auzi. Sincera sa fiu, eu cred ca tu mai mult de atat nu poti. Astea sunt intrebarile tale standard dupa care insisti sa te ghidezi. Nu poti sa stii tu cunostintele mele sau calitatea profesionalismului meu in medicina. Nu am afirmat eu dragul meu ca sunt de acord cu unele lucruri spuse de stiinta?
Tu nu ai inteles nimic din ce am vrut eu sa spun. Avand in vedere felul in care scrii si te exprimi in limba romana considera ca dezbaterea se incheie aici. Nu am zis ca m-ai jignit. Dar fireste ca nu am de ce sa imi bat capul. O zi buna si o viata si mai buna iti doresc.
Normal ca te retragi avand zero dovezi pentru ceea ce afirmi, bye
Stiinta nu confirma nici o exista a unei entitati cosmice,daca un amarat de video sunt dovezi e grav, categoric esti dogmatic, macar nu minti ca stiinta confirma, afirma asa ceva, miciuna numai e pacat cand minti in folosul religiei tale?
Nu dragul meu. De vorba "cel mai destept cedeaza primul" ai auzit? La revedere. Eu incerc sa iti arat ca iarba e verde si tu tii mortis ca iarba nu exista.
Mă bucur că faci referire la Biblie - "Creatorul ne-a facut dupa chipul si asemanarea Sa,", dar cred că ar fi şi mai bine dacă am atrage atenţia la tot ce spune Biblia despre starea morţilor. De fapt e şi logic ca cel care ne-a creat să ştie cel mai bine cum stau lucrurile. Deci - ecleziastul 9:5 Fiindcă cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic şi nu mai au nicio răsplată, căci până şi amintirea li se uită. 6 Şi iubirea lor şi ura lor şi gelozia lor au pierit deja şi nu mai au parte niciodată de ceea ce se face sub soare. 10 Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Şeol, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune.
Psalmul 146: 3 Nu vă puneţi încrederea în nobili,
nici în fiul omului pământean, în care nu este salvare.
4 Spiritul lui iese, el se întoarce în pământ
şi în aceeaşi zi îi pier şi gândurile.
Ezechiel 18:4 Sufletul care păcătuieşte, acela va muri
Conform bibliei moartea este opusul vieţii, şi cum persoana nu exista înainte de naştere la fel încetează să existe la moarte.
Ce fumezi?
Dovedeste ca avem suflet.
'sunteti emotionati, sentimentali, tristi' - Astea-s procese biochimice din creier nu dovezi ca am avea suflet.
"Nu v-ati gandit ca spiritele pot trai pe pamant si printre noi?! Dar nu le vedem si nu le simtim!" - Ba da, si pe pamant mai sunt si unicorni roz pe care nu ii vedem si nu ii simtim.
'Viata dupa moarte exista!' - Dovedeste
"Spiritele sunt invizibile! " - Dovedeste
" Nu are cum ca omul sa moara pentru totdeauna!" - Dovedeste
"sufletul nu va muri niciodata!" - Dovedeste
"Ne parasim trupurile cand vom fi " morti". - Dovedeste
"reatorul e viu si nemuritor" - Dovedeste
"noi suntem nemuritori!" -Dovedeste
Ai prins ideea?
In caz ca nu observi intrebarea este scrisa intr-un ton ostil si acuzator. "De ce nu credeti, sunteti prosti sau orbi?" Cam asta este de obicei atitudinea plina de respect a credinciosilor.
Pe scurt: de ce se chinuie "ai mari" sa injoseasca ceva, daca acel ceva nu exista?
Pe scurt: Pentru ca oameni cred in acel ceva care nu exista si fac legi pe baza unei credinte ilogice si ii denigreaza pe aia care nu cred cu orice ocazie.
1 si 2 sunt apeluri la autoritate.
3. Loaded question, personal incredulity si apel la autoritate - Faptul ca spui 'cine' duce perosana care citeste intrebarea cu gandul la o entitate.
Oricum raspunsu e Da, este posibil pentru ca se intampla zi de zi in natura.
4. Eu am vazut doar greseli logice, nici macar urma de argument.
5. A fost rezolvata de mult de stiinta "Oul".
6. Daca nu ai raspunsul la o intrebare atunci raspunsul nu devine prin magie 'Dumnezeu a facut'
Dragul meu, stii ce pot sa zic despre ce ai insirat tu aici? Frustrare. E greu sa recunosti o idee impartita nu numai de oameni de rand ca mine ci si de alti oameni importanti. De ce nu scrii o carte cu atatea convingeri fixe pe care le ai si inchizi gura savantilor si a altora?
"ai mari" de ce nu ataca si altceva in care cred oamenii? De ce e asta subiectul asupra caruia toata lumea e revoltata si indignata?
Imi spui sa dovedesc ca este, dar cum dovedesti tu ca nu este?
Draga mea tu esti frustrata daca incepi cu ad-hominem cand cineva iti arata ca gresesti.
Care savanti? Ca nu ai spus nici un nume, tot ce ai spus e "Savantii spun x" - Ceea ce e in sine o aiureala pentru ca oamenii de stiinta au domenii de competenta. De exemplu daca un fizician imi spune ca Teoria Evolutiei nu este corecta nu este egal cu afirmatia unui biolog care spune opusul.
Nu pot sa vorbesc in numele cuiva dar eu atac orice fel de credinta fara dovezi. Daca te uiti prin raspunsurile mele o sa vezi ca am atacat si pe aia care cred ca suntem vizitati de extraterestrii sau care spun ca am fost creati de extraterestrii.
Pentru ca intr-o argumentatie logica povara dovezii sta pe umerii persoanei care face afirmatia.
Imi poti dovedi ca nu exista un ceainic facator de minuni ce orbiteaza in jurul pamantului? Nu. Dar asta nu inseamna ca e logic sa ma rog la ceainic.
Imagineaza-ti ca esti la judecata, acuzarea nu poate sa aduca dovezi ca acuzatul a facut o crima iar avocatul acuzarii incepe si tipa "Acuzatul nu poate dovedi ca nu a facut fapta deci este vinovat".
Toate lucrurile de care te întrebi de unde vin au explicații științifice, tot ce trebuie să faci e să te documentezi. A fost ieri o emisiune interesantă pe Discovery, așa a arătat niște exemple de civilizații mai vechi care nu își puteau explica anumite fenomene și le puneau pe seama zeilor. Între timp au apărut oameni care s-au întrebat "Așa o fi?" Și au descoperit lucruri noi, ei ne-au adus în stadiul ăsta și datorită lor ai tu acum internet și pc pe care le poți folosi ca să te informezi, acum spre deosebire de acum 1000 de ani, avem explicații pentru toate, explicații demonstrate științific.
Deci, ca sa crezi in Dumnezeu este nevoie de niste dovezi.
Exemple de dovezi ar fi:
-profetiile:
Isaia 60: se spune acum 2700 de ani despre intoarcerea evreilor din toate colturile lumii in Israelul refondat in 1948 cu ajutorul avioanelor: "8. Cine zboara ca norii si ca porumbita spre salasul ei?" desi in vremea aceea oamenii nici macar nu se gandeau la mijloace de transport cum ar fi avionul - link pentru a citi: http://www.ebible.ro/biblia/romana/ortodoxa/isaia/60/
O părere răspândită, totuşi, oare împlinesc profeţiile biblice evenimentele care au loc astăzi în Israel?
Ezec. 37:21, 22, BC: „Aşa vorbeşte Stăpânul DOMNUL: «Iată, voi lua pe fiii lui Israel din mijlocul popoarelor la care s-au dus, îi voi strânge din toate părţile şi-i voi aduce în ţara lor. Voi face din ei un singur popor în ţară, pe munţii lui Israel; toţi vor avea un singur împărat»". (În zilele noastre, naţiunea Israel nu este condusă de un rege din linia regală a lui David, ci este republică.)
Is. 2:2–4, BC: „Se va întâmpla în zilele din urmă, că muntele casei DOMNULUI va fi întemeiat ca cel mai înalt munte; se va înălţa deasupra dealurilor şi toate popoarele se vor îngrămădi spre el. Şi multe popoare se vor duce şi vor zice: «Veniţi, să ne suim la muntele DOMNULUI, la casa Dumnezeului lui Iacov, ca să ne înveţe căile Lui şi să umblăm pe cărările Lui»... Din săbiile lor îşi vor făuri fiare de plug şi din suliţele lor cosoare: niciun popor nu va mai scoate sabia împotriva altuia şi nu vor mai învăţa războiul". (În Ierusalimul de azi, în locul unde se afla cândva templul, nu există nicio ‘casă a Dumnezeului lui Iacov’, ci un sanctuar islamic. Iar la Israel şi la vecinii săi nu se observă nicio încercare de a-şi ‘făuri din săbii fiare de plug’. Pentru supravieţuire, ei se încred mai degrabă în pregătirea lor militară.)
Is. 35:1, 2, BC: „Deşertul şi ţara fără apă se vor bucura; pustietatea se va înveseli şi va înflori ca trandafirul; se va acoperi cu flori şi se va bucura din plin, da, se va bucura cu cântece de veselie, căci i se va da slava Libanului, strălucirea Carmelului şi a Saronului. Vor vedea slava DOMNULUI, măreţia Dumnezeului nostru". (În Israel au fost realizate extraordinare proiecte de împădurire şi irigare. Dar conducătorii lui nu-i atribuie Domnului Dumnezeu meritul pentru aceasta. David Ben-Gurion, un fost prim-ministru, a spus: „Israelul este hotărât... să cucerească deşertul şi să-l facă să înflorească prin puterea ştiinţei şi a spiritului de pionier şi să transforme ţara într-un bastion al democraţiei".)
Zah. 8:23, BC: „În zilele acelea, zece oameni din toate limbile popoarelor vor apuca pe un iudeu de poala hainei, zicând: «Vrem să mergem cu voi; căci am auzit că Dumnezeu este cu voi!»" (La care Dumnezeu se referă profeţia? În textul ebraic al acestei cărţi din Sfintele Scripturi, numele său [יהוה, de obicei tradus Iehova] apare de peste 130 de ori. Astăzi, când cineva rosteşte acest nume, se gândesc oamenii că cel ce vorbeşte este evreu? Nu. Deja de secole, din cauza unei superstiţii, poporul evreu ca întreg nu mai foloseşte numele lui Dumnezeu. Actuala reînsufleţire a interesului religios faţă de Israelul natural nu împlineşte această profeţie.)
Aşadar, cum trebuie considerate evenimentele care au legătură cu Israelul de azi? Pur şi simplu ca o parte a situaţiei mondiale care a fost prezisă de Biblie şi care include războaie, nelegiuire, răcirea iubirii faţă de Dumnezeu şi iubirea de bani. — Mat. 24:7, 12; 2 Tim. 3:1–5.
Dragul meu, stii ca vorbesti cu morile de vant? Nici nu m-am obosit macar sa citesc ce ai scris. Stii monezile alea micute de 1 ban? E, gandeste-te ca nu dau nici macar una pe ceea ce incerci tu sa spui. Gandeste-te la asta data viitoare cand te apuci sa imi mai raspunzi. Eu am experientele mele proprii care m-au facut sa cred si evident nu am cum sa iti expun tie asa ceva. Poate vei fi norocos si vei trai ceva in viata asta care sa te faca sa te gandesti de doua ori.
Dacă nu poți diseca mintea crezi că nu există? Nimeni n-a deisecat nici conștiența de sine dar datorită ei ne batem capul cu astfel de chestii aparent abstracte, imateriale.
Draga mea asta inseamna ca esti o idioata.
Gandeste-te la ce ai spus mai sus inainte sa acuzi pe cineva ca are idei fixe.
Si pentru cunoasterea ta, nu exista monezi de 1 ban.
As zice ca mi-a facut placere dar as minti, noroc cu balacitul in propria ignoranta.
Http://romaniancoins.org/ro1ban2005.html
Dragul meu specimen cretinoid, nu ai cunostinta de absolut nimic si vii sa te dai specimen superior in fata unei domnisoare prin niste porcarii.
Si sa stii ca sunt idioata, asta pentru ca am avut bunavointa de a vorbi cu tine. Asa sunt eu, mi-e mila de cei mici si slabi de duh care au impresia ca ceea ce cred ei este mai mult decat adevarat.
P.s goodbye!
Conform Bibliei, omul este suflet.Geneza2:7.Iar omul când moare merge în pământ, nu în alt loc. Ezechiel 18:4, Eclesiastul 9:5, 6,10.
1.Despre versele din Ezechiel: Acel imparat il reprezinta pe insusi Dumnezeu Iisus - el este un imparat spiritual.
