Pentru ca traditia se bazeaz pe ideile oamenilor, in schimb cuvantul lui Dumnezeu este inspirat de catre El.Materi15:3
Dumneavoastra stiti la ce va inchinati cand intrati intr-o biserica? Pentru a va da seama de monstruoasa inselaciune care o practica diavolul aveti aici o lista cu extrase din Biblie care ne spune foarte clar ca nu avem voie sa ne inchinam la lucruri facute de mana omului deoarece este o uraciune inaintea lui DUMNEZEU, iar pedeapsa o ve-ti afla citind in Biblie.
Va rugam sa verificati acasa imediat in Biblia pe care o aveti sa vedeti ce fac oamenii si cum merg spre IAD cu obedienta popilor, preoti care au omorat pe FIUL lui DUMNEZEU iar acum sa nu piarda foloasele materiale ascund adevarul de multime
Levitic 19:
4. Sa nu va întoarceti spre idoli, si sa nu va faceti dumnezei turnati.
Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.
1. Sa nu va faceti idoli, sa nu va ridicati nici chip cioplit,
nici stâlp de aducere aminte; sa nu puneti în tara voastra nici o piatra
împodobita cu chipuri, ca sa va închinati înaintea ei;
caci Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.
Numeri 33
52 sa izgoniti dinaintea voastra pe toti locuitorii tarii, sa le darâmati toti idolii de piatra,
sa le nimiciti toate icoanele turnate, si sa le nimiciti toate înaltimile pentru jertfe.
Deuteronomul 4
16 ca nu cumva sa va stricati, si sa va faceti un chip cioplit,
sau o înfatisare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei
Deuteronomul 16
21 Sa nu-ti asezi nici un idol de lemn lânga altarul pe care-l vei ridica Domnului,
Dumnezeului tau.
Psalmii 97
7 Sunt rusinati, toti cei ce slujesc icoanelor, si care se falesc cu idolii: toti dumnezeii se inchina inaintea Lui.
Isaia 30
22 Veti socoti ca spurcate argintul care va acopera idolii si aurul
cu care sunt poleite chipurile turnate. Ca pe o necuratie le vei arunca,
si le vei zice:, Afara cu voi de aici!'
Isaia 31
7 "Caci în ziua aceea, fiecare îsi va lepada idolii de argint si de aur,
pe care vi i-ati facut cu mâinile voastre nelegiuite.
Isaia 41
7 Lemnarul îmbarbateaza pe argintar; cel ce lustruieste cu ciocanul
îmbarbateaza pe cel ce bate pe nicovala, zicând despre îmbinare:
, Este buna!' si tintuieste idolul în cuie ca sa nu se clatine."
Isaia 44
9 Cei ce fac idoli, toti sunt desertaciune, si cele mai frumoase lucrari ale lor
nu slujesc la nimic. Ele însele marturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere,
nici pricepere, tocmai ca sa ramâna de rusine.
Isaia : 37
19. si ca au aruncat în foc pe dumnezeii lor; dar ei nu erau dumnezei, ci erau lucrari facute de mâinile omului, de lemn si de piatra. De aceea i-au nimicit.
Isaia 42
17 Vor da inapoi, vor fi acoperiti de rusine cei ce se incred in idoli ciopliti si zic idolilor turnati:, Voi sunteti dumnezeii nostri!'
Isaia 44:
11. Iata, toti închinatorii lor vor ramâne de rusine, caci însisi mesterii lor nu sunt decât oameni;
sa se strânga cu totii, sa se înfatiseze, si tot vor tremura cu totii si vor fi acoperiti de rusine.
12. Fierarul face o secure, lucreaza cu carbuni, si o fatuieste si-i da un chip cu lovituri de ciocan,
si o lucreaza cu puterea bratului; dar daca-i este foame, este fara vlaga; daca nu bea apa, este sleit de puteri.
13. Lemnarul întinde sfoara, face o trasatura cu creionul,
fatuieste lemnul cu o rindea, si-i înseamna marimea cu compasul;
face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca sa locuiasca într-o casa.
14. Îsi taie cedri, goruni si stejari, pe care si-i alege dintre copacii din padure.
