| SilentRain a întrebat:

De ce se tem creștinii de moarte? Toată viața și-o dedica lui Dumnezeu și când aud de moarte plâng ca nu vor sa moara.
Pai nu asta își doresc creștinii, sa se întâlneasca cu tatăl lor?

46 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Oricine se teme de moarte nu doar crestinii, moartea este doar un pas in a trece pe lumea cealalata.

| Celcestietot a răspuns:

Cu tata pot sa ma intalnesc oricand.

| SilentRain explică (pentru aditimus):

Da dar asta nu ii face oarecum ipocriți?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe cine ai vazut sa planga ca nu vrea sa moara? Eu am vazut oameni pe moarte si nu plangeau. Este o stare de calm. Altii erau pe patul de spital si se sfarseau datorita bolii. De ce judeci ultimele momente ale unei persoane? Ale tale crezi ca vor fi mai eroice? Daca nu ai respect pentru cineva care moare ce o sa faci cu cineva care traieste? Nu te supara dar nu imi pare normal sa judeci modul in care cineva se sfarseste. Imi pare ca treci de limita respectului fata de o fiinta umana. Daca iti bati joc de asta iti faci singur pacate. Sigur ca se vor intalni cu tatal, unii stiu cu mult inainte de moarte ca se apropie sfarsitul. Am vazut cazuri care erau foarte lucide cu luni bune inainte si stiau sigur ca vor pleca chiar daca atunci nu erau bolnave sau sa aiba alte probleme. Personal recunosc ca nu pot privi moartea cu o asa de mare luciditate. Poate pentru ca sunt inca foarte tanar si mai am multe de facut aici pe pamant. Dar cand simti ca ti-ai incheiat misiunea nu am vazut pe cineva sa planga dupa cum spui. Sunt lucizi, asteapta intalnirea de care nu scapa nimeni.

| SilentRain explică (pentru Celcestietot):

Slaba duma Stregoi happy

| Teffan a răspuns:

Confunzi autenticitatea practicii cu gloata caracterizata de superficialitate.Crestinismul,precum alte religii, are capacitatea de a anihila frica de moarte si suferinta.(unele din beneficiile religiei--aviz intrebarilor tale precedente). Singura conditie este de a te lasa absorbit de dogma religioasa.Subordonarea totala fata de religie, lasata sa coordoneze pana si cea mai mica dinamica a fiintei--asta inseamna practica autentica a oricarei religii/filosofii/ideologii, o practica ce nu defineste 90% din crestinii planetei, cu totul inradacinati in aceasta lume.Sa fii crestin adevarat inseamna sa te debarasezi de lume prin asceza.

| Nemessys a răspuns:

Nu se tem, ci nu o pot accepta.

| Celcestietot a răspuns (pentru SilentRain):

Totusi, este facuta pe baza unui adevar. Aveai asteptari mai mari de la mine, nu, Steregoi laughing?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si tu ești creștina (probabil).Si îți dedici toată viața lui Dumnezeu? Ma indoiesc.
Numai călugării/pustnicii/
măicuțele isi dedica viața lui Dumnezeu.Majoritatea oamenilor si-o dedica lor înșiși, având grija (mai mult sau mai puțin)sa respecte limitările impuse de Dumnezeu.
Instinctul bate rațiunea, in cazul asta.E firesc sa te temi de moarte, indiferent care-ți sunt convingerile legate de acest aspect.

Nu am așteptări de la nimeni
Asa te cheamă? Fuuuuuuuu o sa te botez Strigoi

Nope, nu așa mă cheamă. Te las să îmi spui „dragă".

Bine fata mea laughing)

Dar este cuvânt unisex happy.

Cand ai auzit tu 2 băieți vorbit între ei cu draga?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred că se tem de moarte neaparat, ci că vor fii judecați si pentru ce au făcut în timpul vieții sau nu au făcut și regreta asta. Nu degeaba vezi o grămadă de batrani ce pun mana pe biblie, doar după o anumită vârstă. Nu zic că e rău, măcar să moară împăcați meditând, la ce au făcut și toate experientele care le-au avut.

| SilentRain explică (pentru anonim_4396):

Ciao, cmf? smug

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu-i firesc să te temi de ceva ce nu s-a întâmplat încă. Poate te temi de inexistentă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SilentRain):

Ma scarpin la 0o tu?

| SilentRain explică (pentru anonim_4396):

Ce băiat finuț ești tu
Fac cartofi prăjiți

Aa, deci esti baiat.

Posibil happy

Foarte tare, atunci putem fi cei mai buni prieteni rolling on the floor!

Pot sa te întreb ceva?

Eu nu imi fac prieteni, dar putem fi dușmani daca vrei big grin

Ok, sa vad intrebarea.

Câți ani ai?

Cei mai buni dusmani pe vecie... sau nu, pentru ca tu nu crezi in viata de apoi. Ce zici, merge aici pe Pamant?

Si exact cand mergea totul bine, te-ai gasit sa ma intrebi asa ceva sad!

Deci am început binehappy
Scuze dar eu nu vorbesc in privat, ultima data când am făcut asta a iești nasol rau
Cred ca ai 28