2.Se refera la crestinism - ca a ajuns prima sau a doua cea mai importanta religie a lumii. Cand spune ca sabiile se prefac in fiare de agricultura inseamna ca din razboi va aparea o arma care e folosita pentru grau [care in pildele lui Iisus inseamna invatatura cea buna: adica ca nu mai e nevoie de razboaie - stii ca spune ca omul bun este asemenea graului, iar neghina inseamna omul cel rau, iar cel care planteaza neghina este diavolul (pilda neghinei)]. Intr-adevar, este o metafora si Ierusalimul acela (crestinismul).
3.Inseamna ca nu s-au interesat de profetie...
4...
Acestea sunt considerate minuni deoarece ii este imposibil unui om sa ghiceasca viitorul. Deoarece, acestia au aceasta posibilitate de a ghici viitorul se considera ca sunt ajutati de Dumnezeu, care le stie pe toate.
1. Ştiu, eu doar am argumentat de ce nu este corectă ideea că biblia ar prezice ceva despre restabilirea statului Israel.
2. "Cand spune ca sabiile se prefac in fiare de agricultura inseamna ca din razboi va aparea o arma care e folosita pentru grau" -scuze dar e cam pe alături.
Idei asemănătoare sunt la (Psalmul 46:9) El face să înceteze războaiele până la marginile pământului. Frânge arcul, face bucăţi suliţa şi arde în foc carele.
(Osea 2:18) În ziua aceea voi încheia pentru poporul meu un legământ cu animalele sălbatice ale câmpului, cu păsările cerurilor şi cu târâtoarele pământului; voi nimici din ţară arcul, sabia şi războiul şi îi voi face să locuiască în siguranţă.
(Zaharia 9:10) Voi nimici carul de război din Efraim şi calul din Ierusalim. Arcul de luptă va fi nimicit. El le va vorbi de pace naţiunilor şi stăpânirea sa va fi de la o mare până la alta şi de la Fluviu până la marginile pământului.
Şi face referire la faptul că adevăraţii închinători ai lui Dumnezeu nu iau parte la războaie, conflicte..., ci aplică ceea ce a spus Isus - ioan 13: 35 Prin aceasta vor şti toţi că sunteţi discipolii mei: dacă aveţi iubire între voi.
"E libera alegere: crezi sau nu crezi. Eu aleg sa cred. Asta inseamna ca sunt mai putin intreaga la cap? "
Raspunsul scurt e : DA!
Argumente sunt destule, dar genul tau de gandire nu le poate accepta.
„De unde vin starile de emotii, sentimente, tristeste, lacrimile" - de la creier, fireste. Fara suparare, fara insulte si cuvinte urate, dar nu sunt dovezi care sa ateste existenta unui suflet cum il descrii tu. Noi suntem suflete, nu avem suflete. Daca sufletul are proprietatea de a vedea, auzi, gandi, de a pastra amintiri etc, cum se face ca sunt oameni orbi, sau surzi? De ce nu vede sufletul? Sau de ce nu aude sufletul? Si am fost creati dupa chipul si asemanarea, dar nu precizeaza ca am primit nemurirea, la fel ca el. Suntem suflete muritoare. Asta e punctul meu de vedere, si avand in vedere ca ai pus intrebarea pe site-ul asta, automat ai acordat dreptul tuturor de a se afirma, astfel ca nu ar trebui sa te simti ofensata si sa te iei de cei ce nu iti impartasesc convingerile. Daca nu iti poti stapani temperamentul, nu iti asuma astfel de riscuri, si nu mai posta intrebari.
Are dreptate ceea ce spune acest baiat Fabio! Esti cam plictisitor. Sunteti multi orbi care nu va dati seama de unele lucruri... Nu suntem singure fiinte pe pamant, mai sunt alte specii, universul e urias. Si tu esti sufletul ca traiesti intr-un trup, sufletele chiar exista, ele nu mor. Ele isi continua alta viata. Daca nu crezi in nimic, sa nu crezi. Vorbesti cam obraznic, el a spus ce simte si ce gandeste! Nu-l judeca ca iti dau raport. Cine te-a pus sa comentezi in halul asta? Creierul nu are legatura cu starile astea. Daca crezi ca suntem suflete muritoare, cum spui tu, nu ai dovezi. Are dreptul sa posteze orice intrebare. Da? E si el om. Sa-ti fie rusine. Sa-ti crape rusinea pe obraz. Nu ai nici-o dovada ceea ce ai afirmat. Nu te-ai intrebat nici tu cum ai fost creat.