| OctavianDanielMaria a întrebat:

De ce va temeti de zeul iudeu? Ca zice in Biblie ca in dragoste nu e frica. Epistola lui Ioan, analfabetul rolling on the floor 4:18. Epistola lui Ioan 5:1.''Oricine crede că Iisus este Hristos, este născut din Dumnezeu, şi oricine iubeşte pe Cel care a născut iubeşte şi pe Cel ce S-a născut din El.''. Deci eu daca cred in Jesus nu mai sunt pacatos? rolling on the floor Adica daca cred in Jesus, pot sa zic ca nu sunt pacatos? Asa scrie la carte. ''1 Ioan 3:9-13 ''Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuiește, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului. Oricine nu trăiește în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său. Căci vestirea pe care aţi auzit-o de la început este aceasta: să ne iubim unii pe alţii; nu cum a fost Cain, care era de la cel rău și a ucis pe fratele său. Și pentru ce l-a ucis? Pentru că faptele lui erau rele, iar ale fratelui său erau neprihănite. Nu vă miraţi, fraţilor, dacă vă urăște lumea.

43 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

"Voi incheia cu ei un legamant vesnic ca nu Ma voi mai intoarce de la ei, ci le voi face bine si le voi pune in inima frica de Mine, ca sa nu se departeze de Mine." (Ieremia 32:40)
"Totusi, macar ca pacatosul face de o suta de ori raul si staruie multa vreme in el, eu stiu ca fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu si au frica de El." (Eclesiastul 8:12)
Daca vrei mai multe, ia de aici:
https://ebible.ro/......presie.php

Din nou, ca mai de fiecare data, rizi din necunostiinta de cauza. Nu ai nici macar un pic de habar de conceptul de "frica de Domnul" Dar, iei un verset si faci din el un pretext scotindu-l din context.
Da, in dragoste nu este frica. Cind Il iubesti pe Dumnezeu si esti iubit de El, frica dispare. Dar asta e un proces. Ca frica sa dispara cu totul, trebuie sa fii desavirsit in dragoste. Deci in Ioan 4:18 vorbim de un ideal. Dar, cit timp mai gresim, cit timp mai suntem nedesavirsiti, avem motive sa ne temem. Dumnezeu este si drept si sfint, Biblia Il aseamana cu un foc mistuitor. Te poate arde de nu te vezi daca nu esti curat. Frica de Domnul nu e acea teama rea, patologica care iti cuprinde inima cand dai de pericol ( desi si ea isi are rolul ei), frica de Domnul e teama de a nu gresi, de a nu face ceva impotriva Sa. Ne temem? Da, ne temem, dar rivnim dupa acea dragoste despre care Ioan spunea, care alunga orice frica. Tinjim dupa ea, pentru ca deja a fost turnata o farima din ea in inimile noastre, si de aceea am vazut ca teama incepe sa dispara.

In ce priveste faptul ca nu mai pacatuiesti, ca nu mai esti pacatos daca crezi in Isus, din nou, rizi necunoscind una din cele mai bine discutate teme ale Bibliei. Dar hai sa las Biblia sa vorbeasca:

(Romani 3:19-4:8)

Poti sa citesti intreaga epistola catre Romani, ca sa intelegi, dar sunt absolut sigur ca nu o vei face, caci nu pui intrebari decat ca sa te iei de noi.

Si inca ceva: apostolul Ioan nu a fost analfabet, daca era analfabet, nu ajungeau 5 din scrierile lui in Biblie, nu ar fi scris nimic de fapt, si aici se vede cit de logic gindesti, asa ca nu rizi de prostia noastra. Oricum, "facultatile" lui intrec cu mult facultatile tale (mintale).

Acum, tu rizi de el, dar, daca exista o zi a judecatii, si eu cred ca exista, atunci apostolul Ioan va ride de tine zicind: "A, Dani, acel maruntel din Romania? Sa il lasam de capul lui!" si asa vei ajunge sa descoperi realitatea flacarilor iadului laughing

Răspuns utilizator avertizat
| cristi202 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Una e fara carte, fara scoli, si alta analfabet, adica sa nu stie sa scrie si sa citeasca. Nu incurca lucrurile

Pai nu poti, dar ne desavirsim in acest sens. Descoperim dragostea Lui tot mai mult, si ne eliberam asa de frica.

Aia nu au crezut. Citeste chiar pasajul adus de tine in discutie. Ai raspunsul acolo.

Dreptatea Lui nu e dreptatea ta.

Ce consideri tu a fi drept s-ar putea sa nu fie, si ce consideri tu a fi nedrept, s-ar putea sa fie drept.

| STSickSide a răspuns:

Prietene daca tu inca iti bati capul cu asta, esti departe. Fi tu un om bun si drept si lasa lumea sa creada in ce vor ei.

"Oricine nu trăiește în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său. Căci vestirea pe care aţi auzit-o de la început este aceasta: să ne iubim unii pe alţii; nu cum a fost Cain, care era de la cel rău și a ucis pe fratele său."
Copy-paste din intrebarea ta. Asta e adevarata credinta. Ca altii se declara si nu sunt, e evident. Avem 95% ortodocsi, dar peste 75% beau de sting si un procent seminficativ din ei merg acasa si isi bat nevasta. Dar ei sunt credinciosi!

Normal. E dreptatea ta sa ma omori ca asa vrei. Dreptatea Lui e sa ma iubesti. Chiar daca nu iti convine happy

Cine te obliga?!? Alegerea e personala, si trebuie sa vina din inima. Obligativitatea distruge tot fundamentul credintei.

O fii stiind, dar apostolul Ioan arata ca era fara de carte, si scria totusi. Nu era analfabet, cum crezi

Conform DEX:
ANALFABÉT, -Ă, analfabeți, -te, s. m. și f., adj. (Persoană) care nu știe să scrie și să citească; neștiutor de carte. ♦ Fig. Ignorant; incult. – Din fr. analphabète
https://dexonline.ro/definitie/analfabet
Deci, ca mai intotdeauna, rizi degeaba. Apostolul Ioan stia sa scrie cel putin, avem dovada 5 carti ale Bibliei. Clar ca nu era analfabet, cum spui tu.
Stiu, vei aduce acum ca argument ca a dictat cartile, dar Apocalipsa a scris-o la sfirsitul vietii cand era exilat singur in insula Patmos. Asa ca, oricum ai intoarce-o, tot nu da bine.

| UnOmOarecare3000 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Probabil ce a vrut Cristi sa scrie, este ca atunci pe vremea aia, nu prea aveai scoli sa te informezi mai mult, sau ceva de genul. Buna asta cu Harry Potter.happy