Se recunoaste in felul asta ca nu exista viata vesnica si ca dupa moarte nu mai exista nimic, pentru ca daca exista "viata dupa moarte" cununia se putea extinde in timp si "dupa moarte".
Pentru că e valabilă căsătoria doar pe pământ( și Mântuitorul Hristos a fost întrebat a cui soție va fi după înviere o femeie care pe pământ a avut mai mulți soți). Răspunsul Lui.+ La înviere nici nu se vor însura nici nu se vor mărite ci vor fii ca îngerii lui Dumnezeu în cer+Matei22=30
Cei care vor mai fi in viata la revenirea lui Hristos vor merge direct cei care au murit, vor invia in sensul ca sufletul lor se va uni cu in trup nou, neperisabil asa cum a avut M'ntuitorul Hristos dupa inviere/Caci insusi Domnul. se va cobori din cer si intai vor invia cei morti in Hristos( cei ce au avut credinta in Iisus Hristos). Apoi noi, cei vii care vom fi ramas, vom fi rapiti pentru totdeauna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh si astfel vom fi totdeauna cu Domnul.(1 Tesaloniceni 4/16, 17
Sufletul care păcătuiește, acela va muri" (Ezechiel 18:4, 20, Cornilescu, 1935).
E de ajuns pentru varză că să înțeleagă că "sufletul" nu trăiește veșnic?
"Care e legatura cu casatoria?" - of, varză fără rațiune! Chiar nu ajunge la tigva ta? Dacă la moarte persoana încetează să mai existe e logic că casatoria durează până la moartea unui dintre parteneri.
Sufletul și este persoana dată, și normal că moare.
Dar se referă la ființele vii, plantele și respectiv varza nu sunt suflete.
"nu ai zis tu... '' - și am contrazis aceasta pe urmă,?
Iar ai halucinații?
" Deci plantele si celelalte animale nu sunt vii?" - varza consideră că animalele nu sunt ființe?
Ți-am spus clar- varza nu intră în categoria "sufletelor", nu că varza n-ar fi vie.
Văi de tigva ta...
"nu mai ajunge in rai sau in iad" - m-am săturat să-ți explic că după moarte toți ajung in mormânt la 2 metri adâncime.
Of, nu înțelege varza ce înseamnă viață și ce moarte.
Dragă ființă care te uiți la porți noi, avem posibilitatea de a căpăta viața veșnică. Viață, nu "viață după moarte că te duci undeva...".
Cât privește cei care au murit deja, vor fi înviați.
Ți-am spus de nenumărate ori - paradisul a fost pe pământ și tot aici va fi restabilit. Ajunge acum la varză?!
"E Knockout? " - nu, e doar varza împuțită...
"Hai ca e knockout. Recunoaste" - oare cât de mare poate fi prostia verzei? Cum să-ți mai explic? Sau ți-ai pierdut și ultima rămășiță de rațiune?!
"Pai daca esti mort cum mai ai viata vesnica?" - mai lasă poarta nouă în pace puțin și recitește comentariile de mai sus. Poate ajunge până la sfârșit la varză cu se poate bucura cineva de viață veșnică chiar dacă moare.
Hai, uimește-mă!
Deci știu că nu vei înțelege, ești prea împuțit...
Daca nu ai fi un idiot, ai intelege ca spui numai prosti in care te contazici singur.
Stii ce a zis Napoleon? Nu-i de vina cel ce nu intelege un mesaj primit, ci cel care il trimite.
Deci are dreptate dany ca esti varza. Inafara de a rade ca proasta in p..., nu stii. Poate mai si zici cum zicea matelotul: vai ce-mi plac glumele mele.
Dacă ești idiot și nu poți pune cap la cap două cuvinte nu e nimeni vinovat, e problema ta.
"Nu-i de vina cel ce nu intelege un mesaj primit, ci cel care il trimite." - deci ați hotărât să vă justificați incapacitatea de a judeca și să dați vina pe altul.