Sadeste brazi, si ploaia îi face sa creasca.
15. Copacii acestia slujesc omului pentru ars, el îi ia si se încalzeste cu ei.
Îi pune pe foc, ca sa coaca pâine, si tot din ei face si un dumnezeu caruia i se închina, îsi face din ei un idol, si îngenunchiaza înaintea lui!
16. O parte din lemnul acesta o arde în foc, cu o parte fierbe carne, pregateste o friptura, si se satura;
se si încalzeste, si zice: "Ha! ha!" m-am încalzit, simt focul!"
17. Cu ce mai ramâne însa, face un dumnezeu, idolul lui.
Îngenunchiaza înaintea lui, i se închina, îl cheama, si striga: "Mântuieste-ma,
caci tu esti dumnezeul meu!"
18. Ei nu pricep si nu înteleg, caci li s-au lipit ochii, ca sa nu vada, si inima,
ca sa nu înteleaga.
19. Nici unul nu intra în sine însusi, si n-are nici minte, nici pricepere
sa-si zica: "Am ars o parte din el în foc, am copt pâine pe carbuni,
am fript carne si am mâncat-o: si sa fac din cealalta parte o scârba? Sa ma închin înaintea unei bucati de lemn?"
20. El se hraneste cu cenusa, inima lui amagita îl duce în ratacire,
ca sa nu-si mântuiasca sufletul, si sa nu zica : "N-am oare o minciuna în mâna?"
Isaia 45
16 Toti sunt rusinati si uluiti, toti pleaca plini de ocara, fauritorii idolilor.
Isaia 45
20 "Strângeti-va, veniti si apropiati-va împreuna, voi cei scapati dintre neamuri!
N-au nici o pricepere cei ce îsi duc idolul de lemn,
si cheama pe un dumnezeu, care nu poate sa-i mântuiasca.
Din pacate nici un progres in discutiile noastre
NELĂMURIRILE se rezumă la câteva aspecte...
-Dumnezeu Însuşi a
cerut heruvimi din aur;
- porunca a II vizeaza doar eliminarea "concurentei" la adresa lui Dumnezeu;
- obiectele de cult sunt necesare (cerute de Dumnezeu);
-nu se confunda "cinstirea" cu "INCHINAREA";
-un fel de cinstire imaginilor aduc toate cultele;
Este un lucru esenţial faptul că ICONELOR li se acordă doar "CINSTIRE" şi "NU ÎNCHINARE" (nu divinaţie)! Au doar valoare simbolică şi harică, sunt doar obiecte de cult, tot la fel cum evreii nu se "temeau" de sutele de feluri de obiecte de cult adoptatea la recomandarea profeţilor şi chiar a lui Dumnezeu...
Deşi cinstirea sfinţilor sau a obiectelor de cult mai este numită uneori "închinare", aceasta nu e decât o confuzie cauzată de polisemia termenului, foarte gravă sub aspect lingvistic, terminologic. Confuzie explicată probabil prin faptul că acest termen provine din latinescul lat."inclinare" – înclinare.
Ori ştim foarte bine că NE ÎNCLINĂM în sute de moduri diferite, spre a arăta în general politeţea sau respectul, dar nu în toate aceste sute de cazuri divinizăm pe cei din faţa noastră. Astfel, nu ne divinizăm nici părinţii, nici bunicii, nici profesorii, etc…
Nu există nici o "speranţă" pentru cârcotaşi happy de a-L confunda pe Dumnezeu cu creaţia Sa minunată…
Îl asuprim pe Dumnezeu, dacă Îl acuzăm de "insuficienţă" în contextul în care El a "îndrăznit" să susţină că a venit la plinirea vremii, pentru ca apoi să lase BISERICA SA (subliniată la singular) să dispară de pe scena istoriei 1800 de ani?
Ce fel de Dumnezeu ar fi acesta? Unul ignorant, unul care a minţit poporul? Dar NU S-A INTAMPLAT asta!
Tradiţie înseamnă obicei,datină, iar Domnul spune:"„Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căile Mele"
"Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre."
Cu alte cuvinte,nu putem spune că gândurile noastre,obiceiurile,tradiţiile sunt în conformitate cu Voia Domnului!
De aici reiese clar că orice obicei, tradiţie nu corespunde cu Voia Domnului!
Isus însă, atunci când ne-a învăţat să ne rugăm, întotdeauna ne-a îndemnat să spunem "Facă-se Voia Ta"
Oare poate spune un om plin de obiceiuri şi tradiţii "Facă-se voia Ta" dacă s-ar auzi din Cer glasul Celui ce spune "Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Domnul"
şi dacă nu vă veţi pocăi şi nu vă veţi îndepărta de obiceiurile şi tradiţiile voastre, vă voi pedepsi?
Pentru ca in Biblie este scris sa nu ne inchinam inaintea idolilor, nici la vreo asemanare nici din cer nici de pe pamant. Biblia spune ca nu exista noroc ci daca ascultam de Dumnezeu vom fi binecuvantati. Traditia te invata sa faci tot felul de ritualuri ca sa ai noroc.
http://www.crestinortodox.ro/datini-obiceiuri-superstitii/
Nu e vorba de inchinare, ci de cinstire. Eu nu ma inchin si nici nu pup moaste sau icoane. Dar e o datorie morala a celor vii sa se ocupe cu cinste de trupurile mortilor. Nu ne inchinam nici la mormintele eroilor nationali, dar ii cinstim cu racle si cavouri, cu monumente si cu reprezentari iconografice.
Cinsitirea moastelor e anterioara intocmirii Bibliei. Avem marturii in acest sens inca de la inceput de secol 2, din perioada Bisericii Apostolice, perioada la care si voi penticostalii afirmati ca incercati sa va intoarceti, cand erau construite biserici in jurul mormintelor sau moastelor unor martiri.
Dar Legile si Poruncile interzic orice fel de inchinare decat in Duh si Adevar. Cat despre iconografia religioasa, nici chiar in anul 300 invatatorii Bisericii nu le aprobau. Sinodul din Elvira interzisese sa se puna pe pereti asemenea imagini. Pentru crestinii din veacul al III-lea, icoanele reprezentau un fel de seductie spre paganism. La inceput cultul crestin era simplu si sanatos compunandu-se din Ș,, invatatura apostolilor, frangerea painii, legatura frateasca si rugaciunea.,, Formele introduse nu au temei biblic. Odata cu formele au intrat rand pe rand tot felul de superstitii. Iata cateva forme adaugate: Candela, sfesnicul, lumanarea, cadelnita, omoforul, patrafirul, tamaia, mataniile, clopotele, sarindarele, panahida, coliva, venerarea ingerilor si sfintilor, hram, sfestanie, pomeni, canonizari de sfinti, etc. Daca nu ma inchin la sfinti nu inseamna ca nu ii cinstesc nu ii venerez, nu inseamna ca imi bat joc de ei. Fereasca Dumnezeu. Dimpotriva, abia acum ii inteleg pe sfinti, ii admir, ii iubesc. Si inteleg cum au fost prigoniti, le inteleg puterea credintei care nu ii lasa sa faca compromisuri, le admir aceasta credinta admirabila si-au dat viata dar de Hristos nu s-au lasat. Si ma simt atat de bine avand acelasi Mantuitor, mergand pe urmele lor.
am crezut ca esti troll, acum am observat cine esti.
Pentru ca la inceput crestinii erau persecutati si aveau nevoie de tot felul de simboluri pentru a se recunoaste intre ei, sectele au aparut mai tarziu, stii vorba aia? "dupa razboi multi viteji se arata", poate ca fara inceputurile sfintei traditii, nu ar mai fi existat crestinism, deci nici vreo secta crestina. Inceputul conteaza, restul e afacere.
Tocmai iti ziceam ca daca nu ar fi fost traditia, probabil crestinismul nu exista, deci nici pocaiti crestini, mai tarziu au aparut interesele personale sau de manipulare. Crestinii erau persecutati de teisti (frati de-ai vostri, la fel de de treaba), asa ca se ascundeau, inventau semne, simboluri, totul ca sa isi poata pastra credinta.
