De ce nu? Trebuie sa fie justificata diferenta dintre clasa inferioara si cea superioara intr-un fel sau altul.
N-are ni o legatura spiridusul cu toate astea.
E vorba de inzestrarea genetica mostenita si intr-o mica masura de probabilitati, adica de "noroc", respectiv "ghinion", cum eronat ar defini unii.
Teodiceea lui John Hick spune ca oamenii nu sunt complet finisati de Dumnezeu si ca vietile noastre sunt un fel de pregatire. O astfel pe pregatire nu ar fi posibila fara o lume imperfecta.
Nu stiu ce sa zic despre acest argument, esti liber sa crezi ce vrei.
Cauti nod in papura - Dumnezeu a facut lumea asa cum trebuie, si le-a dat oamenilor niste indicatii cu privire la cum sa traiasca dar oamenii nu au ascultat. Ba mai mult, au otravit apa, aerul si solul incat pana si animalele salbatice nu mai sunt rezistente si se inbolnavesc.
Dumnezeu a creat lucruri care depasesc puterea de intelegere a oamenilor, si daca a creat lumea asa cum este inseamna ca exista un motiv serios pentru care a procedat asa, un motiv care deasemeni depaseste puterea noastra de intelegere. In ce priveste pe cei ce slujesc diavolului e usor de explicat - ce altfel de plata sa primesca de la cea mai rea fiinta imaginata vreodata?
1) Cand cineva mai spune ca este vorba de Dumnezeul "evreilor" sa stiti ca aveti de a face cu un NAZIST.
2) Nu Dumnezeu face aceste "alegeri" dar le ingaduie pentru a proba caracterul omului.
Viata asta nu face doua parale. Azi esti, maine nu mai esti. Chiar daca traiesti 90 de ani fericiti, te trezesti intr-o dimineata si te intrebi ca prostul unde au trecut anii aceia plini de bucurie. Daca exista Dumnezeu, nu stiu, dar raspunsul la intrebarea ta numai El l-ar putea sti.
Eu vorbeam de un Dumnezeu real, nu de oameni sau dumnezei imaginari.
Evident ca daca spui asa ceva nu esti in stare sa faci deosebirea dintre REAL si imaginar.
Tu esti doar un plod ce se crede inteligent dar moare in si de nestiinta.
Real nu inseamna vizibil ci existent. Si oxigenul este real dar nu il poti vedea, sau tu vezi oxigenul pe care il respiri?
"Crezi ca o persoana la 30 de ani mai e plod?"
Daca la 30 de ani inca mai crede in povesti cu spiridusi, poate fi numit plod, cel putin la figurat inca este.
"1) Cand cineva mai spune ca este vorba de Dumnezeul "evreilor" sa stiti ca aveti de a face cu un NAZIST."
Faci confuzii mari. Spiridusul crestin evident ca e zeul evreilor furat si fardat. La fel ca si al mahomedanilor. Dar acuzandu-i de nazism pe cei care afirma asta, macar indirect recunosti ca povestea spiridusului respectiv e nociva, pentru ca accepti ca asocierea spiridusului cu evreii reprezinta un atac la adresa lor. In sensul ca "astia (evreii) au creat prostia asta".
Avand in vedere ca te intrebi de ce dumnezeu nu face nimic atunci raspunsul este ca asa vrea el. Din pct meu de vedere fiecare este responsabil de corpul, viata si cariera sa nu trebuie invinuiesti un om care e sanatos si are o viata linistita, cu totii ne putem creea o viata fara lipsuri din toate pct de vedere, dar asta se face cu efort, iar unii oameni care nu fac nimic cred ca nu au noroc, si cred ca tu esti unul din acei oameni care vor numai rezultatul fara niciun efort. Mereu trebuie sa lupti pentru ceea ce vrei, rezultatele nu sunt imediate necesita mult timp sa iti creezi o viata fara lipsuri, nimic nu se petrece peste noapte si daca se petrece peste noapte cel mai probabil ca e ilegal. Daca tie ti se pare ca esti defavorizat dar tu nu faci nimic in acest sens atunci scuza.ma dar ramai cu dumnezeu el iti va arata calea atunci!