Fi linistit, Dumnezeu nu are nevoie de catelusi care sa fuga dupa el.
Daca cei care vor sa-ti bage in cap religia crestina, atunci sa le spui ca ce vor sa te invete ei nu este sa urmezi calea lui Dumnezeu ci a Diavolului, si daca nu te cred, atunci intreaba-i de ce nu urmeaza Legea lui Dumnezeu, numita si Legea Torei.
Si daca iti vor spune ca Legea Torei este a unei alte religii, atunci adu-le aminte ca acea Lege este data chiar de Dumnezeu, in timp ce crestinismul lor NU vine de la niciun Dumnezeu!
Mai pe scurt religia crestina NU este Calea catre Dumnezeu ci calea catre "dumnezeul veacului acesta, al Noului Testament, adica acel "dumnezeu" cu coarne si coada numit si Dracu!
Pentru ca nu exista, si atunci e chiar o prostie sa incerci sa-l urmezi.
Pentru ca El te-a creat, El ti-a dat sanatate si tot El e mereu cu Tine...nu vezi indurarea si bunatatatea Lui?
Eu te-as sfatui sa-i citesti 'Poruncile" din Biblie, apoi sa faci TOCMAI invers. Unde zice sa nu ucizi, tu ucide, unde zice sa nu furi, tu fura! Etc. Dac ati se pare ca iesi in avantaj, continua, cu sfaturi de la Moisie, desigur, e foarte priceput!
Vezi ce iese!
Tu ca sa nu ucizi, sa nu furi, sa iubesti parintii etc, ai nevoie de o enumeratie pe o foaie?
Nu am nevoie caci am deja in softul meu personal ca urmare a unei educatii temeinice. Asta nu exclude sa fac rabat la lista. Daca este cazul si cu cine este cazul. Spre exemplu, in cazul unei executii, daca as fi in plutonul de executii, in vreo tara in care exista executia cu pedeapsa capitala, as fi personal convins ca ala ce trebuie executat este criminal in serie, violator, nu as ezita sa trag cu arma in el.
Avand in vedere ca se scrie corect Dumnezeu, trebuie sa-L urmezi, deoarece El ti-a dat voie sa vii pe lume. Fara aprobarea Lui, te asigur ca nu mai existai! Lasa pe toti ateii, si daca esti ateu, convesteste-te pana nu este prea tarziu! Dumnezeu iubeste pe toti si nu impune nimanui nimic. Toti ateii Il urasc, pentru ca vede ca Il iubesc prea mult! Dar vai de sufletele lor!
Cum oare este posibil sa urasc ceva ce nu cred ca exista? Dupa tine ce definitie ai aloca ateismului?
'convesteste-te pana nu este prea tarziu!'
-Si ziceai ca el n-a scris dumnezeu corect.
'Toti ateii Il urasc, pentru ca vede ca Il iubesc prea mult!'
-Ateii nu-l urasc pe dumnezeu. Ateii nu cred in el.
El stie ce e cel mai bine pentru noi intrucat ne-a creat. Apoi, daca vrem sa fim fericiti, sa ascultam de El.Psalmi1:1-3
Sincer nu stiu un raspuns bun de ce ar trebui sa il urmezi:
- il poti vedea pe Dumnezeu ca sa il poti urma?
- il poti intelege mai ales ca Biblia este un document incoerent si ce este interpretat intr-o multime de feluri contradictorii azi?
- este Dumnezeu demn de urmat dat fiind suferinta din jur ce el o accepta sau chiar o ordona?
Probabil ca nu trebuie urmat. Sunt atitudini ce trebuie urmate:
- sa iubim aproapele, chiar daca Dumnezeu atotiubitor nu-l iubeste, de genul homosexualilor
- sa ajutam problemele reale ce le avem in societate: sa promovam educatia si sa nu acceptam scoaterea evolutiei din manuale, doar pentru ca nu se aliniaza cu citirea unor teologi sau preoti a Bibliei
- sa vedem ca un spital gigant ajuta mai mult decat o catedrala gigant, deoarece prima cladire da un ajutor masurabil, a doua nu
In biblie nu este vorba de nici un dumnezeu, ci este vorba de zeul evreilor tribali/intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui este/sa urmez invataturile oamenilor de stiinta sau mituriile care te tin pe loc/nu stiu daca ai aflat dar, niste profesori-doctori de la Iasi bioingineri(ceva de genul)au inventat pielea sintetica doocamdata fac experimente pe cobai/urmeaza animale gen caini, pisici e.t.c.si peste catva ani spun ei daca totul mere struna o sa putem aplica si pe om/mai mult in magurele exista un centru de cercetare care detin un laser cu ioni, cu, care vor putea trata cancerul asta in viitor/asdar hotarastete pe cine urmezi
Dar cine a spus ca trebuie sa il urmam. Exista liberul arbitru. In subconstentul nostr, prin frica de iad si de pedeapsa ajungem sa il urmam.
anonim_4396 întreabă: