" si "iubirea" nemarginite cu care a fost inzestrat personajul imaginar Dz. Pe Ceausescu l-au eliminat, pentru ca au fost ajutati sa o faca si pentru ca au putut. Pe Dz e mai greu sa-l elimine pentru ca e un personaj imaginar care ispira teama si care si-a facut loc in mintea naivilor, inlocuind realitatea cu o fantezie de care nu se poate scapa decat prin ratiune si cunoastere, iar lucrul asta e cam greu de obtinut. Dz e un virus psihologic, cum e virusul informatic pentru calculatoare.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fiindcă pe Dumnezeu nu l-au ucis creștinii. Ei nu l-ar fi ucis în ziua de Crăciun.
Și l-au ucis atunci, ca să le arate la creștini de cine va fi condusă țara în viitor. Ceea ce s-a și întâmplat. Cum zice Akela în Cartea Junglei. Ați vrut libertate, lupilor? Atunci, mâncați-o!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru sadrian46):

Pardon, am vrut să scriu.
Pe Ceaușescu nu l-au ucis creștinii. Rectific, mea pulpa.

| Irinel15123532 a răspuns:

Crestinii sunt numiti in mai multe feluri in biblie, printre care si robi, copii ai Lui Dumnezeu, ambasadori, martori, slujitori.
Ideea firului biblie este ca noi suntem fii chemati la slujire.
Copii cu o atitudine de rob, adica a sluji, nu pierdem din vedere ca suntem fii, Domnul Iisus a spus ''caci robul nu ramane pururea in casa, dar fiul da, robul nu este mostenitor, dar fiul da'' si tot asa.

| roty78 a răspuns:

Sfânta Evanghelie după Ioan 15:14-15
Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ceea ce vă poruncesc.
De acum nu vă mai zic slugi, că sluga nu ştie ce face stăpânul său, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute.
Rob al lui Dumnezeu este acela care si-L recunoaste pe Dumnezeu ca Stapan, Creator al omului si iubitor de oameni. Lui I se supune, dar nu „orbeste" (adica plutind in supunere ca intr’o negura), ci cu luciditate. Or, luciditatea inseamna discernamint, iar discernamantul inseamna libertate. Ca rob al lui Dumnezeu, omul nu se afla sub Dumnezeu, ci intru Dumnezeu, adica in interiorul libertatii Lui. A fi rob al lui Dumnezeu inseamna a deveni cetatean al Imparatiei Cerurilor. Asa stand lucrurile, cum poti sa te consideri prizonier intr’un lagar fara ziduri, fara paznici, fara garduri si fara margini?
Desigur, trebuie sa recunoastem ca omul, prin greseala lui Adam (care si-a inteles si folosit prost libertatea) a devenit robul pacatului. Dar tocmai acesta a fost rostul intruparii si jertfei lui Hristos: sa ne elibereze din robia constrangatoare a pacatului si sa ne redea robiei zburdalnice a lui Dumnezeu. 

| Meme10Memu a răspuns:

Tu spui ca nu exista libertate de alegere. Gandind astfel te consideri rob, sclav. Si chiar asa e. Sclavul pacatului si al mortii vesnice.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru roty78):

Deci credinciosii sunt sclavii lui dumnezeu pe scurt?

| Meme10Memu a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Cred ca am ajuns la un inteles comun legat de "libertatea de alegere". Asta nu-l face nedrept pe Dz pentru ca Dz l-a avertizat pe Adam.

| Meme10Memu a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Da inteleg insa de ce nu spui "democratia nu e libertate". E ca si cum ai spune ca nu e corect sa fii bagat in puscarie daca faci ceva ce altora mai tari ca tine nu le convine ce ai facut.

| Meme10Memu a răspuns (pentru Meme10Memu):

Adam putea sa respecte porunca asa cum un om bogat poate sa respecte porunca sa nu se atinga de putinul pe care-l are un om sarac. Adam avea la dispozitie multi alti pomi si nu era muritor de foame.

| anonimg a răspuns:

Robii nu vor fi mostenitori ai vietii vesnice; ci numai fii.
Deci orice crestin care se crede rob nu va fi mantuit, pentru ca el a trait toata viata ca o sluga inaintea lui Dumnezeu. Adica viata lui crestina a fost o obligatie pentru el.

| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Credinta crestin ortodoxa este roaba. Pe cand protestantii sunt fii.
Un rob nu poate spune niciodata lui Dumnezeu: "Tata!"

Tu nu ai inteles, si o sa-ti vorbesc direct: ortodocsii nu sunt fi ai lui Dumnezeu, ci ei sunt robi. Ei pomenesc pe Dumnezeu, dar n-au nici o legatura personala cu El. Ortodocsii au o credinta ce tine de lucruri emotionale, de cantarile preotilor si de serviciile divine, si de traditii in special. Dar in mod personal, ortodocsii nu stau de vorba cu Dumnezeu. Ei nu se roaga dimineata cand pleaca de acasa, nici seara nu-I multumesc pentru ocrotire. Iar aceia dintre ei care fac aceste lucruri, o fac doar formal. Eventual doar 1% din ortodocsii practicanti sunt rationali in ce priveste spiritualitatea lor. Restul, daca-i intrebi nu stiu sa-ti raspunda decat ca "asa se face".
Nu am scris aceste lucruri ca sa fiu haituit; mai ales de fratii ortodocsi. Oamenii sunt oameni inaintea lui Dumnezeu, si inaintea mea. Ce am eu impotriva este doctrina; ca ortodoxia inalta traditia mai presus de Biblie.
Atunci cand omul are o relatie cu Dumnezeu, atunci si sta de vorba cu El. Pentru ca Dumnezeu este o Persoana, si Isi doreste o relatie cu noi in mod individual, prin Duhul sau.
Fara dragoste nu poate exista relatie. Cand ajungem sa-L cunoastem pe Dumnezeu Il vom iubi, pentru ca dragostea Lui ne constrange, ne uneste cu El.

Nici catolicii nu sunt fii lui Dumnezeu.
Ci fi ai lui Dumnezeu sunt toti aceia care au in mod personal o relatie cu El; care stau de vorba cu Dumnezeu, si rugaciunile lor nu sunt niste bolboroseli, ori versuri sau randuri frumos alcatuite si scrise intr-o carte anume.
Pentru unii aceste lucruri sunt basme si istorisiri inchipuite; dar pentru altii sunt o realitate -sunt de fapt viata lor. Asa se explica multimea martirilor care au murit in timpul cand au fost persecutati de biserica catolica:
https://www.reuters.com/......4F20150622

Daca as fi fost un om invatat ai fi primit raspunsuri mai bune.

In Biblie, sunt numiti fi/copii ai lui Dumnezeu -sau fii Lui Dumnezeu- toti aceia care iubesc pe Dumnezeu; deci care au si credinta. (Pentru ca nu poti sa iubesti pe Dumnezeu si sa nu crezi in El. Dar poti sa ai credinta si sa nu iubesti pe Dumnezeu).