A fost Dumnezeu si om in acelasi timp. avea 2 firi:dumnezeiasca(pentru a putea indeplini profetia vechiului testament) si umana(pentru ca omul trebuia sa plateasca consecinta pacatului savarsit de primii oameni). nu a fost jumatate om jumatate Dumnezeu
S-a nascut din om + zeu. Asta presupune a fi un semizeu nu "firea" acelui personaj, scopul pentru care a fost creat sau modul in care a fost creat.
"este fiul lui dumnezeu" aici nu te contrazic... dar, din moment ce mama lui a fost maria, un om, iar tatal lui un zeu, asta il face un semizeu.
Mai, e foarte simplu:
Ioan 14, 6 Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. Cum poate fi Iisus CALEA, ADEVARUL SI VIATA? 14, 7 Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, şi pe Tatăl Meu L-aţi fi cunoscut; dar de acum Îl cunoaşteţi pe El şi L-aţi şi văzut. Woow! cand l-au vazut ucenicii pe TATAL? Ioan 14, 8 Filip I-a zis: Doamne, arată-ne nouă pe Tatăl şi ne este de ajuns. 14, 9 Iisus i-a zis: De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu: Arată-ne pe Tatăl? 14, 10 Nu crezi tu că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl este întru Mine? Cuvintele pe care vi le spun nu le vorbesc de la Mine, ci Tatăl – Care rămâne întru Mine – face lucrările Lui. DAR CE INSEAMNA TATAL ESTE INTRU MINE? dar mai sunt, dar citeste te rog tot capitolul. Tatal pe buna dreptate ca E MAI MARE DECAT FIUL. Vreau sa iti amintesc ca TERMENUL FIUL OMULUI, sau simplu FIUL se refera strict la firea OMENEASCA a lui Hristos, iar in calitate de OM, DA ESTE MAI MARE TATAL. Iti amintesc numele lui Hristos este LOGOSUL, atunci cand vorbim de DUMNEZEIREA SA. Ai vazut ce simplu era?
Pentru ca zeii erau doar la poparele pagane, Zeii erau mai multi dar Domnul Nostru Iisus Hristos este doar unul!
anonim_4396 întreabă:
mentholinks întreabă: