Pentru ca sunt atat de insistenti ca o dau in hartuiala si toata lumea ii stie astfel, in toate tarile.
Se cred sfinti, dar oamenii sunt la fel, toti au instincte, asa ca sfant n-ai cum sa fii, doar mandru de imaginea ta falsa, adica demn de mila. Si doar atat pentru ca nu prea am tangente cu ei, asta ultima am observat-o la cineva.
Astia-s aia care stau la colt si te intreaba "ai un minut?"
Http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/4846108_700b_v1.jpg
Mulţi oameni sunt pur şi simplu dezinformaţi. Alţii poate că nu agreează lucrarea de predicare efectuată de ei. Însă Martorii îndeplinesc această lucrare din iubire faţă de semeni, întrucât ştiu că „oricine va chema numele lui Iehova va fi salvat" (Romani 10:13).
Pentru că se folosesc de slăbiciunile oamenilor, de necazurile lor, pentru a-şi apropia acei oameni aflaţi în derută, care din cauza necazurilor lor sunt uşor influenţabili, uşor de manipulat afectiv prin simularea compasiunii. Scopul este unul singur: racolarea. Altul nu există.
Pe de altă parte, este cunoscută răutatea demonică a "martorilor" faţă de cei de alte credinţe ce rămân pe poziţii, în special faţă de ortodocşi. Acestea sunt mărturii ale celor ce i-au cunoscut din interior (filială din Bucureşti). Ca dovadă că nimic nu este la voia întâmplării în tot ceea ce fac martorii (scopul unic şi exclusiv fiind de fapt racolarea), este bine de ştiut faptul că ei se folosesc chiar şi de ameninţările în cazul celor ce ar dori să părăsească rigorile manipulatorii ale sectei!
Mesajul pe care îl proclamă Martorii vizează viaţa oamenilor, de aceea ei sunt atenţi să nu neglijeze pe nimeni (Ţef. 2:2, 3). Vizitele lor sunt motivate de iubire, mai întâi de iubirea faţă de Dumnezeu şi apoi de iubirea faţă de aproapele.
La o conferinţă a conducătorilor religioşi din Spania se spunea: „Poate că [bisericile] au neglijat tocmai ceea ce constituie preocuparea principală a Martorilor: vizitele la domiciliu, care ţin de metodologia apostolică a bisericii primitive. În timp ce, nu de puţine ori, bisericile se mulţumesc doar să construiască temple, să tragă clopotele pentru a-i atrage pe oameni şi să predice în locaşurile lor de închinare, [Martorii] urmează metoda apostolică de a merge din casă în casă şi de a se folosi de orice ocazie pentru a depune mărturie". — El Catolicismo, Bogotá (Columbia), 14 septembrie 1975, p. 14.
Ei, asa e si cu ateii, dezinformare, desi e mai mult informare gresita. http://i.imgur.com/JMrwH.jpg
Daca sunteti martori, n-ar fi trebuit sa fi fost prezenti la ce pretindeti ca s-a intamplat?
Si pe Iisus il hartuiesc, saracu'... http://i.imgur.com/oA70uat.jpg
Martorii nu obligă pe nimeni să-i asculte. Dar ei ştiu că uneori oamenii îşi schimbă domiciliul şi că situaţia personală li se schimbă. Astăzi o persoană ar putea fi prea ocupată ca să asculte, dar altă dată ar putea fi dispusă s-o facă. Poate că un membru al unei familii nu este interesat de mesaj, dar alţii da. Oamenii înşişi se schimbă; problemele serioase din viaţă îi pot face conştienţi de necesităţile spirituale.
Convingerile lor se bazează în exclusivitate pe Biblie.Martorii predică doarmesajul cuvantul lui Dumnezeu.
Prozelitismul din casă în casă urmează modelul apostolic? Poate nu vorbim de aceiaşi apostoli, şi nici de aceiaşi Scriptură...
La fel fac ortodocsii si catolicii.
Nu vreau sa te jignesc, dar norocul vostru e ca lumea va stie ca pocaiti si cum Iisus a zis "pocaiti-va!" mi se pare inselatorie ce faceti voi, mai ales ca ii atrageti pe cei nu foarte intelepti, care cred ca Iisus a zis ca lumea sa isi schimbe confesiunea, sau pe cei care au probleme. Inselatoria e minciuna, minciuna e bataie de joc, cei care fac asta cu semenii lor sunt oameni josnici.
Pe tine cum te-au convins?
"Motivaţi de iubire spui?" Dar oare de ce eu şi mulţi alţii, am auzit despre această religie că practică ameninţările cu moartea pentru cei care încearcă să se îndepărteze de grupare (la urma urmei este de datoria lor să-şi salveze sufletul, fugind de erezie şi manipulare CU ORICE PREŢ…)?
Pe lângă alte multe exemple, cunosc personal cazul unui tânăr în clasa a XI-a, căruia, atunci când era în generală, i s-a spus despre această practică (despre ameninţările din cult), dar nu a crezut. Acum însă, spre surprinderea mea, printr-o terţă persoană (un amic al lui), am primit confirmarea că într-adevăr, această subtilă ameninţare (presupun că e subtilă, n-ar fi fraieri să fie scrisă într-un panou) este cunoscută în "folclorul" cultului!
Cei care fac parte din cult şi nu ştiu de ea, o pot verifica pe cont propriu prin solicitarea independenţei faţă de regulile stricte ale cultului…
Te rog frumos sa specifici o minciuna spusa ție de martorii lui Iehova
Cînd spui o minciună s-o spui ăn așa fel ca măcar tu s-o crezi! „ este bine de ştiut faptul că ei se folosesc chiar şi de ameninţările în cazul celor ce ar dori să părăsească rigorile manipulatorii ale sectei„ Din cîte știu dacă cineva comite un păcat grav este exclus și este reintegrat decît cînd se căiește și își scimbă modul de viață. De fapt așa îndeamnă scriptura la 1 corinteni 5:11 Însă n-am auzit ca preotul de la noi să-l excludă sau cel puțin să-l mustre aspru pe un curvar sau bețiv care sînt o mulțime
Scuza-ma ca intervin. dar treaba aia cu amenintarea cu moartea e mult prea dusa la extrem, tu nu crezi?
Cunosc persoane care au fost martore si au renuntat apoi... dar nimic din ce zici tu nu s-a intamplat. Dimpotriva, ei au incercat sa vorbeasca cu persoana respectiva intr-un mod placut si doar din biblie, fara amenintari sau alte lucruri urate. Totusi, nu e frumos sa facem afirmatii de care nu suntem 100 % siguri, nu?
Deşi mulţi pretind că se bazează pe biblie, fiecare din cele 40000 de secte creştine nu fac altceva decât o interpretare liberă şi sinistru de deplasată asupra bibliei. Dovada, însăşi existenţa celor aproape 40000 de culte dizidente!
Scriptura nu este tocmai o carte ușor de înțeles și accesibilă oricui. Din acest motiv există astăzi vreo 40.000 de versiuni greșite de interpretare a ei (din moment ce mesajul lui Dumnezeu nu poate fi decât unul singur, lipsit de contradicții).
Din cele 31124 versete ale Bibliei, ESTE DE AȘTEPTAT ca unele să fie dificil de înțeles, înțelese doar într-un context mai larg, într-un cadru care garantează lipsa de greșeală (Biserica - "slăvită, NEAVÂND PATĂ sau ZBÂRCITURĂ, ORI ALTCEVA DE ACEST FEL, ci ca să fie sfântă şi FARĂ DE PRIHANĂ."- Efeseni 5, 25)
Situația în care este trădat mesajul original devine EREZIE – cazul în care versetele sunt RĂSTĂLMĂCITE și SCOASE DIN CONTEXT.
Am zis ca e inselatorie ca profita de faptul ca sunt numiti pocaiti, inselatorie inseamna minciuna, nu am spus neaparat ca mint, desi mint, dar toti sectantii mint, adica toti teistii, sectantii mai mult, inconstient, fiind foarte convinsi ca ce cred e real.
Nu mi-ai zis cum te-au convins.
Martorii lui Iehova ..nu vorbesc negativ despre ei, doar ca ..au unele invataturi fara baza biblica, asa cum vor ei ..raiul pe pamant, cand Isus a spus ca se duce sa ne pregateasca un loc, ca acolo unde este El sa fim si noi..transfuziile de sange interzise .hey..transfuzie nu inseamna sa bei sange ..transfuzie inseamna de mule ori salvarea unei vieti,. ideea ca numai cei din Regatul Martorilor lui Iehova vor fi mantuiti..necredinta in existenta iadului despre care Biblia vorbeste ...si multe altele. Martorii luiIehova cred ce vor ei.
Le- am pus ce intrebari am dorit și mi-au răspuns la toate cu Biblia, nu și-au exprimat pareri personale.Incearca si tu.
*** rs pag. 215 - pag. 216 Martorii lui Iehova ***
Ce convingeri îi deosebesc pe Martorii lui Iehova de alte religii?
1) Biblia: Martorii lui Iehova cred că întreaga Biblie este Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu şi, în loc să adere la vreun crez bazat pe tradiţii omeneşti, ei rămân fideli Bibliei ca etalon pentru toate convingerile lor.
2) Dumnezeu: Ei i se închină lui Iehova ca singurul Dumnezeu adevărat şi le vorbesc deschis oamenilor despre el şi despre scopurile sale iubitoare referitoare la omenire. Cel care depune mărturie publică despre Iehova este identificat de obicei drept membru al unui singur grup religios: „Martorii lui Iehova".
3) Isus Cristos: Ei cred, aşa cum spune Biblia, că Isus Cristos este Fiul lui Dumnezeu, prima fiinţă creată de Dumnezeu. Martorii nu cred că Isus face parte dintr-o trinitate. Ei cred că el a avut o existenţă preumană şi că viaţa sa a fost transferată din cer în uterul unei fecioare, Maria; că viaţa sa umană perfectă, oferită ca jertfă, face posibilă salvarea eternă pentru cei ce manifestă credinţă; că Isus domneşte ca Rege din 1914, datorită autorităţii pe care i-a dat-o Dumnezeu asupra întregului pământ.
4) Regatul lui Dumnezeu: Martorii cred că Regatul lui Dumnezeu este singura speranţă pentru omenire, că este un guvern real, că va distruge în curând actualul sistem rău, inclusiv toate guvernele umane, şi că va instaura un nou sistem în care va domni dreptatea.
5) Viaţa cerească: Martorii cred că 144 000 de creştini unşi cu spirit vor face parte împreună cu Cristos din Regatul său ceresc, guvernând ca regi cu el. Ei nu cred că toţi cei „buni" merg la cer.
6) Pământul: Martorii cred că scopul iniţial al lui Dumnezeu cu privire la pământ se va împlini, că pământul va fi locuit numai de închinători ai lui Iehova, care vor primi viaţă eternă ca oameni perfecţi, şi că morţii vor fi înviaţi şi se vor putea bucura de aceste binecuvântări.
7) Moartea: Martorii cred că morţii nu sunt conştienţi de absolut nimic, că nu se află în vreun domeniu spiritual unde simt plăcere sau durere şi că nu există decât în memoria lui Dumnezeu, astfel că speranţa lor de viaţă viitoare depinde de înviere.
8) Zilele din urmă: Ei cred că din 1914 trăim în zilele din urmă ale acestui sistem rău şi că aceia care iubesc dreptatea vor supravieţui şi vor trăi pe un pământ curăţat.
9) Separaţi de lume: Martorii lui Iehova se străduiesc sincer să nu facă parte din lume, aşa cum a spus Isus despre discipolii săi. Ei manifestă cu adevărat iubire creştină faţă de aproapele lor, dar nu se implică nici în politică, nici în războaiele vreunei naţiuni. Ei se îngrijesc de necesităţile materiale ale familiilor lor, dar nu caută cu aviditate bunurile materiale, prestigiul sau plăcerile după care aleargă lumea.
