| JellyHeartYOU a întrebat:

De ce trebuie sa ne temem de Dumnezeu? laughing Mereu o aud pe profa de religie ca spune ca nu trebuie sa ne temem decat de Dumnezeu. Cum poti sa te temi de ceva ce nu exista?

72 răspunsuri:
| barbattttt a răspuns:

Esti ateu?!
De Dumnezeu nu trebuie sa ne temem, pentru ca El este Iubire, El este Dragoste; dar oameni pentru ca sa-u departat de El le este frica exact cum le era frica poporului lui Israel cand le-a dat poruncile...

| harciog a răspuns:

Pai si ea se teme cind si-o trage.

| ghiolbitza a răspuns:

La ora actuala, in secolul XXI, nu exista dovezi plauzibile care sa ateste sau sa conteste existenta lui Dumnezeu. Tu, cu toate dovezile muzeistice ale parintilor tai nu-mi poti demonstra ca nu exista, cum nici eu, de altfel, nu am dovezi concrete/palpabile ale existentei Lui. E vorba de o alegere pe care omul matur si constient de sine o face si dupa care isi ghideaza viata. Daca alegi sa crezi, alegi si responsabilitatile care vin odata cu credinta (notiunea de Rai si Iad, pacat/ fapta buna, frica de Dumnezeu, etc.). Daca alegi sa nu crezi iti asumi responsabilitatea pentru actiunile tale si traiesti cum iti place tie (fara grija d rai sau iad sau Dumnezeu). It is your choice!

| afksbhbaws a răspuns:

Demonstreaza-mi ca nu exista Dumnezeu.

| JellyHeartYOU explică (pentru afksbhbaws):

De ce sa-ti demonstrez eu tie ca exista sau nu? laughing E fix problema ta in ce crezi si nu ma incalzeste ca stiu ca-mi dai dreptate sau nu. Nu mi-ai raspuns la intrebare. De ce trebuie sa te temi, ca cre(s)tin, de Dumnezeul asta?

| THCC a răspuns (pentru afksbhbaws):

Prima data demonstreaza tu ca exista.

| afksbhbaws a răspuns (pentru JellyHeartYOU):

Eram sigur ca vei da un raspuns idiot.Ca un las ce esti nici macar nu ai incercat sa-mi dovedesti. Niciodata nu poti dovedi ca nu exista Dumnezeu. Continua sa imprastii erezii si mai vedem noi in maxim 100 de ani. Spor la treaba!

| afksbhbaws a răspuns (pentru THCC):

Exista o gramada de exemple. Lumanarile care se aprind singure in noaptea de Inviere din Ierusalim, raul Iordan care isi schimba cursul de Boboteaza, intamplarea de la Fatima din Portugalia etc. Daca vrei mai multe exemple cauta pe net. O zi frumoasa!

| alabalaportocala2011 a răspuns:

Mereu o aud pe profa de religie ca spune ca nu trebuie sa ne temem decat de Dumnezeu. Cum poti sa te temi de ceva ce nu exista?==

Nu există dovezi științifice că nu există nici un fel de Dumnezeu.

Ar trebui să mergi pe calea indicată de Dumnezeu, (nu vorbesc de handicapatul mintal din cartea Exodul, sau de criminalul care dorește potopul mondial, vorbesc de un Dumnezeu adevărat.): iubire, minimalizarea păcătuirii și creație. ( învățare- cunoaștere și creație )

| sabin89 a răspuns:

Jelly, nu primesti un raspuns satisfacator la intrebare, pentru ca nici tu nu esti consecvent/a in ceea ce intrebi. La inceput intrebi de ce trebuie sa credem in ceva ce nu exista, pentru ca mai apoi sa zici "de ce trebuie sa te temi de el.; nu e el numai lapte si miere?". Aceasta a doua intrebare dilueaza mesajul celei dintai, pentru ca aici (in a doua intrebare) pleci de la premisa ca el exista. Deci, ar trebui sa te hotaresti ce anume vrei, care iti este de fapt intrebarea. Si iti promit ca voi reveni cu un raspuns.

| atoatestiitoarea a răspuns:

Ai dreptate, n-are rost sa te temi de inexistent. De altfel cred ca Dumnezeu este la egalitate cu Dracu. Se spune : Nu face asta ce a pacat si te vede Dumnezeu. Dar unii zic altfel: Daca fac asa, vezi tu pe Dracu!
Oare care o avea drepate? laughing))))))

| DarQueen a răspuns:

2001?
Pe bune? 11 ani și nu crezi în Dumnezeu?
Nu te supăra, ce fel de părinți ai?
Maimuțe, cimpanzei, gorile, urangutani?

| AleXzpm a răspuns (pentru DarQueen):

Mult mai realisti si cu capul pe umeri decat ai tai fi sigur/sigura de asta!

| DarQueen a răspuns (pentru AleXzpm):

Oh, am înțeles, homofobă la orizont.
Nu te supăra, dar nu ție îți era adresat răspunsul, de ce te bagi? Te supără poza de la avatarul meu?

| DarQueen a răspuns (pentru DarQueen):

Homofob*, cred că ești băiat.

| Paulla a răspuns (pentru DarQueen):

Să înţeleg că dacă părinţii nu i-au băgat pe gât nici o doctrină sunt maimuţe? Nu de alta, dar am una în clasă care aparţine unei secte şi e vai de capul ei. Eu consider că copilul n-ar trebui privat de dreptul de a alege.

| DarQueen a răspuns (pentru Paulla):

Auzi, copilul lăsat să aleagă? Dar crezi că un copil are mintea atât de bine dezvoltată încât să-și aleagă religia de mic?
Nu e vorba de „a-ți băga pe gât", ci de a te învăța de mic copil măcar un „Îngeraș" sau un „Tatăl Nostru".

| JellyHeartYOU explică (pentru DarQueen):

Parintii mei sunt muzeologi si detin destule dovezi ca nu exista Dumnezeu si cu toate astea ei cred.winking Eu nu cred fiindca nu mi s-a impus asta. Sunt lasata sa aleg sa cred in ce am eu chef, ok?

| DarQueen a răspuns (pentru JellyHeartYOU):

Auzi, dovezi în muzeu.
Okay, bănuiesc că ceva poze cu strămoșii, pe care, de altfel, și într-un atlas le poți găsi.

| Paulla a răspuns (pentru DarQueen):

Nici n-am zis asta. Nu mi se pare normal ca la 6 ani să ai religie(decât, dacă să zicem, eşti vreun geniu).
Dacă el e îndoctrinat de mic, va trage aiurea de o parte a balanţei atunci când va fi capabil să ia singur o decizie, dacă înţelegi ce vreau să spun.
Şi ca fapt divers, Biserica blamează homosexualitatea. Cum le susţii pe amândouă fără a fi ipocrit? Nu mă înţelege greşit, n-am nimic cu homosexualii.

Dar de unde stii tu ca nu m-au invatat rugaciuni? laughing Tu din 2 randuri imi citesti mie toata istoria? Sti cine m-a crescut, ce m-au invatat, ce nu... stii si ce-am mancat aseara?

| Vladuthz a răspuns (pentru DarQueen):

Sincer, nu-ti inteleg logica. Daca are 11 ani trebuie sa creada in Dumnezeu? Mai bine zis daca ar fi avut astfel de parinti ar fi crezut in dumnezeu. Tu de fapt ce insinuezi ca orice copil trebuie sa se bazeze pe minciuni? Cati ani ai? Lasa-ma sa ghicesc, esti genul de fata rasfatata care crede ca le stie pe toate nu?

E vorba de istorie si multe altele aici. laughingoh go on

| DarQueen a răspuns (pentru Paulla):

E foarte simplu, nu Îl neg pe Dumnezeu, dar Biserica este altă mâncare de pește.
happy

| DarQueen a răspuns (pentru Vladuthz):

Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar nu sunt fată, asta, în primul rând.
Am ani destui, nu asta e ideea.
La 11 ani, eram un puțoi care, sincer, avea alte probleme, gen, „vreau robotul ăla" sau „iar nu merg desenele", nu îmi puneam întrebări stupide despre Dumnezeu.

| DarQueen a răspuns (pentru JellyHeartYOU):

Da, știu, l-am studiat pe Darwin de la tălpile picioarelor până la scoarța cerebrală și am văzut că teoria lui nu are nicio relevanță happy

Nu sunt intrebari stupide, si la 11 ani chiar si un copil poate avea o mentalitate mult mai dezvoltata decat un adult de 30, insa nu cred ca aici e cazul. Daca pustiul nu crede in dumnezeu, care e problema ta? Repet, tot nu-ti inteleg logica, e musai ca un copil sa se bazeze pe minciuni?

| DarQueen a răspuns (pentru Vladuthz):

Serios?
Arată-mi geniul ăla, nu am auzit să se nască o asemenea persoană, dar posibil să mă înșel.
Dacă e să te iei după generația de azi, nu e de mirare că un copil dobândește o minte de „geniu", datorită porcăriilor pe care le aude/vede la tv și excesul de Internet chiar „ajută".
Logica mea e simplă: dacă tot crezi că sunt minciuni, te provoc să vorbești cu o persoană în vârstă, care poartă pe umeri ani grei și experiența unei vieți, și te rog să îi pui această întrebare și să-ți notezi undeva, în cap, răspunsul pe care o să-l primești.

Esti inca tanar, si dupa cum am zis, crezi ca stii tot, dar nu stii nimic. Nu tot ce zboara se mananca. O persoana in varsta poate fi inteleapta si cu o anumita experienta in urma unor ani, sau poate avea inteligenta unui hamster. Am intalnit ambele cazuri. Deasemenea, astfel de copii s-au nascut, daca nu te-ai uitat pe la tv in ultima vreme pacat, insa cele mai multe genii nu se afirma si nu s-au afirmat. N-am zis ca in cazul de fata acest copil este un asemenea caz, n-avem de unde sa stim, doar ti-am dat un exemplu. Si internetul daca stii bine sa cauti pe el, te ajuta foarte mult, eu de exemplu dau la medicina, si unele notiuni pe care nu le intelegeam in carti, le cautam pe internet. Pa pa

,,La 11 ani, eram un puțoi care, sincer, avea alte probleme, gen, „vreau robotul ăla" sau „iar nu merg desenele", nu îmi puneam întrebări stupide despre Dumnezeu."
Daca tu faceai asta la 11 ani, nu e musai ca si el sa faca la fel. Fiecare generatie e diferita.

| Polaris a răspuns (pentru DarQueen):

La 11 ani rodeam roțile biclei pe străzi și râdeam în Biserică. Eram un păcătos de mic, dar unul adorabil, ce pot zice.

Hmm, intr-adevar. Insa lasa-ma sa-ti spun asta. La fel cum un copil de 11 ani poate fi imatur, de asemenea tot unul de 11 ani poate fi un geniu. Si asta nu datorita prostiilor care le vede, ci pe baza observatiilor, deoarece timpurile se schimba, generatiile se schimba, nu mai sunt la fel, cum erai tu la 11 ani, urmatoarele generatii nu vor fi la fel cum erai tu, ci total diferit. Deasemenea la fel cum un om batran poate avea o experienta si un anumit intelect, tot un om inteligent poate avea iqul unui hamster. Inteligenta nu tine neaparat de varsta, ci de mintea omului in sine. Imi spui sa ma duc la un om in varsta sa-l intreb despre dumnezeu. Bine, ma voi duce la baba care sta la usa bisericii, si o voi intreba de ce sa ma tem de dumnezeu. Voi primi un raspuns gen PENTRU CA ASA TREBUIE NORMAL! Insa daca il intreb pe tatal meu care are 65 de ani, el imi raspunde Nu, nu este normal sa te temi de nici un Dumnezeu, de nimeni in general, ci doar sa ai grija si sa deosebesti singur si cu propria gandire lucrurile bune de lucrurile rele. Datorita cunostintelor pe care le-a acaparat tatal meu s-a,, lepadat" de acest Dumnezeu, deci da, uite un raspuns de la un om in varsta cu experienta. Te rog frumos sa ti-l notezi tu.

| Floris83 a răspuns:

Dacă crezi în Dumnezeu, și te temi de El, nu faci răul; dacă nu crezi, faci mult rău și altora, și cel mai sigur ție...și cînd ți-l faci de bunăvoie, în cunoștință de cauza că nu există Dumnezeu, și ești "liber " să faci ce vrei, NIMENI nu te mai poate ajuta să te oprești decît tot Dumnezeu în care nu crezi, așa c-o vărguță pilduitoare dar și părintească...sau de obicei moartea ne oprește de la orice activitate, intrăm în standby până la Judecata de Apoi!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi pare ff raw k mi-a fost dat sa vad un cretin asa de mare pe lumea asta k tine, cu niste intrebari fara sens adica ce sa mai am pretentii de la tine cand ai la avatar pe biberon ala. Poate in biberon crezi nu

| JellyHeartYOU explică (pentru anonim_4396):

Tu ma faci pe mine cretina cand tu scrii ca ultimul cocalar. Daca nu stii tu sa raspunzi nu inseamna ca intrebarea e fara sens. De fapt, nu am pretentii de la un idiot care judeca un om dupa muzica pe care o asculta. Ah, si te-ai gandit mai ca [,] contul poate fi la vrajeala? oh go on Pastreaza-ti comentariile pentru tine ca pe mine nu ma incanta cu nimic. Si uita-te in oglinda inainte sa judeci pe altul. wave

| anonim_4396 a răspuns (pentru JellyHeartYOU):

Sa eu sugi lu justin biberon

| KyotoGirl a răspuns (pentru anonim_4396):

Foarte adevarat>big grin

Sa i-o suga ma.ta ca-i mai experimentata ca mine. Hai pa, pa, pa!winking

| anonim_4396 a răspuns (pentru JellyHeartYOU):

Saraca mi-e mila de tine, ce a zis doctorul? mai scapi?rolling on the floor

Sti care-i avantajul tau ca esti prost? Ca nu iti dai seama cat de penibil esti. Hai pa!winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie să existe ca să crezi în El?
Văd că îl ai pe Biebăr la avatar.Cred că e D-zeul tău...că doar EXISTĂ!

Contul e la vrajeala, si chiar daca ar fi sa-mi placa biberon nu inteleg care ar fi problema ta. Mai bine as asculta biberon decat manelele tale...wave

| PulbereDeStea a răspuns:

Pai de ce trebuie sa te temi de el? Pentru ca de el depinde daca vei merge in rai sau iad.El ne iarta, dar daca va veni sfarsitul lumii si vei fi cu pacate nu vei avea loc in imparatia cerurilor, acolo unde intra cei fara de pacate.Pe dumnezeu nu il putem fenta asa cum ne fentam noi oamenii in viata de zi cu zi dar totusi sa stii ca el este corect. Daca vrei sa stii care sunt pacatele citeste cele 10 porunci dumnezeiesti si cele 9porunci bisericesti si orice porunca incalcata este un pacat.El va oferi o viata vesnica fericita alaturi de el, de ingeri, sfinti, mucenici, si de maica sa maria. Dumnezeu exista in tot si in toate faptele bune, nici un fir de par din cap nu se misca fara voia lui.Nu te intreba cum face asta la milioane de oameni o data, gandeste-te ca el exista si este aproape de noi daca noi credem in el, daca ne rugam lui si daca ii cerem ajutorul.Sa nu cumva sa ne prinda pe noi pamantenii cu pacate, cum lea prins pe cele 10 fecioare cu candelele stinse(pilda celor 10 fecioare o gasesti in biblie sau pe internet daca nu ai biblie).Pe internet mai gasesti site-ul razboi intr-un cuvant, este un site ortodox.

