anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unii crestini spun ca isus nu a fost un semizeu?

7 răspunsuri:
| Allrc24 a răspuns:

A fost Dumnezeu si om in acelasi timp. avea 2 firi:dumnezeiasca(pentru a putea indeplini profetia vechiului testament) si umana(pentru ca omul trebuia sa plateasca consecinta pacatului savarsit de primii oameni). nu a fost jumatate om jumatate Dumnezeu

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Allrc24):

S-a nascut din om + zeu. Asta presupune a fi un semizeu nu "firea" acelui personaj, scopul pentru care a fost creat sau modul in care a fost creat.

| monstrulet a răspuns:

Pentru ca nu stiu ce e ala semizeu si/sau nu scrie asta in biblie.

| EmaS a răspuns:

Isus este Fiul lui Dumnezeu.El poarta genetic natura Tatalui, atributele Tatalui.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

"este fiul lui dumnezeu" aici nu te contrazic... dar, din moment ce mama lui a fost maria, un om, iar tatal lui un zeu, asta il face un semizeu.

| Nonono a răspuns:

Mai, e foarte simplu:

Ioan 14, 6 Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. Cum poate fi Iisus CALEA, ADEVARUL SI VIATA? 14, 7 Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, şi pe Tatăl Meu L-aţi fi cunoscut; dar de acum Îl cunoaşteţi pe El şi L-aţi şi văzut. Woow! cand l-au vazut ucenicii pe TATAL? Ioan 14, 8 Filip I-a zis: Doamne, arată-ne nouă pe Tatăl şi ne este de ajuns. 14, 9 Iisus i-a zis: De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu: Arată-ne pe Tatăl? 14, 10 Nu crezi tu că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl este întru Mine? Cuvintele pe care vi le spun nu le vorbesc de la Mine, ci Tatăl – Care rămâne întru Mine – face lucrările Lui. DAR CE INSEAMNA TATAL ESTE INTRU MINE? dar mai sunt, dar citeste te rog tot capitolul. Tatal pe buna dreptate ca E MAI MARE DECAT FIUL. Vreau sa iti amintesc ca TERMENUL FIUL OMULUI, sau simplu FIUL se refera strict la firea OMENEASCA a lui Hristos, iar in calitate de OM, DA ESTE MAI MARE TATAL. Iti amintesc numele lui Hristos este LOGOSUL, atunci cand vorbim de DUMNEZEIREA SA. Ai vazut ce simplu era?

| GandalfTheWizard a răspuns:

Pentru ca zeii erau doar la poparele pagane, Zeii erau mai multi dar Domnul Nostru Iisus Hristos este doar unul!