Il doare-n paispe pe Papa si pe toti sefii bisericilor lumii de suferinta lui Isus, de mii de ani acesti clerici va indoapa cu bazaconii si gloata are burta mare, inghite tot.
Spune tu asta aborigenilor care au fost separati de parinti, parintilor ai caror copii au fost ucisi sau altor victime. Spune-le lor ca isus stie cum e sa fie luat copilul unor parinti cu forta si sa li se interzica sa il mai vada, spune-le ca suferinta lor este nimic in comparatie cu cea a lui isus.
Motivul pentru care mi-ai pus întrebarea asta e pentru că tu ai crezut/simţit că prin afirmaţia mea, am insinuat o minimalizare sau subestimare a suferinţei acelor oameni. Nicidecum.
Isus a ales să poarte povara întregii omeniri. Asta nu afectează cu nimic nivelul de suferinţă simţit, trăit de acei oameni.
Am uitat sa intreb. scrie undeva in biblie ca isus a inglobat toata suferinta umana?
Bun, el a luat asupra sa toate pacatele si a platit pretul (pe sfert), dar suferinta lui tot nu se compara cu suferinta acelor victime din exemplele mele. Ele au suferit mai mult si mai rau decat isus. Sa zici ca a suferit mai mult decat ei mi se pare o nesimtire. (ma refer la persoanele care afirma asa ceva)
Speram că am lămurit aspectul ăsta cu nesimţirea. Dar în fine.
Cât despre,, unde scrie în Biblie că...''
Omul nu are capacitatea de a concepe câtă suferinţă presupune asumarea tuturor păcatelor omenirii şi plătirea preţului pentru ele. Aşa că nu te pripi la concluzii ca şi când ai deţine toate coordonatele problemei.
Ce trebuie să pricepi tu (pentru că asta pare să te deranjeze cel mai mult) e faptul că nimeni nu subestimează sau neagă suferinţa cumplită îndurată de diferiţi oameni în decursul istoriei (e.g. victimele Holocaustului) când susţine că Isus a suferit mai mult ca nimeni vreodată (nu poţi să crezi lucrul ăsta tocmai penrtru că nu înţelegi ce implicaţii psihice/fizice/emoţionale/spirituale are povara tuturor păcatelor lumii asupra unui singur om)
Scrie sau nu in biblie asa ceva? Daca nu scrie si eu pot zice "isus a facut o gaina cu 3 picioare care latra", o sa crezi ca-i adevarat? Daca nu scrie, inseamna ca e doar o interpretare personala. Partea cu a murit pentru pacatele oamenilor o inteleg deoarece apare intr-o anumita forma.
Tu nu poti sa intelegi cat de greu apasa pacatul intregei omeniri. Apoi suferinta fizica si batjocura, umilinta la care a fost supus, momentele cand El, cel fara pacat S-a simtit parasit de Tatal, pentru ca El nu putea sa priveasca la pacatele intregei omeniri.Si apoi stii ce a spus talharul de pe cruce?