| Marmun a răspuns:

Pentru ca Dumnezeu e Chuck Norris

| nikywillrock a răspuns:

Nu trebuie sa te temi de el, doar ca expresia asta e buna pentru oamenii tampiti,idioti,batuti in cap,retardati etc. pentru ca lumea e de multe ori,de fapt, de cele mai multe ori superficiala, nepasatoare fata de ce se intampla cu cei din jurul lor.Si pentru a devia din timp nebunia celor mici sunt invatati cu frica, cu aceasta doctrina. Scopul e de fapt ca Tu trebuie sa inveti sa fii om, sa ai ceva ce se cheama "omenie" in tine. Ca prin asta se defineste rasa noastra si astfel ni se fac vietile mai frumoase, simple si placute. Or just go for marijuana and reggae, your choise.

| TakeMeHome a răspuns:

În primul rând, aș vrea să zic că nu putem fi la fel. Unii sunt convinși că Dumnezeu există, alții doar presupun, iar alții nici nu vreau să audă de El.
Eu, personal, fără a fi obligată de cineva, SUNT 100% sigură că Dumnezeu există. Dar nu mă complic ca să ajung și eu la certuri sau contraziceri ca și cei de aici. Nu vreau să vă oblig să credeți în Dumnezeu. dar mie cuvinte ca „ Dumnezeu nu există " îmi sunt egale cu 0. Eu nu contrazic nici un om care e de părere cu mine în legătură cu acest subiect, e părerea lui, e liber să și-o spună. Credeam în Dumnezeu de când mă știu, citind din Biblie și văzând că Dumnezeu îmi ascultă rugăciunile și mereu îmi dă răspuns am fost absolut convinsă că El există.

| JellyHeartYOU explică:

26 de raspunsuri dar niciunul la intrebarea mea. DE CE TREBUIE SA TE TEMI DE EL? Nu e el numai lapte si miere? Nu e el 'al mai bun si 'al mai milos de n-ar face rau nici unei muste?

Explicati-mi rolling eyes ca tot va dati asa mari crestini pe aici.

| JellyHeartYOU explică:

@asyalex:
Laş? laughing Bai BOULE! De ce ti-as demonstra tie ca exista sau nu? Crezi ca ma freaca pe mine grija de credinta ta? Eu am pus o intrebare si daca nu iti convine ai un x in dreapta sus.

Si mersi pentru ca mi-ai dat ignor, laşule. laughing

| Daria33 a răspuns:

In prima parte ai dreptate ca dc sa ne temem de el ca el ne ajuta dar cu partea ca nu exista esti cam...

| cristimircea99 a răspuns:

Cum poti sa zici ca Dumnezeu nu exista, daca nu exista nici noi nu existam? Oi avea tu dreptate intr-un fel ca sa nu ne temem de Dumnezeu, ca el e bun si ne iarta mereu pacatele si din astea. dar ea se refera sa nu facem pacate si rele si alte chestii.

| KyotoGirl a răspuns:

Serios? Tu chiar nu crezi in D-zeu? Profa ta de religie are dreptate...adica tu chiar nu citesti poveste lui Iisus?

| JellyHeartYOU explică (pentru KyotoGirl):

Asa, si? Citeam si eu cand eram la gradinita si credeam in povestile cu zane si cai albi.

| KyotoGirl a răspuns (pentru JellyHeartYOU):

Haha,foarte nostim! Intra si tu aici pentru intrebari mai serioase ok?winking

E o intrebare foarte serioasa. Raspunsul tau e copilaresc, gen: "wow. tu chiar n-ai ipod Apple fataa?". oh go on

Du-tee si impushca-te copilash de 11 ani! Si ti-am spus...D-zeu exista...Adica tu chiar nu stii de Adam si Evaa! loser

"DeeDee_Licuriciu_1996 a răspuns (pentru JellyLovesJB):
Du-tee si impushca-te copilash de 11 ani! Si ti-am spus...D-zeu exista...Adica tu chiar nu stii de Adam si Evaa!"

