| Holiday a întrebat:

De ce unii crestini, mai ales din sectele astea mai mici si extremiste, merg pe ideea ca Biblia trebuie "studiata", in conditiile in care in cea mai mare parte a timpului de cand exista traditia asta cu iudaismul si crestinismul, 99, 99% din populatie era analfabeta?
Adica nici vorba de posibilitatea vreunui "studiu", ci era vorba doar de a crede ce-ti spune unul sau altul despre ce contine. Practic mii de ani a functionat doar administrata oral.

De altfel asa numitul "studiu", este o discriminare intre unul care moare la 20 de ani si unul care moare la 60 de ani, presupunand ca si-au inceput hobby-ul la aceeasi varsta. Unul a "studiat" mai putin si unul mai mult, asta insemnand ca al doilea are sanse mai mari la recompensa promisa. Daca nu ar fi asa, n-ar avea sens sa continui "studiul" dupa un anumit moment.

Sau indeletnicirea asta este intr-adevar doar un hobby, la fel ca mersul la pescuit, sau colectionarea de capace de bere? Atunci s-ar explica practicarea lui. Dar daca e asa, de ce incearca sa convinga si pe altii sa pescuiasca cu ei?!

41 răspunsuri:
| Mogiojojo a răspuns (pentru Holiday):

Nu, nu eu eram. Unde am zis eu ca imi plac puturosii si prostii?

| danut a răspuns (pentru Meme10Memu):

Numai cu ajutorul lui Dumnezeu si sub indrumarea Duhului Sfant.

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Astept injuratura ATEE din partea ta caci altfel DOVEDESTI ca FARA Dumnezeu NU POTI trai si tot ce spui este doar o abureala.

| Mogiojojo a răspuns (pentru danut):

Cred ca scopul lui in viata e sa distruga crestinii, adica pe bune uita-te la toate intrebarile lui laughing

| danut a răspuns (pentru Mogiojojo):

Este si el un Don Quijote al vremurilor noastre, se lupta cu morile si vanturile ateilor. laughing

| viavo a răspuns:

Sunt doar curios... de unde saracie ai aflat tu ca 99, 99 la suta au fost analfabeti?! Cred ca esti un mare om de stiinta. Vezi sa nu iti uiti inteligenta pe noptiera cand pleci undeva.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru Holiday):

Nu are legatura, dar ai zis ca cel de 20 de ani e discriminat, dar nu e.

| ania a răspuns:

Tălharul de pe cruce n-a apucat să studieze nimic și totuși Mântuitorul Hristos i-a promis că va fi cu El în rai. Scopul studiului e mai buna cunoștere a Creatorului, cea mai fascinantă persoană din întreaga existență.

| Holiday explică (pentru ania):

In concluzie, afirmi ca e doar un hobby care n-are o utilitate practica atata timp cat poti obtine aceleasi lucruri si fara sa-l ai.

Referitor la povestea cu talharul si schizofrenicul agatati pe stalp, e exemplul clasic care demonstreaza ca frica te poate face sa crezi orice traznaie, daca iti da speranta ca vei scapa. Nu degeaba s-au apucat unii sa bea dezinfectant dupa ce a spus Trump ca ar putea fi o solutie anti Covid 19 introducerea unor astfel de substante in organism...

| ania a răspuns (pentru Holiday):

Ai încercat vreodată să vorbești cu Creatorul tău?

| Holiday explică (pentru ania):

Tu ai incercat sa vorbesti vreodata cu Zana Maseluta, cu Mickey Mouse sau Poseidon? Ce ma intrebi tu, e acelasi lucru. Vorbeste intai tu cu astia, si iti mai dau o lista daca vrei, vezi daca iti raspund, sau ce se intampla, si apoi intreaba-ma daca am vorbit cu personajul tau.

In alta ordine de idei, cat timp vorbiti cu astfel de personaje lucrurile sunt cat de cat sub control, dar cand incepe sa va si "raspunda", atunci s-a dus naiba tot, nici medicul psihiatru nu mai are ce face...