Traditia,dat continuitate crestinismului, pentru Dumnezeu, sau crestini evului mediu au fost toti mincinosi pana la Luther. Gandeste-te atent inainte sa vorbesti.
- Dacă în Noul Testament vedem că apostolii îi LAUDĂ pe cei care respectă "tradiţiile", rezultă de aici faptul că Biserica şi-a alcătuit încă de la început anumite forme prin care s-a continuat activitatea de sfintire, de transmitere a harului de la cler spre credincioşi, diferite forme de rugăciune...
Iată doar câteva citate biblice despre Predanie (sensul actual al "Sf. Tradiţii"):
1). -II Tesaloniceni 2, 15:,, Deci, dar, fratilor, staţi neclintiţi şi tineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvint, fie prin epistola noastra." (şi alte învăţături, suplimentare faţă de cele trimise prin epistolă, prin scrisoare)
2). -Ioan 20, 30: "Deci si alte multe minuni a facut Iisus inaintea ucenicilor Sai, care nu sunt scrise in cartea aceasta." ( Sf. Traditie, Predanie)
3). -I Corinteni 11, 2:,, Fraţilor vă laud că în toate va aduceţi aminte de mine şi ţineţi predaniile aşa cum vi le-am dat"
4). -Faptele Apostolilor 2, 42,, Şi stăruiau în învăţătura apostolilor şi în împărtăşire, în frângerea pâinii şi în rugăciuni."
5). -II Petru 3, 2:,, Ca să vă aduceţi aminte de cuvintele cele mai înainte grăite de sfinţii prooroci şi de porunca Domnului şi Mântuitorului dată prin apostolii voştri."
6). -Filipeni 4, 9:,, Cele ce aţi învăţat si ati primit si ati auzit şi ati văzut la mine, acestea să le faceţi, şi Dumnezeul păcii va fi cu voi."
7). -II Tesaloniceni 3, 6:,, Fraţilor, va poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriţi de orice frate care umblă fără de rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi."
8). -II Timotei 1, 13:,, Ţine dreptarul cuvintelor sănătoase pe care le-ai auzit de la mine, cu credinţă şi cu iubirea ce este în Hristos Iisus."
9). -Ioan 21, 25:,, Dar sunt şi alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus şi care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cărţile ce s-ar fi scris. Amin."
10). -II Timotei 2, 2:,, Şi cele ce ai auzit de la mine, cu mulţi martori de faţă, acestea le încredinţează la oameni credincioşi, care vor fi destoinici să înveţe şi pe alţii."etc...
Fiecare grupare, fiecare cult de pe lumea asta poartă în spate o tradiţie, poartă tradiţii...
Nu numai Biserica, dar chiar si fiecare cult de pe lumea asta poartă în spate o tradiţie, poartă tradiţii...
Ca un exemplu, în urma reformei protestante au rezultat pentru început atunci mai multe traditii (cu adevarat omenesti, fara legatura cu divinul):
traditia protestanta lutherana;
traditia protestanta reformata, calvina;
traditia protestanta anabaptista;
traditia protestanta anglicana;
Când Scriptura se pronunţă "critic" cu privire la "obiceiuri" (pentru că nu întotdeauna se pronunţă critic) se referă la obiceiurile greşite, fie ale evreilor (unele din obiceiuri), fie ale păgânilor, dar NU la cele ale crestinilor.
Deci in concluzie, conteaza DE UNDE vin acele traditii: de la Martin Luther si acolitii lui, Calvin si Zwingli (eretici ai sec XVI)?
Sau daca acele traditii sunt lucruri neschimbate de-a lungul timpului, lucruri lasate chiar de EPISCOPII PRIMELOR SECOLE CREŞTINE!
Ceea ce in Biserica este numita Traditie nu este altceva decat un corp compact de invataturi patristice NESCHIMBATE. Atât de "neschimbate" încât atunci când în istoria Bisericii s-a schimbat un singur cuvânt, doar unul singur (filioque) din Sf. Traditie, a aparut prima schismă si prima grupare dizidentă, separată de Biserică: Catolicismul.
Nu se poate spune ca "instrucţiunile să fi fost toate consemnate în scris."
Nicaieri Scriptura nu spune despre ea insasi ca ar fi completa ca arfi exhaustiva!