10) Aplicarea sfaturilor Bibliei: Martorii cred că este important să aplice încă de pe acum sfaturile din Cuvântul lui Dumnezeu în viaţa de zi cu zi: acasă, la şcoală, la locul de muncă, în congregaţie. Orice om, indiferent de modul de viaţă din trecut, poate deveni Martor al lui Iehova dacă abandonează practicile condamnate de Cuvântul lui Dumnezeu şi respectă sfaturile bune pe care le conţine acesta. Dar, dacă după aceea începe să practice adulterul, fornicaţia, homosexualitatea, consumul de droguri, minciuna sau furtul, va fi exclus din organizaţie.
Din păcate sunt 100 % sigur pe o serie de astfel de cazuri. Pe de altă parte, în privinţa acestei caracteristici proverbiale, nu se poate să fi "ieşit fum fără foc".
Într-adevăr nu ar fi corect să se generalizeze, ce-i drept, manierele de lucru sunt pretutindeni într-o continuă schimbare...
"Nu și-au exprimat pareri personale, spui?" "Părerile personale" (însăşi împotriva Scripturii) formează chiar baza învăţăturilor cultului "martorilor"! IATĂ DOVADA:
Un simplu exemplu îl chiar "întemeietorul" Charles Taze Russel, cel care ajunsese să pretindă că iniţiatorii doctrinei cultului ar fi mai presus de Scriptură, că "oricine citeste NUMAI Biblia ajunge în intuneric" (!?!), pe cand cine citeste NUMAI scrierile lui ajunge la adevar (!?!).
Din păcate, acest lucru nu s-a schimbat deloc pentru bieţii oameni prinşi în mrejele acestui cult.
Chestia cu "fara foc nu iese fum " nu e chiar asa cum pare a fi... Si eu as putea sa faca cum o afirmatie gresita despre tine si sa o extind mai departe. Oare as avea dreptate? fara foc chiar nu iese fum? Din proprie experienta iti spun ca uneori, din pactate, chiar nu e nevoie de foc pentru a iesi fumul. Mai gandeste-te si tu putin... sunt sigura ca toti am avut cel putin o astfel de experienta neplacuta. Daca tu esti exceptia, atunci esti un fericit, ai scapat. Deocamdata
În calitate de membru al acelei grupări este datoria ta să-i cunoşti istoria, să-i cunoşti urzelile, chiar dacă e vorba de o istorie a greşelilor recunoscute, a schimbărilor radicale periodice, a profeţiilor false. E greu de acceptat, doar e vorba de o ISTORIE DE O SUTĂ DE ANI DE PROFEŢII FALSE ale organizaţiei "Turnului de Veghe"
Organizaţia "martorilor" afirmă în mod fals că Dumnezeu S-a reîntors în mod invizibil(!?!) în anul 1914! - O învăţătură cât se poate de stranie din moment ce a doua venire a Mântuitorului Hristos, ca Judecător, va fi CÂT SE POATE DE VIZIBILĂ POTRIVIT SFINTEI SCRIPTURI: II Petru 3, 10 -,, Iar ziua Domnului va veni ca un fur (pe neaşteptate), când cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzând, se vor desface, şi pământul şi lucrurile de pe el se vor mistui."
Din acest motiv, liderii iehovişti au modificat încă o dată biblia, (oare a câta oară?) pentru ca referirile la a doua venire să fie redate în acea biblie modificată ca fiind ceva împlinit(!?!).
O altă "profeţie" falsă (din linia falşilor profeţi despre care ne-a AVERTIZAT Mântuitorul Hristos) se "referă" la generaţia oamenilor care au trăit în vremea acelei presupuse "a doua venire" din 1914, generaţie despre care spuneau liderii organizaţiei, că nu va muri niciodată!?! Ciudată "profeţie" din moment ce toţi aceia deja au murit de mult! Dar organizaţia s-a bucurat de banii lor şi de încrederea oarbă în liderii ei!
Kingbach întreabă: