| shippuden a întrebat:

De ce unii crestini din Romania (cred ca majoritatea) cred in superstitii si in deochiuri, adica mie mi se par tampenii si banalitatii superstiile chiar tampite, care-mi da dreptate? de ce crestinii sunt asa superstitiosi?

21 răspunsuri:
| Narcis2007 a răspuns:

Pentru ca religia i-a invatat sa creada in povesti

| daniel_2928 a răspuns:

Nici eu nu cred in superstiti. da am observat ca multi invata de ele de pe la alti si in general de la parinti.

| 0rlando a răspuns:

Astea sunt bazaconii transmise din generație în generație. Și în general oamenii foarte religioși cred lucrurile astea și de asemenea, oamenii foarte religioși în general, nu au o cultură foarte dezvoltată. De unde si predispoziția de a crede toate prostiile. Și asta nu este valabil doar la creștini. Musulmanii sunt mult mai duși...

| alin334 a răspuns (pentru Narcis2007):

Depinde ce religiehappy

| shippuden explică (pentru 0rlando):

Nu-i vorba de asta, dar numai ca si eu sunt crestin dar nu cred in prostiile alea de superstitii.

| FantasyAngel a răspuns:

Pentru ca lumea are gandirea limitata si cand vad ca unele intamplari coincid cu superstitia ei automat cred.

| dydy000 a răspuns:

Sunt niste prosti

| Esperança a răspuns:

Crestinii adevarati nu cred in superstitii si deochiuri. Aceste lucruri sunt imprumutate de la pagani, ca multe alte sarbatori!

| noktambul a răspuns:

De unde ai scos-o pe asta cu superstitiile la crestini?! Superstitii exista in orice cultura, din oricare parte a planetei. Superstitiile tin de natura umana, nu au nicio legatura cu crezul religios. Crezi ca ateii nu au si ei superstitii? Si tu ai dar nu ti le recunosti. Superstitie nu inseamnna numai pisica neagra, numarul 13, oglinda sparta, varsat sare pe masa etc... Ia gandeste-te, tu ai vreun obicei anume, un gest sau un comportament aparte in momentul cand ai de gand sa faci ceva important? Te gandesti sa imbraci o anumita toala cand iesi undeva pentru ca asa iti inchipui ca o sa arati mai bine sau sa te dai cu vreun spray pe care reclamele il promoveaza ca garantia succesului la femei? Si astea sunt superstitii.

| Inferno a răspuns:

Da asa este. Sunt lucruri transmise din generatie in generatie.
Cum ar fi treaba ca daca versi piperul te certi. In vechime piperul era foarte scump si se obtine greu. Daca il varsai era logic ca provocai certuri si discutii. Dar in prezent piperul e ceva obisnuit.

| sandra2012 a răspuns:

Eu una nu cred nici in superstitii, nici in blesteme nici in vrajitorii. Poate ca pana acum nu mi s-a intamplat nu am avut de-a face cu chestii din astea. Dar oricum pentru mine sunt povesti.

| Allrc24 a răspuns:

Eu nu cred ni asa ceva.superstitiile,deochiul,horoscopul,astrologia toate sunt practici oculte, pagane.sunt in aceeasi categorie cu magia si vrajitoria.e nociv sa crezi in asa ceva.dc ai crede? cand Dumnezeu este cu tine? la bine si la greu, ne protejeaza si ne iubeste negrait de mult.happy
"Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua. (Apocalipsa 21, 8)"
"Nu te teme, caci Eu sunt cu tine. Nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau. Eu te intaresc si tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare." Isaia 41, 10

| shippuden explică:

Si de cum cred multi crestini despre superstitii? nu sunt ateu daca intrebati ci crestin ortodocs

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Religiile si superstitiile (din care face parte si deochiul)fac parte din categoria CREDINTELOR, care asa cum am mai spus-o la aceasta categorie de intrebari sunt " opinii ferme" sau "sofisme patetice", deci nu au neaparat si logica si deci nu se pot exclude.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca nici nu stii ce inseamna un deochi, nici nu iti doresc sa ai parte de el si asta nu este o superstitie, este ceva trait si in zilele noastre si nu are nici o legatura cu religia.Numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tot patitu e priseput.cand vei pati ceva di jenul; sa vii la mosu sa ti discanti baba me.

| KodrutZ a răspuns:

Superstitiosi = saraci cu duhul, si cum a lor va fi imparatia cerurilor... Pentru cei normali, o lobotomie si se rezolva.

| Wehrmacht a răspuns:

Pentru ca in Romania oamenii credinciosi au ramas cu cativa ani buni in urma. Daca inventezi tu niste tampenii si i le spui lu' unu mic ala creste, crede in ele si transmite tampeniile alea copiilor lui si tot asa.

| mariuszsz a răspuns:

In primul rand, religia este o porcarie.in al2-lea rand, daca ei cred in superstitii,zodiac, ghicitori, etc. nu au credinta in fortele proprii, si mai ales in Adevaratul Dumnezeu. datorita religiilor, sectelor, etc. oamenilor le-a fost distrasa atentia de la cunoasterea stiintifica timp de multe sute de ani si ranile inca se mai vad si astazi.

| AlexandraRo88 a răspuns:

Oamenii mai degraba cred minciuni si prostii decat adevarul. Superstitiile sunt ca niste traditii si obiceiuri din stramosi. N-au la baza Biblia. Este asa cum zice ea "dzeul acestui sistem (satan) le-a orbit mintea".

| anonim4565 a răspuns (pentru AlexandraRo88):

Pentru ca nu cunosc cu adevarat pe Dz si uita ca Dz e stapanul viitorului se El nu tine cont sa zicem ca apare o mata neagra sau ca dai cu sare etc nu prea stiu de astea
dar e chiar amuzant
unii zic ca atunci cand canta buha moare cineva
asta ar insemna ca daca omoram toate buhele toti au viata vesnica