| EmaS a întrebat:

De ce tace Dumnezeu, de ce uneori, avem impresia ca se ascunde? Ce se interpune intre noi si Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O mica completare: toate isi au vremea lor. Daca eu cer ceva acum, care D-ZEU stie ca mi-e bun abia peste 2 ani sau 20 de ani, sau cand voi atinge nivelul de maturitate spirituala cerut, e clar ca eu voi avea impresia ca EL tace, insa D-ZEU va astepta timpul potrivit.

52 răspunsuri:
| EmaS explică:

Este chiar foarte plina. Dumnezeu este plin de bunatate si de indurare.

| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Cind ti-am spus ca vorbesti doar sa te afli in treaba, raspunsurile tale neavind nici o legatura cu subiectul, nu m-ai crezut. Ce legatura au bunatatea si indurarea lui Dumnezeu cu traista ta de intrebari?

| EmaS explică (pentru anonim_4396):

Iar nu-mi raspunzi la intrebare? Prost obicei!
Uneori ai impresia ca Dumnezeu nu raspunde la rugaciuni.Atunci,cu siguranta tu esti de vina.Pacatele si greselile stau ca un zid de despartire intre tine si Dumnezeu.Dar,bunatatea si indurarea Lui este mare,daca te recunosti inaintea Lui, iti ceri iertare si te apropii de Dumnezeu. Dumnezeu este plin de mila si de indurare, dar este si un foc mistuitor.

Cind iti raspunde, auzi voci?

De ce trebuie sa fii acustic tot timpul? Mai descreteste-ti si tu fruntea.
Stai linistit, inca nu aud voci.Cand iti raspunde la rugaciuni, vezi rezultatele.Adica,Dumnezeu rezolva problema pe care am adus-o inaintea Lui.Chiar trebuie sa iti explic ca unui copil de 12 ani?

"Acustic" Ema? Banuiesc ca ai vrut sa spui altceva, dar probabil nu ti-e clar care-i diferenta dintre termenul "acustic" si cel pe care voiai sa-l folosestiwinking
Oricum, cei care nu sint de acord cu tine n-au fruntile incretite decit eventual in mintea ta. Si cind mai vrei sa fii "caustica" (asta-i termenul care-ti da bataie de cap, asa e?), fii originala, nu ma mai imita. Tu nu poti explica decit "CA" un copil de 12 ani, nicidecum "UNUI" copil de 12 ani. Sper ca reusesti sa sesizezi mesajul rolling on the floor

Nu am facut altceva decat sa iti dau motive sa ma critici, pentru ca oricum o faci.De acum o sa gresesc intentionat, macar sa nu ma oftic ca te legi de mine degeaba.Deci,fii pe faza!

Greseli de genul asta faci de cind activezi pe site. Nu e prima data cind folosesti cuvinte nepotrivite in contexte nepotrivite. N-ar strica sa mai lasi carticelele de rugaciuni si sa mai citesti si altceva. Putina literatura (alta decit religioasa), ti-ar mai deschide orizonturile.

Te contazic, pentru ca nu ai fi ratat tu o asemenea ocazie, sa nu ma critici.(Sari precum pasarile de prada pe porumbel).Ar fi pentru tine o stire de prima pagina. Poate ca esti ziarist si eu nu stiam.Citesc foarte mult,chiar ieri am inceput o carte extraordinara. Vrei sa iti scriu lista mea cu cartile citite? Tu faci si mai multe greseli,dar eu sunt nu intru pe site ca sa corectez lucrari, ci sa iti spun tie despre Dumnezeu.El te iubeste!(Crede-ma ca orizonturile mele sunt mult mai largi, comparativ cu ale tale).

Daca erai mai atenta nu m-ai fi contrazis, pentru ca nu ti-am dat replica la toate postarile. Si daca tot te bati cu pumnii-n piept ca esti credincioasa, privitor la greselile mele, parca una dintre porunci era "SA NU MINTI". In fine, largimea orizonturilor tale se vede din multitudinea de postari copilaresti.

Asta este doar parerea ta si a Ruxandrei.Primesc foarte multe mesaje in privat de la mai multi useri care apreciaza ceea ce fac.Asa ca, parerea ta pentru mine, nu conteaza.Nu o sa reusesti sa ma faci sa dau inapoi.Stiu ca asta este scopul tau.