Interesant, de ce sunt vorbiți de rău elevii care nu însușesc când în realitate sunt "vinovați" profesorii care nu reușesc să formuleze corect " mesajul"?
Varză, a zis cineva că va fi restabilit exact cu aceiași atomi?
Nu știi că în aproximativ 7 ani corpul se reinoieste? E problemă pentru cineva să refacă un lucru pe care la făcut mai înainte? Și Isus a demonstrat că poate învia persoane indiferent că tocmai muriseră sau că deja intrase în putrefacție.
Mergi la următoarea poartă.
Varza crede că e necesar să demonstreze că poate copia mesajele?
Mda, mai rabdă puțin, degrabă vei putea merge la păscut, poate te vei mai redresa...
Se pare că ești și cu "orientare" specifică...
Ce are sula cu prefectura. Este o vorba romaneasca: prostul crede ca numai el este destept, toti din jurul lur sunt prosti.
Eu nu te-am jignit, dar de la cei slabi cu duhul ca tine, care cred in himere, ma astept.
Dar chiar tu te incadrezi in ceea ce ai spus ca "nu poți pune cap la cap două cuvinte", pentru ca cei ce te citesc sa te inteleaga. Logica ta este desavarsita, dar lipseste din comentariile tale.
Tie, chiar nu ti-e rusine, ca un adept pana la bigotism a religiei, sa jignesti oamenii, ceea ce contravine celor spuse de biblie? Astia sunt sustinatorii religiei si a lui Dumnezeu?
Pe de alta parte, te invit sa nu mai jignesti userii, ca voi face demersuri pentru blocarea IP-ului tau, asa cum am facut si cu altii.
" te invit sa nu mai jignesti userii, " - deci pe tine nu te vezi?
Discutam nu cu tine cu cu altcineva, nu te-a invitat nimeni, te-ai vârât că musca-n...
Îmi permit să-i spun direct că e limitat deoarece e adevărat. Nu discut cu el prima dată.
"o vorba romaneasca: prostul crede ca numai el este destept, toti din jurul lur sunt prosti." - atunci n-o mai face pe deșteptul.
Daca nu stiai, oricine citeste ce scrii poate sa comnteze. Eu u ma supar ca sunt comentat negativ, raspund sau nu dau nici o replica. Dar nu-mi place sa fiu jignit. Daca am scris vreo vorba jignitoare a fost ca raspuns al jignirii primite.
Si inca ceva: tu nu vezi ca esti singur impotriva tuturora? Mai este o vorba romaneasca, pe care nu o consider jignire, doar iti spune ca nu ai dreptate: Daca un om iti spune ca esti beat, nu-l baga in seama; daca iti spun doi, gandeste-te ca s-ar putea sa fie adevarat; daca iti spun trei, du-te si te culca.
Omule, aici n-a fost nici un comentariu adresat ție că să fii "jignit" și să vii cu replică, deci comentariul tău e pe alături.
Și repet, te-ai vârât că musca...
In plus dacă și ție îți este greu sa înțelegi răspunsurile te compătimesc, dar nu e cazul da dai vina pe alții, am mai spus aceasta.
Și că rezumat, că vag că vă este greu - întrebarea are la bază o minciună, credința că omul ar avea un suflet imaterial nemuritor ce supraviețuiește morții corpului și ajunge in iad sau rai.
Biblia nu susține așa ceva. Sensul cu care este folosit în Biblie este fie de persoană, fie de animal, fie de viaţă a unei persoane sau a unui animal. Și i-am dat și dovada biblică că sufletul moare.
Ținând cont de aceasta e deja clar că întrebarea individului nu are sens.
Fiindcă scopul verzei nu este de a afla ceva ci doar... mai bine nu scriu.
La replica cum mai sperăm la viață veșnică am scris că paradisul a fost pe pământ și tot aici va fi restabilit. Și oamenii au posibilitatea de a trai veșnic pe pământ, nu "sufletul" după moarte undeva pleacă. Iar cei care au murit au speranța de a fi înviați.
Și acum explica-mi, ce anume și aceste informații sunt prea greu de înțeles pentru "inteligenți" că voi, ce anume nu reușiți să puneți cap la cap?
"tu nu vezi ca esti singur impotriva tuturora?" - ți se pare. Asta in primul rand.
In al doilea, referitor la cealaltă vorba românească - mai este o vorbă, nu chiar românească dar corectă - nici un milion de muște nu mă vor convinge că rahatul e ceva bun.
Si ai confirmat ce am spus cu prostul.
Ce sa-ti explic? Ca formulezi fraze fara logica si vrei sa demonstrezi ceva fara argumente doar cu niste citate din biblie, carte scrisa de oameni care nu puteau sa-si explice diferite fenomene?
Uite o fraza ilogica, din aceasta postare: Și că rezumat, că vag că vă este greu - întrebarea are la bază o minciună, credința că omul ar avea un suflet imaterial nemuritor ce supraviețuiește morții corpului și ajunge in iad sau rai." Cum sa-mi fie vag greu? Care intrebare?
Si aici faci propaganda religioasa. Dar ce se fac cei ce ctesc ce spun reprezentantii diferitelor biserici si culte, care se contrazic ei insasi. Una din contraziceri este situarea raiului: unii spun ca este in cer, altii ca este (va fi) pe pamant.
"Uite o fraza ilogica, din aceasta postare:... Care întrebare?" - "tehnologia" uneori "corectează" ce i se pare greșit, și nu întotdeauna observ la timp. Am scris " că VĂD că vă este greu" Iar întrebarea - nu știai că toate aceste răspunsuri sunt la o întrebare pusă de individ?
"Si aici faci propaganda religioasa" - deci nu știi se vede că categoria se numește "religie"?
"ce se fac cei ce ctesc ce spun reprezentantii diferitelor biserici si culte, care se contrazic ei insasi" - in general acești reprezentanți recunosc că Biblia este cuvântul lui Dumnezeu și că are autoritate, și deci e normal să fie aduse argumente anume din Biblie.
"situarea raiului: unii spun ca este in cer, altii ca este (va fi) pe pamant." - asta se întâmplă când lenea e cucoană mare și "reprezentanții" preferă să creadă brașoavele popilor decât să citească personal Biblia și să verifice astfel cele auzite.
De fapt la fel procedează și alți indivizi care acceptă o teorie deoarece nenii care o promovează par a fi învățați, dar le e lene să cerceteze singuri - sunt posibile evenimentele pe care nenea le da drept reale sau se lovesc de anumite obstacole de netrecut?
"Si ai confirmat ce am spus cu prostul" - puțin mă interesează ce ai spus cu prostul, de cat timp ești cu prostul și cât de strânsă va e colaborarea.
Unde dai si unde crapa. Doar un om lipsit de inteligenta poate sa dea asemenea raspunsuri.
Esti chiar lipsit de cultura. Reiese din modul cum "incropesti frazele. cultura.
La ce te referi in acasta postare? Acum la modul de scriere: Se scrie "VAD ca va este greu", nu ca vad ca va este greu".
Ce ai vrut sa zici prin: "Si aici faci propaganda religioasa" - deci nu știi se vede CĂ CAtegoria se numește "religie"? Am scris cu litere mari ca sa vezi cum te exprimi.
Cat priveste dispunerea raiului esti INR.
Eu nu am zis ca se aduc argumente la ce scrie in biblie, eu am zis ca se contrazic sefii cultelor. Parca este o mica-mare deosebire, dar cred ca cer prea mult.
Si tu esti unul dintre indivizii bigoti care crezi ce auzi sau citesti fara sa verifici stiintific, daca nu e gresit.
Poate se refera la faptul ca un partener moare si celalalt mai traieste. Dar unde scrie in biblie despre acest lucru? Sunt curios.
Pentru ca cununia se realizeaza pe pamant iar moartea partenerului este trecerea la celelalte dimensiuni supraomenesti.