Nu stiu de ce dar nu ma mir ca gandesti asa.

laughingDoamneee...vrei sa vezi ca te fac sa crezi in D-zeu?happy

Am vazut destule. Multumesc, dar nu.

| Vladuthz a răspuns (pentru KyotoGirl):

Fa-ma pe mine sa cred, da-mi idul tau in privat

| KyotoGirl a răspuns (pentru Vladuthz):

Hahaha foarte amuzantoh go on

| Vladuthz a răspuns (pentru KyotoGirl):

Ce amuzant straight face? wtf

| KyotoGirl a răspuns (pentru Vladuthz):

Mda oh go on ce sa intelegi tuh? :*

| KyotoGirl a răspuns:

De ce nu o intrebi pe profa ta?

De cate ori ii pun o intrebare se face ca ploua.

Pai insista...sau mergi la bisericalaughing

| Iosub_Raluk_1996 a răspuns:

Bai poate si eu am 11-12 ani da gandesc logic l-) De ce trebuie sa te temi de D`zeu? Pentru ca el te urca si te coboara, pentru ca nu stii ce vei ajunge in viata de apoi si pentru ca el este cel mai puternic. Mai intreab.o si tu pe "profa de religie" pentru ca eu zic ca la 11 ani ar trebui sa gandesti macar putin l-)

| JellyHeartYOU explică (pentru Iosub_Raluk_1996):

Esti nascuta in 96 si ai 11 ani? Da, foarte logica gandirea ta.

| Buruiana_Petrisor_1988 a răspuns:

Dc ar trebui sa te temi de Dumnezeu? pentru ca daca nu ar fi existat Dumnezeu nici tu nu ai fi existat,nici eu nici altii,nici nu ar fi fost viata pe pamant,nu ar fi existat nimic. Faptul ca te trezesti in fiecare dimineata,ca vezi,ca auzi,ca simti gustul mancarii, faptul ca poti sa te misti, si multe altele nimic nu e intamplator.ca de ex, poti aprinde un bec fara curent electric? nu cred.asa cum un bec depinde de curent ca sa lumineze,asa si viata depinde de Dumnezeu.Dar cel mai bine ar fi sa citesti Biblia si at o sa iti dai seama cine e Dumnezeu.
Am obs ca ai ripostat la toti cei ce ti-au raspuns la intrebare, si cu siguranta o vei face si la rasp meu. daca nu accepti pareri si sfaturi atunci nu mai posta intrebari si traieste dupa cum te duce capul si cand o sa dai de greutati de necazuri si probleme ai sa te intrebi:"Dc mi se intample mie toate astea?", at sa nu te miri...
winkingwinking

| sinx a răspuns (pentru Buruiana_Petrisor_1988):

Daca te nasteai in China mai era convins de existenta lui Dumnezeu? Citeste tu carti de istorie si o sa vezi cum criminali cu sange rece, ca Imparatul Constantin sunt trecuti in religia voasta ca fiind sfinti. Si-a omorat cu mana lui sotia si un copil si biserica il considera sfant. Mi-e rusine ca traiesc intr-o tara majoritar crestina... mi-e rusine de prostia in care se zbat credinciosii. Cu cat esti mai slab din punct de vedere psihic, cu atat crezi mai mult in dumnezeu.

Daca tu spui ca viata depinde de Dumnezeu, te sfatuiesc ca data viitoare cand te imbolnavesti sa te duci la Biserica. Sunt convins ca dumnezeu o sa te vindece. Sau ti-e prea frica de moarte ca sa eviti spitalul?