E clar ca ai o problema. E posibil sa nu citesti, sau sa ignori ce-ti spun acum, asa cum faci mai mereu cind nu-ti convine ce ti se spune, totusi incerc sa lamuresc un lucru.
Daca nu este cineva de acord cu tine, daca discuta in contradictoriu cu tine, automat vezi in el un dusman si il acuzi de "ura", "scopuri ascunse" si "venin". Este o atitudine paranoica. Nu vreau s-o lungesc prea mult, poti discuta cu un psiholog sa-ti explice mai pe larg unde gresesti in modul asta de a gindi. Incearca insa sa constientizezi, ca dicutiile in contradictoriu, inseamna ca NU TI DE IMPARTASESEC PUR SI SIMPLU IDEIILE care-ti sint combatute, nu inseamna ca interlocutorul are ceva cu tine sau ca te uraste. Discutiile in contradictoriu sint ceva normal, anormal ar fi sa ti se dea mereu dreptate. Asta (sa ti se dea mereu dreptate), ar fi ori linguseire ori prostie. Parerea me e sa discuti totusi cu un psiholog problema asta (a discutiilor in contradictoriu, ca sa fiu mai clar si sa nu apara "confuzii") si sa nu-i mai vezi ca pe niste dusmani pe cei care nu sint de acord cu tine.

Bine,am inteles ca acesta este modul in care te raportezi la cei din jurul tau, carora nu le impartasesti opiniile.Scuza-ma,asa am avut eu impresia ca esti impotriva mea, probabil ca m-am inselat.O sa incerc sa nu mai pun la inima orice.Te asigur ca nu am nevoie de un psiholog (am in familie pe cumnata mea).

Reformulez foarte pe scurt postarea (si de acum voi incerca sa fiu mereu succint), ca sa nu mai existe confuzii.
Era vorba de modul in care TU te raportezi la ceilalti, nicidecum invers.

Vad ca rastalmacesti tot ce scriu eu, nu ma mai obosesc sa iti raspund.Nu merita efortul. Daca asa iti place tie sa te legi de mine, continua cu jignirile pana te saturi.Continua sa vanezi greseli, daca asta te face fericit.O sa trec peste raspunsurile tale.

La ce te referi, ce am rastalmacit?

Totul.

Ca sa nu vorbim vorbe goale, da-mi citeva exemple.

Cu tine nu o sa ajung niciodata la un consens.Doar cearta de vorbe.

Ti-am cerut citeva exemple care sa-ti sustina acuzatia. Vad ca incerci sa te eschivezi.

Pur si simplu nu imi face placere sa discut in contradictoriu cu tine.

Deci nu ti-am rastalmacit nimic, ai mintit.

Multumesc,acum sunt si mincinoasa.Pe langa faptul ca m-ai facut paranoica,inculta,ai sugerat ca aud voci, ca fac greseli repetate de cand activez pe site, etc.Tie ti se pare ca tot eu sunt cea vinovata si tu esti cel bun.Este buna atitudinea aceasta a ta? Te-am jignit eu cu ceva? Bine te mai pricepi tu sa arunci cu noroi intr-un om cu principii cu valori care se straduieste sa implineasca voia lui Dumnezeu.Ai fi bun de avocat.Cei nevinovati ar fi la inchisoare, iar criminalii s-ar plimba liberi pe strazi.

"Nu esti gresita" ci "gresesti", e o diferenta. Si "nu te-am facut" asa, dar ai scos din context cuvintele care, in contextul dat releva comportamentul tau si scoase din context (prezentate separat), te prezinta ca o victima. Asta este o forma de manipulare la care apelezi deswinking

Si acum, referitor la ultima ta postare, iti reamintesc: Porunca a IX-a "Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău". Iar tu, acum (cit si in multe alte dati), marturisesti strimb, iar marturia strimba inseamna minciuna.
Nu este vorba nici de greseala, greseala este involuntara, iar tu arunci minciuna voit, din dorinta de a poza in victima si de a arunca cu noroi. Din moment ce afirmi mereu ca esti credincioasa, este atitudinea ta crestineasca? Ce spun fratii tai adventisti despre lipsa ta de corectitudine si onoare?

| BUBULINA a răspuns (pentru anonim_4396):

Bro te rog cedeaza

| anonim_4396 a răspuns (pentru BUBULINA):

Pff, in fine. Ok.

| BUBULINA a răspuns (pentru anonim_4396):

Mersi bro :*

| EmaS explică:

Lora draga,atunci cand m-am intors la Dumnezeu, mi-am marturisit toate pacatele, si prin jertfa Domnului Isus am primit iertarea de pacate.De atunci,ma straduiesc sa fac voia Lui in fiecare zi,sa fac binele, si daca am gresit cu voie sau fara voie, imi cer iertare de la Dumnezeu.Si eu sunt pacatoasa, dar una iertata.

