In Biblie nu este scris toate cum s-au intamplat.
Sunt lucruri pe care le poate trece cu vederea daca vrea si daca omul in cauza nu incalca limita adica granita rosie de unde nu mai exista scapare sau iertare pentru cel care o trece. Daca tie iti place sa stai pe langa linia rosie ai grija ca daca o treci nu mai poti fi iertat.
Aici e secretul. Daca nu suntem indrumati sau nu ne lasam indrumati de Duhul Sfant ne putem rataci sau rata drumul spre viata vesnica ajungand pentru totdeauna materie moarta.
Daca tu vrei sa treci linia rosie e alegera ta si nu exista iertare pentru asa ceva chiar daca te vei cai sau iti va parea rau in viitor.
Degeaba vii sa-mi explici mie ce vrei sa faci. E problema ta. Eu te-am avertizat.
Tu limitezi existenta fiintelor inteligente la oameni fara sa iei in considerare ca spatiul cosmic e destul de mare incat sa fie si alte fiinte inteligente mult superioare omului. Nu poti spune ca le stii pe toate limitandu-te la a spune ca omul le face pe toate. Spectrul cuantic este mult mai mare decat stie omul. Constanta Planck e limita perceptibilitatii omului. Ca sa detectezi energii mai mici decat nivelul Planck iti trebuie o lupa sau un aparat mai mic si mai fin si asa mai departe.
Acum revin la ce a zis Iisus: daca solul e rau degeaba se chinuie omul sa fie un sol bun. Nu depinde de alegere sa fii un sol bun. Daca e un sol rau ramane doar indurarea Lui Dumnezeu sa-l lase sa traiasca sau sa-i mai acorde vreo concesie.
Da, te baga in lagar adica in pamant pentru totdeauna si nu poti sa te opui. Degeaba tu spui ca Dumnezeu e dictator atata timp cat El face ce vrea si atata timp cat El spune ca ceea ce face e drept. Stii cum e, cel mai puternic face legea adica Dumnezeu.
Pai asta si am scris ca esti liber sa alegi. Nu pot eu sa te judec in locul lui Dumnezeu. El te cunoaste mai bine.
Tu spui ca Dumnezeu daca exista ar predestina si in predestinare nu intra in calcul iertarea, pacatul. Cunosc ideea. Uite ca Dumnezeu a facut o functie random care chiar functioneaza si asta se numeste libertate de alegere.
Dreptatea e ca mor toti oamenii si inca Armaghedonul nu a venit.
Nu-l incrimineaza pentru ca El a facut tot iar functia random chiar exista si functioneaza. Dumnezeu a facut sa functioneze corect ruleta cu libertatea de alegere din mintea fiecarui om.
Si asta e interpretabila. Poti alege sa fii un sol bun chiar daca esti un sol rau. Dumnezeu vede straduinta si alegerea de a face ce este bun.
Da e criminal drept pentru ca el da viata si el e indreptatit sa o ia. Dumnezeu e singurul criminal drept.
Astept sa ma mai intrebi despre Dumnezeu. Dumnezeu e cea mai complexa fiinta din tot ce exista. Atata timp cat omul cu planeta pamant sunt purtate de forte mai mari decat omul si Pamantul e cat se poate de clar ca exista forte inteligente mai mari decat omul si tot ce este pe Pamant.