Dimpotriva, ea recunoaste ca nu este completa:
Ioan 21, 25: "Dar sunt şi ALTE MULTE LUCRURI pe care le-a facut Iisus şi care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cărţile ce s-ar fi scris. Amin."
Deoarece nu provine de la Iehova. Fiul sau Isus, ia criticat dur pe cei ce inlocuiau Cuvantul lui Dumnezeu, cu traditia.
Unde s-a aflat Noul Testament timp de 50 de ani pana sa fie pus pe hartie, mai tarziu formand Biblia?
S-a aflat in mintea si in graiul Apostolilor? Deci a facut parte din Sfanta Traditie.
Nu confunda traditile pagane cu Traditia!
Pe ce iti bazezi concluzia asta?
nu exista traditie buna si traditie falsa. traditia este falsa. Isus a spus: "Cuvantul tau este adevarul" Ioan 17:17.
Isus nu a amintit nimic de traditie, sa o respectam...
DEX:
Tradiție apostolică = învățătură primită de apostoli direct de la Iisus Hristos. ◊ Tradiție bisericească = învățătură dată de apostoli primilor episcopi, iar aceștia celor de după ei până astăzi, care se află cuprinsă în definițiile sinoadelor ecumenice în frunte cu Simbolul credinței, în scrierile sfinților părinți și în cărțile de slujbă ale Bisericii. [Var.: tradițiúne s. f.] – Din fr. tradition.
Trebuie sa fii nou in Romania, nu?
Noi care ne-am pocait ne-am intors la practica si invatatura biserici primare de care s-a indepartat bisericii traditionale si am lepadat ori ce invatatura si practica care ne afecta mantuirea si nu isi avea originea in SCRIPTURA si in practica biserici APOSTOLICE precum botezul pruncilor facut fara de credinta si marturisirea personala, invatatura despre necredinta (nesiguranta) mantuirii, am renuntat la INVOCAREA si IMPLORAREA sufletele celor MORTI prin rugaciune (impachetata de diavolul sub numele de rugaciunea la sfinti), inchinarea si rugaciunea la imagini, icoane, statui, cruci, etc inchinarea si rugaciunea la CADAVRE, credinta ca crucea ca obiect si semnul crucii are putere sa alunge diavolul si alte beneficii (facerea semnului crucii), preotia o categorie superioara fata de ceilalti credinciosi, introducerea cuvantului de preot in locul presbiterilor, rugaciunea pentru sufletele mortilor, mantuirea doar in cultul orthodox. cea mai mare erezie, tolerarea pacatului la nivelul cel mai inalt in biserica. manastiri,(pline bisericile de preoti curvari, si manastirile de homosexuali), recasatoria celor care isi lasa nevasta pentru-ca a gasit alta, impodobirea preotilor, episcopilor, patriarhilor. si cele mai scumpe scule de aur ca paganii, parastasele, pravila, acatistele, masa de pomana, pentru sufletul mortului. Si multe alte invataturi care multe din ele isi au originea in religiile pagane si altele au aparut ulterior in crestinism fiind inovatii ale diavolului sa distruga adevarata credinta si in final pierderea mantuirii …. O asfel de credinta impodobita cu toate aceste inovatii si invataturi false ne scripturale nu are impact asupra omului si putere pentru ai schimba viata, pentru ca este o credinta moarta din care noi POCAITII … EVANGHELICII am iesit si stim ca nu ne-a ajutat cu nimic la sfintirea vietii si apropierii de Dumnezeu. Iar acum intorsi la CREDINTA simpla lasata de Hristos in SCRIPTURA are putere si impact asupra vietilor noastre iubind tot mai mult pe Dumnezeu si pe aproapele nostru si schimbandu, ne viata in fiecare zi dupa voia lui Dumnezeu.
Dumnezeu sa te ajute si pe tine sa te lasi de toate aceste invataturi care nu te vor mantuii si mai degraba te vor indeparta de adevaratul Dumnezeu care a creat cerul si pamantul. si intoarce-te la adevarata invatatura si practica care se gaseste in SCRIPTURA care este cuvantul lui Dumnezeu dupa care va judeca Dumnezeu oamenii.
Cine il iubeste pe Hristos va renunta la toate aceste rataciri si inovatii si va ramane la invatatura lui Hristos.
Cititi scriptura si scrierile primelor 2 secole si veti vedea ca tot ce am spus este ADEVARAT.
Bunul Dumnezeu sa te ajute sa intelegi acest adevar.
Sa nu uitam ca, daca nu era traditia, noi aveam mai aveam acum si cateva scrieri gnostice de bune
Mormoni nu, insa ceilalti intra.
Ei zic ca intra si ei.
Mormonii zic multe, insa acestia si martori sunt cei mai "excentrici", cred ca mai sunt si altele insa nu le stiu
1corinteni 4:6 : „Să nu treceţi peste ce este scris"
2timotei 3:16, 17 16 Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte lucrurile, să disciplineze în dreptate, 17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie pe deplin competent, complet pregătit pentru orice lucrare bună.
Dumnezeu s-a îngrijit ca toate instrucţiunile să fie consemnate în scris.
Este o joacă copilărească - telefonul stricat, seamănă cu tradiţia...
Traditia a fost adaugata de oameni. Ei au pus traditia pe picior de egalitate cu Sfanta Scriptura ei au conditionat mantuirea de implinirea traditiei ceea ce este gresit.
Exact asta spuneam si eu. Si mai e ceva. Nu numai Biserica, dar chiar si fiecare cult de pe lumea asta poartă în spate o tradiţie, poartă tradiţii...
DAR, întotdeauna contează de unde vin acele traditii: de la Martin Luther sau daca acele traditii sunt lucruri neschimbate de-a lungul timpului, lucruri lasate chiar de episcopii primelor secole crestine.
Ca fapt divers, Biblia nu vorbeşte despre "Biblie", dar în schimb vorbeşte despre "TRADIŢIA ORALĂ", despre cuv. PREDANIE! Mântuitorul Hristos nu vorbeşte despre Biblie pentru că Biblia nu era scrisă (urma să se scrie în decursul primului secol, şi să se unifice în cel imediat următor…)
Sf. Predanie (Tradiţie) A ADUNAT, a explicat şi a apărat SCRIPTURA prin scrierile sale vechi de 2000 de ani aparţinând primilor episcopi ai Bisericii.
Cuvantul "obiceiuri" sau "traditii" se poate referi atât la "obiceiurile corecte ale crestinilor" cât şi la cele greşite ale grecilor spre exemplu.
Iată, doar cateva locuri în care este vorba de obiceiurile corecte ale creştinilor:
- Fapte 16, 21 - in care romanii pagani spunau despre crestini ca au anumite "OBICEIURI".
- "Nu vă lăsaţi înşelaţi. Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune." I Corinteni 15, 33 etc…
Un loc în care cuvântul "obicei" este folosit critic este următorul:
"Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este OBICEIUL UNORA, ci îndemnători făcându-ne, cu atât mai mult, cu cât vedeţi că se apropie ziua aceea." Evrei 10, 25
Foarte bine ai spus. (Sunteti tare dragute in poza, care esti tu?
Nu neaparat in contradictie.si nu e inutila.este pentru oameni greoi de cap care nu pricep cum e cu cuvantul si fac dupa randuiala bisericii dupa sfanta trtaditie fiindca ei asa au apucat.iar biserica ortodoxa are o foarte buna randuiala si spune sigur in ce si cum sa crezi, nu la plesneala si cum ii vine fiecaruia.iar in biblie este scris; trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni.asta nu inseamna ca traditia bisericii este rea.trebuie doar sa facem cum ne-a invatat mantuitorul; faceti toate aceste, adica cele scrise in lege, si pe celelalte nu le lasati nefacute, daca nu sant rele.
Pentru ca fiecare a interpretat cum i-a venit mai bine... a gasit scuze pentru fiecare doctrina falsa...
Marcu 7:6-13
Sfanta Traditie nu a fost si nici nu este in contradictie cu Cuvantul lui Dumnezeu.
Cele doua sunt sursele de cunoastere a lui Dumnezeu.
Incultii o resping.