Răspuns utilizator avertizat
| Ecea a răspuns:

Tace pentru ca nu exista.
Nu avem impresia ca se ascunde, sunt doar etnobotanicele.
Ce se interpune? basmele.

| CobraLeon a răspuns:

...pentru ca dumnezeu este o conceptie, inventata de oamenii acum foarte multi ani, din prisma faptului ca nu puteau explica anumite lucruri, astfel ca au atribuit acele "mistere"(cara mai tarziu au fost "dezlegate") unui zeu numit dumneZEU

| anonim_4396 a răspuns (pentru CobraLeon):

Oh GOD, cum puteti spune asta? in primul rand Dumnezeu se scrie cu prima litera majuscula, al II-lea rand cel ce nu se pregateste de acum pentru viata vesnica, ca pana la urma viata asta e doar o incercare sa vada D-ZEU daca meritam sa mergem in RAI sau in iad vor suferi pentru totdeauna! DUMNEZEU exista cum crezi ca am aparut dc exista preoti, dc exista Sf. Biserica? O sa vedeti sad imi pare rau ca nu CREDETI sad!

| Birjaru a răspuns:

Conceptele aberante au tendinta de a nu prinde viata dupa placul celora care le-au creat.

| a1doru a răspuns:

Dumnezeu nu se ascunde,da omul nu-l vede pentru ca, intre om si Dumnezeu, se ''interpune'' Biserica rolling on the floor

| carminaburana43 a răspuns:

Draga Ema citeodata si eu simt asa si cind deja cred ca nu mai are rost sa traiesc se intimpla ceva bun si pot merge mai departe.Acel ceva bun bineinteles de la el vine.Nu stiu daca iti amintesti citatul din Biblie caci nu cautati imparatia cerurilor...nu scriu tot, caci imparatia cerurilor este in voi.Pai daca este asa inseamna dupa cum traduc eu cu mintea mea cea mediocara(nu ma consider nici proasta nici desteapta)inseamna ca si solutia problemelor noastre este in noi trebuie sa avem incredere in intuitia noastra care e ajutorul de la Dzeu, precum si micile intimplari marunte care ne ajuta sa ajungem unde vrem sau sa obtinem de ceea ce avem nevoie, cred eu si increderea in sine inseamna tot increderea in Dzeu, care este in noi daca bine inteleg eu.Ca si in cazul unei holograme.Sa zicem ca se sparge fotografia holografica in mii si milioane de bucati dar si in a milioana parte se vede intregul asa concep eu cum este Dumnezeu in toate.Ca intregul cum se afla si in milioana parte a imaginii holografice sparte asa este Dumnezeu prezent in toate.

| MG4Life a răspuns:

O intrebare fffffff bunam Acum, nu stiutiu sigur, dar asa cred eu...
Dumnezeu tace, deoarece numai vede credinta in noi, numai are incredere in noi. Uneori avem impresia ca se ascunde de noi deoarece nu stim sa apreciem binele si raul. Dumnezeu cand ne ajuta la ceva, ne ajuta prin alte persoane, sau alte lucruri, iar noi nu realizam asta, iar cand nu primim ce vrem, interpretam ca se ascunde de noi. Intre noi si Dumnezeu se interpune PACATUL, RAUTATEA, MANDRIA etc. Pe scurt, Dumnezeu asteapta sa se implineasca profetia, asteapta sa ne ridicam noi la rangul de sfinti, asteapta sa fim credinciosi, sa credem in el, sa il iubim, sa nu il lepadam niciodata si sa nu pierdem credinta in el!
Sper ca te-am ajutat, am incercat tot ce am putut si stiut! Mult noroc in continuare, Stima, Gabriel!

| ShyKido a răspuns:

Adi73 a dat deja raspunsul. ^_^

| ostea a răspuns:

Pentru ca nu cautam unde trebuie. Dumnezeu este in fiecare din noi, suntem suflete facute din Iubire si Lumina pura, insa multi au uitat asta.

Cand cautam in Inima ceea ce suntem, gasim caldura si iubirea Lui.
El este totul...

Observ ca vrei sa deschizi ochii oamenilor din jur cu ceea ce crezi, ceea ce simti tu dar iti zic, nu vei reusi nimic, nimeni nu te asculta pentru ca fiecare fiinta face precum simte si are acest drept, chiar daca greseste, este greseala sa.

Fiecare om are de parcurs in aceasta viata foarte multe drumuri, prin asta noi avem ocazia de a evolua dar niciodata sa nu zici la nimeni ce sa faca, in cine sa creada pentru ca nu este corect.

El ne-a lasat liberi, sa alegem intre bine si rau.
Probabil multi cred ca daca merg la Biserica sunt iertati, da sunt iertati dar fiecare lucru facut in aceasta viata se plateste, nu te poti ascunde, daca esti cinstit.
Multi cred ca doar in Biserica se afla Dumnezeu, insa este total gresit.

Numai bine!
Te imbratisez.

| AdrianL a răspuns:

Dumnezeu tace pentru. ca noi am incetat demult sa ascultam si doar vorbim asta spun toti parintii bisericilor.Adica noi nu mai ascultam vorbim dar nu suntem dispusi sa ascultam.

| miradoniz a răspuns (pentru AdrianL):

Spun mai mult decât asta...ei mai spuneau și că ar fi o forma de respect pentru libertatea noastră,pentru că să trăiești tot timpul în "grația divină" ar fi o formă de sclavie și ar anula liberul arbitru; de aceea ne-o retrage din când în când, până o cerem înapoi.winking e de treabă Domnul, nu-i așa?

| Alexandraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a răspuns:

Pentru ca nu exista! sau cel putin nu asa cum scrie in biblie.Si daca exista cred ca il doare undeva de noi indiferent ca suntem rai sau buni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se "ascunde" atunci când nu-i poţi pune în cârcă eşecurile vieţii tale. În rest, este online!

Pacatele noastre fac un zid de despartire intre noi si Dumnezeu.

Ei, pe dracu'! Pacatele sunt subiect de dezbateri, nu un zid. Nu ar exista acest zeu daca nu ar exista pacate. Trebuie sa traiasca si el pentru ceva, nu-i asa?

Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă,

ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte!

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Esecurile vietii tale sunt ale TALE, esecurile vietii mele sunt ale MELE si ale nimanui altcuiva. Tu, la fel ca oricare dintre noi, faci alegeri care au consecinte. Si pentru ca nu iti plac consecintele alegerilor tale incerci sa cauti alt responsabil pentru ele, si nu e corect. Si nu zic prin "alt responsabil" exclusiv D-ZEU!

Ba, tu ce vrei pana la urma urmei? Imi dai replica, ca si cum am fi dezbatut amandoi trei zile, iar tu esti cel indreptatit sa dai verdictul final. Ei, dracia dracului!

Era doar o parere personala. Nu intelg de ce te aprinzi asa? Te deranjeaza? Verdictul final nu-l dau eu! In plus nu stiu ce varsta ai. Eu am 40 de ani, asa ca apelativul de "ba" te sfatuiesc sa il folosesti cu prietenii tai sau cu cei mai mici decat tine daca ti se permite. Incearca sa dai dovada de politete. Ai citit EXACT ce am scris? Sau ai citit in "diagonala" intelegand ceea ce ai chef sa intelegi. N-am dat cu parul domnule!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Femeie, daca vei incerca sa privesti dincolo de credinta vei vedea ce simte un ateu. Uneori mai folosesti si partea stanga a creierului si te trezeste la realitate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi vine in minte Daniel. D-ZEU a trimis imediat raspunsul la rugaciune, insa ingerului i-au trebuit 21 de zile sa treaca de duhurile intunericului care sunt in vazduh. E doar o situatie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu Lorrra! Ema a dat un citat biblic si atat! N-a spus ca EA e pura, sfanta si mai stiu eu ce. De ce nu cititi exact raspunsurile date? De ce va place sa le rastalmaciti?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu nu tace, numai ca unii dintre noi, nu vor sa IL mai auda.Ce se intimpla cu tine Ema? numai bine.

Întrebări similare