anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce trebuie sa te imprietenesti cu Isus, daca vrei sa ajungi la Dumnezeu? Pai, ce este Isus, impresar? Uite, eu n-am vrut sa-i platesc comision intermediarului Isus. Si, pentru asta, tot inteleg care-i treaba cu dumnezeu.

68 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sandra2012):

Dar... de ce? De ce a trebuit sa se foloseasca de Isus? Era obosit, sau scarbit, sau cu mustrari de constiinta, ca nu inteleg? Cine s-ar folosi de altcineva pentru a-si atinge scopul, decat cineva cu constiinta incarcata, cineva caruia ii lipseste simtul responsabilitatii? Tu stii ce vorbesti, sau doar citezi din Biblie pentru a te baga putin in seama?

| sandra2012 a răspuns (pentru anonim_4396):

Adica tot Dumnezeu e vinovat pentru faptul ca omul a cazut in pacat? Daca stiu sau nu ce vorbesc, asta va judeca Dumnezeu, nu tu, Tu ai pus o intrebare, iar eu raspuns. Dreptatea nu e nici la mine, nici la tine

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Normal ca nu a venit sa moara pentru ''nimic''. Pentru ca atunci cand spui nenascut, inseamna ca el nu este. Stii ce, spuneai ca esti interesat tu personal. Sau astepti un copil sa se nasca si doresti sa il increstinezi?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

Gata, m-ai lamurit pe deplin! Nu esti in stare sa justifici logic ceea ce sustii. Raspunzi doar pe ocolite. Auzi, ce credinta poate avea un bebelus in momentul botezului?
P.P. Cat despre copilul meu... o sa-l fac la un moment dat. Dar, nu va avea parte de o crestinare cu forta, asa cum am avut eu parte. Ar fi absurd, si absolut inuman.

| EmaS a răspuns:

Dumnezeu s-a intrupat prin Fiul Sau ca sa plateasca pretul.La Golgota s-au intalnit dragostea lui Dumnezeu cu dreptatea Lui. In dragostea Lui a daruit ce a avut mai scump pentru noi pacatosii, iar in dreptatea Lui a pedepsit pacatul.

anonim_4396

Nu vreau ca viitorul meu copil sa aiba mentalitatea ta. Ar fi un dezastru pentru omenire!

Sa stii ca numai botezul nu te face crestin. Este ca si cum ai face afirmatia ca daca locuiesti intr-un garaj, esti masina. Vezi tu, unii sunt crestini doar cu numele.Dar viata lor este departe de Dumnezeu.De multe ori nu este nevoie de cuvinte, pentru ca faptele striga mai tare! Intrebare ta cu copilul nenascut mi se pare absurda.Este ca si cum eu ti-as pune inainte o masa frumos impodobita si aranjata fastuos,de sarbatoare, si tot tacamul si ti-as spune pota buna, stii acolo in farfuriile acele goale sunt sarmalute si friptura.Cam asa faci tu cu copilul nenascut.

De ce? Daca toti oamenii ar avea niste principii solide de viata si ar cunoaste adevaratele valori, ar ajuta pe semenii lor, ar avea o conduita aleasa, ar fi de folos societatii si am avea relatii mai armoniose intre oameni.

| Hombre a răspuns:

Ce de bazaconii sfinte mai poate cade din "ceruri" prin gura unora.

| Arthur a răspuns (pentru anonim_4396):

Aşa mai merge prietene, ultimul tău răspuns îmi place! Deci sunt frumos, deştept şi cu bani ( te-aş ruga să o convingi şi pe prietena mea de acest lucru ( fac cinste ).
Revenind la întrebare, tu ai fi în stare să-ţi jertfeşti să zicem cariera în favoarea cuiva drag?

| GusWaters a răspuns (pentru anonim_4396):

Crestinul tipic e o oaie.Crestinul logic e,dupa mine, un om care se ghideaza dupa o ideologie, nu dupa ce zice un popa alcoolic sau o carte de basme.Si ai dreptate cu privire la adevarata imagine a lui Dumnezeu,daca exista, nu este sub nicio forma, Dumnezeul ce ni se infatiseaza in Biblie.

| EmaS a răspuns (pentru EmaS):

Cred ca numai cei certati cu legea sau cu bunele moravuri pot sa spuna ca a iti creste copilul si a-l educa dupa principiile crestine ar insemna un dezastru pentru omenire.Pentru ca Legile lui Dumnezeu sunt asemanatoare cu legile tarii in care traim.Sau care din aceste invataturi ti se par a fi un dezastru: Sa nu furi, sa nu minti, sa nu injuri, sa nu faci marturisiri mincinoase impotriva aproapelui tau, sa nu comiti adulter, sa faci binele, sa ajuti pe cei care trec prin diferite incercari, sa fi de folos societatii.

| EmaS a răspuns (pentru Hombre):

De exemplu, ce nu ti-a placut?

| Hombre a răspuns:

Dulăii acestia religiosi care injura mai rău ca boschetari aici pe site si observ ca nu iei nicio atitudine fata de aceste animale. De unde ti-ai luat câinii ăştia idioti.

| kimanca a răspuns:

Cel/cea care ti a spus sa te duci la Real sau Selgros sa ti cumperi minte chiar avea dreptate. tu in schimb tot prost vei ramane daca a cumparat el / ea toata mintea. cred ca parintii tai sunt de vina ca ai ajuns sa intrebi acum de Dumnezeu. imi pare rau pentru tine DAR e bine sa ti arati PROSTIA pe un site cu renume ca TPU... ratacitule

Nu sunt proprietatea mea personala.De ce trebuie sa raspund eu pentru comportamentul lor? Nici mie nu imi place atunci cand folosesc un vocabular agresiv.

| Hombre a răspuns (pentru EmaS):

Nu te-am acuzat ca sunt propietatea ta cretinoizii ci la figurat am zis, niciodata nu ai avut opozitie fata de habotnoci acestia care injura, de parca zici ca, credinta lor ii indreptateste si cum sunteti in aceiasi tabara se intelege.

Eu scriu la modul general.Ar insemna sa ma cert cu toata lumea.Cu voi pentru ca sunteti impotriva convingerilor mele, si apoi cu ei pentru ca nu sunt de acord cu modul in care se relationeza cu voi.

| fiosel a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu dar toti, purtam pacatul adamic

| Andr3yyy94 a răspuns:

Nu vreau sa par rautacios dar se scrie Iisus, isus inseamna asin

| EmaS a răspuns:

Iar tu esti un om de nimic. Sa nu crezi ca o sa incepi din nou cu insultele. Acum stiu ce am de facut.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Esti lasa mai fetito, daca pastrezi postarile in care esti scarpinata in cap si steargi postarile in care ti se spune adevarul in fata. O sa repostez raspunsul, de fiecare data cind o sa-ti permiti sa-mi stergi abuziv postarea, doar pentru ca ti-am spus verde-n fata ce fel de om esti (adica o prefacuta, care se dovedeste lasa si lipsita de onoare, din moment ce recurge la parsivitatea de a sterge postarile care nu-i dau apa la moara).

Nu sintem impotriva convingerilor, ci a prefacatoriei. E o diferenta. Iar tu (Ema), esti o prefacuta.

anonim_4396

"... esti un om de nimic." Foarte frumos, n-am ce zice. De ce insulti Ema? Parca erai impotriva insultelor. Exista o vorba din popor: cand doi iti spun ca esti beat, du-te la culcare.
Pentru tine, toti sunt prosti, oameni de nimic, si doar tu ai dreptate.

O sa iti fac reclamatie la contact. Nu o sa iti mai pemit sa stirbesti din integritatea mea personala. Nu ma cunosti, deci nu ai dreptul faci afirmatii nefondate, sa faci supositii insidioase, clar?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Arthur):

Irelevant!

Draga Krostandt, intr-un fel ai dreptate, pentru ca tu nu stii cate jigniri mi-a adus acest user pe care le-am tratat cu multa indiferenta, dar sa nu uitam ca tocmai pentru a fi evitate aceste certuri, a fost infiintata aceasta categorie. Poti sa ataci parerea, dar nu persoana.OK?

anonim_4396

Da, poti sa ataci parerea, dar nu persoana. Tu, vad ca le faci pe amandoua. Cum se impaca sfaturile date de tine cu actiunile tale?
Stii ce este si mai ciudat? Este ciudat faptul ca nu ai luat atitudine atunci cand am fost injurat si jignit de catre cativa useri "bine intentionati". Ai tacut, facandu-te ca nu vezi.
Sa stii ca aceasta categorie nu a fost infiintata pentru evitarea certurilor, ci pentru a se dezbate pe tema religiilor si a credintelor, indiferent de felul in care vede viata user-ul X sau Y, cu argumente solide. Cine nu poate explica pe intelesul celui care intreaba (sau cei care cersesc atentie prin postari off topic) sa se abtina, sau va/vor suporta consecintele.
Sectiunea "Religie" nu este Vaticanul site-ului TPU!

Irelevant se referă la carieră sau cineva drag?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Arthur):

Se refera la ghilimelele pe care nu stii sa le aplici (sau sa le subintelegi, atunci cand interpretezi un text), sau la faptul ca nu stii sa citesti printre randuri.
P.P. Esti certat cu virgula?

Cu virgula nu, doar cu cratima ( sper că nu se interpretează prin parafrazare ).
Un sfârşit de săptămână plăcut!