| dogee92 a întrebat:

De foarte mult timp intru pe aceasta categorie numita "religie", citesc intrebari,raspunsuri, unele imi plac altele nu... Dar observ un lucru : Sunt foarte multi atei (persoane care "cica" nu cred in nimic ),care,dupa parerea mea sunt in cautarea "a ceva".pai daca nu crezi de ce sa mai cauti?!.
Consider ca acest Dumnezeu (pe care unii il contesta ) a pus in inima fiecaruia dorinta de al intalnii pe Maestru, dorinta de inchinare, acest lucru se poate observa pana si in tot felul de triburi.Sunt oameni care se in inchina la tot felul de obiecte, animale, etc...
Acum intrebarea mea! : Psalmistul David spune "gustati sa vedeti ce bun este Domnul ", intreb : a incercat cineva sa vada daca chiar este bun Dumnezeu? happy
P.S- Daca cineva nu vede ceva nu inseamna ca acel ceva nu exista!.Posibil sa nu il vezi. Orbirea e un defect, nu o calitate!

59 răspunsuri:
| Adryan_Dan_1991 a răspuns:

Ai dreptate ei caut cv de aceea ne tot intreaba pe noi credinciosi si put tot felul de intrebari il cauta pe dumnezeu sufletul lor il cauta au nevoie de el da diavolul isi baga coada in mintea lui cel uman si spune tot felul de porcari inutile sa nu creada si alte tampeni eu nu am nimic cu ei din contra vreau sai ajut sa vada si ei iubirea si lumina lui dumnezeu

| Wehrmacht a răspuns:

"care,dupa parerea mea sunt in cautarea "a ceva".pai daca nu crezi ce sa mai cauti?"
Tu realizezi ce zici?
Ne-ai intrebat de ce mai cautam.Nu cautam nimic.Chiar tu ai spus ca asta e doar parerea ta.Inventezi si intrebi.
"Orbirea e un defect, nu o calitate!"

Mie mi se pare o idiotenie aia cu "toti se inchina aceluiasi zeu". Adica unora le cere ceva, altora altceva, unora le zice sa nu ucida, altii dadeau sacrificii..etc?
Si singura scuza pentru asta este aia cu mintea umana care nu poate intelege...

| Alphawolf a răspuns:

Si credinciosii ce cauta? Sa nu mai creada, sa se convinga ca nu exista Dumnezeu?

| mODIN a răspuns:

Eu am fost crestin pana anul trecut, deci pot sa spun ca am "incercat sa vad cand te bun este Dumnezeu".

| iurii75 a răspuns (pentru Wehrmacht):

Râde ruptul de cârpit... rolling on the floor
"idiotenie aia cu "toti se inchina aceluiasi zeu"" - tu o trânteşti, el a afirmat că toţi au "dorinţa de al cunoaşte", adică au necesităţi spirituale. Nu văd să fi afirmat el că toate sânt bune, citeşte mai atent. oh go on
Sînt câteva persoane care ba sânt atei, ba cineva este dar necunoscut de nimeni şi tot aşa. no talking

| nocturna a răspuns:

Eu nu inteleg de ce tot aduceti "chestii" din biblie. Dezbaterea dintre Bill Nye si Ken Ham a fost pierduta[prin vot] de Ken, deoarece, in mare parte, nu a facut nimic decat sa ia biblia literalmente si sa spuna ca trebuie sa-l accepti pe Iisus ca mantuitor.

| casian_6565 a răspuns:

Crestinismul se bazeaza pe increderea in ceea ce nu vezi ferice cei ce n-au vazut si ce cei au vazut nu au crezut nu inteleg de ce ateii nu cred in nimic ce ati face daca vi s ar arata Dumnezeu in toata slava SA adica se alege iadul de voi dar oricum cand o sa va dati seama va fi prea tarziu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Daca cineva nu vede ceva nu inseamna ca acel ceva nu exista!"... deci accepti existenta altor 14.3 miliarde zei, ca exista dragoni (invizibili), spiridusi, minotauri, centauri, golemi, unicorni, zane, sirene, pestilieni, balaurieni, balenieni, reptilieni, lilieceni, gnomi, dwarfi, elfi, vampiri, varcolaci, strigoi, fantome gen casper, etc nu?

Ia gusta tu asta, sa vezi cat de buni "ie" zeii respectivi si creaturile mentionate de mine.

Si eu consider ca marele zeu Zambazulu alaturi de zeii din Casa celor 13 au pus in inima ta dorinta de a-i vedea dar din cauza ca esti orb, nu vrei sa ii vezi. Esti defect si trebuie sa te tratezi. Pana si zeul din crestinism se inchina marelui zeu Zambazulu.

"Orbirea e un defect, nu o calitate!"... nu ma obosesc sa iti comentez restul idioteniilor debitate. Raspunde la intrebarea mea, e destul de simpla.

| RAY a răspuns:

Da am gustat cand am vazut copii murind de cancer nevinovati asta m-a facut mai ateu ca niciodata bonus crestini din ziua de azi ma face sa simt inconjurat de ipocriti

| AragorN88 a răspuns:

Majoritatea ateilor au fost crestini. Nu stiu despre ceilalti, dar eu chiar credeam Dumnezeu, in iad si rai. Biserica invata ca trebuie sa urasti pacatul. Ma uitam la oameni pe strada si ajungeam, aproape instinctiv, sa spun in gand "Astia o sa ajunga in iad." Poate o fi si din cauza personalitatii mele sau faptul ca poate nu am reusit sa despart pacatul de persoana care-l comitea, dar eu nu am mai suportat sa judec lumea pentru lucruri superficiale. Desigur, judecata era doar in gand, nu saream in fata oamenilor sa le spun ca sunt pacatosi.
Presupun ca de aici am inceput sa am dubii si sa pierd credinta pe care o aveam.

Acuma intru pe TPU mai mult sa iau apararea ateilor, sa mai elimin din unele prejudecati.

Si cred ca e bine ca lumea sa afle ca exista si oameni in Romania care nu au o credinta, e bine sa fie o discutie intre noi, chiar daca uneori ajungem sa ne luam la cearta.

| mODIN a răspuns (pentru Adryan_Dan_1991):

Asta e cel mai tampit lucru pe care l-am auzit vreodata

| AragorN88 a răspuns (pentru Adryan_Dan_1991):

Daca diavolul ne influenteaza asa de tare, liberul-arbitru unde mai este in toata treaba asta? Sau sunt doar doua alegeri: diavolul si dumnezeu. Care te influenteaza mai tare castiga?

| Wehrmacht a răspuns (pentru iurii75):

Nu mai bine citesti tu tot si vorbesti dupa aceea? Ori ai interpretat asa cum ai vrut tu ori n-ai inteles ca ce am zis eu n-are legatura 100% cu vorbele lui. Daca dau niste citate la inceput nu inseamna ca tot ce scriu se leaga de ele.
Nici n-a zis "toti se inchina aceluiasi zeu", am scris cu alea ca sa priceapa lumea mai bine,
Oricum, nici n-are legatura ce ai zis tu cu ce am zis eu.
Eu vorbesc de inchinarea la acelasi zeu si tu vorbesti de dorinta spirituala.E clar ca n-ai priceput nimic.
Nu-mi pasa de dorinta lor spirituala.Sa afirimi ca toti se inchina aceluiasi zeu care cica-i iubitori iar unii sa faca sacrificii, altii sa nu ucida, altii sa aiba cu totul alte ritualuri e aiurea.De ce ar cere zeul iubitor sacrificii intr-o religie si n-ar face-o in alta?
Asta ziceam, nu ma legam de nici o dorinta de a cunoaste sau vreo necesitate spirituala.

| Mădă0611 a răspuns:

Caut sa vad de ce mai spuneti ca credeti in dumnezeu daca nu il urmati, sau de ce spuneti ca il urmati cand se vede clar ca n-o faceti, de ce cand sunteti bolnavi fugiti la spital/doctor, de ce aveti mereu treaba cu stiinta cand va folositi de ea*, cum explicati anumite versete din biblie, s.a.m.d.

*http://www.realitatea.net/......82595.html

Dumnezeu nu e bun, poti vedea asta in vt, in rest e autosugestie, in oricare alt zeu ai fi crezut, ai fi simtit la fel cand faceai ce stiai, de fapt credeai, ca e ce vrea el.

| iurii75 a răspuns (pentru Wehrmacht):

Tu îi reproşezi ceva ce el n-a afirmat, şi comentezi ceva ce nu se discuta. E adevărat, oamenii nu se închină toţi aceluiaş Dumnezeu, dar el nici nu a afirmat acest lucru.

| Exilee a răspuns (pentru anonim_4396):

Ca de obicei, argumntele tale nu sunt decat SOFISME, presupuneri, metoda reducerii la absurd eronata.

Este oare posibila o evolutie de la hidrocabruri? NU. Poate sa mai apara o evolutie de la o simpla molecula de... carbon si hidrogen legati covlaent? NU. Deci, teoria evolutiei este falsa.

Cam asa si cu rationamentele tale.

| casian_6565 a răspuns (pentru AragorN88):

Omul este liber sa aleaga bine sau rau

| sublime89 a răspuns:

De unde ai tras tu concluzia ca d-zeul crestin este acel "maestru" de care vorbesti? De ce nu un alt zeu din miile de zei inventati de om de-a lungul timpului?

Zici ca daca cineva nu vede ceva, nu inseamna ca nu exista, si e adevarat. Dar asta ce ar insemna? Ar trebui sa credem in orice lucru pe care nu il putem vedea? Eu nu vad nici vampiri, nici zane, nici spiridusi, nici inorogi roz, nici ingeri, si nici oameni cu cap de caine. Ar trebui sa cred ca exista doar pentru ca nu-i vad?
Pentru a crede in ceva ai nevoie de dovezi, fie ca sunt vizibile cu ochiul liber sau nu. De exemplu, noi stim ca exista materie intunecata in Univers pentru ca ii putem calcula influenta asupra altor corpuri, chiar daca n-o putem vedea, mirosi, auzi sau simti.

| Filip23 a răspuns (pentru Alphawolf):

Stau de vorba cu alte persoane care respecta religia.

| DarkAndDreary a răspuns:

" De foarte mult timp intru pe aceasta categorie numita "religie", citesc intrebari, raspunsuri, unele imi plac altele nu... Dar observ un lucru : Sunt foarte multi atei (persoane care "cica" nu cred in nimic ), care, dupa parerea mea sunt in cautarea "a ceva".pai daca nu crezi de ce sa mai cauti?! "

Ateii nu cred in divinitati.
Si nu cauta nimic. Doar sunt interesati de religie. Daca esti ateu nu inseamna ca nu ai voie sa vorbesti despre dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Exilee):

Esti constient de faptul ca am folosit exact "logica de balta" pe care o foloseste si cel care a postat intrebarea nu?

Corect, argumentele aduse de acel user sunt idioate, sunt penibile, sunt absurde si culmea, voi le folositi DAR atunci cand le folosesc altii pentru a demonstra existenta altor zei, o ardeti gen "dar vai, nu, acele argumente nu sunt valide".

Argumentele voastre suna cam asa :

X - eu am o carte!
Y - pai si eu am o carte!
X - imi pare rau dar cartea ta nu e un argument valid.
Y - pai tu ai folosit acelasi argument.
X - pai daca-l folosesc eu e valid. Daca-l folosesc altii, nu mai e valid.
Y - facepalm.

Esti capabil sa observi problema?

Userul de mai sus a facut o afirmatie gen "daca nu vezi nu inseamna ca exista" (afirmatie pe care tu, cel mai probabil o consideri ca fiind valida atunci cand incerci sa demonstrezi ca zeul X exista). Pai daca e valida, hai sa o folosesc si eu pentru a demonstra existenta zeilor din alte religii. Se aplica si pentru ei? Da. Daca e valida pentru tine, e valida si pentru altii. Mai pe scurt, Zambazulu, spiridusii, dragonii invizibili, etc, TOTI sunt reali daca tu consideri ca argumentul acela e valid pentru zeul X.

E un argument penibil gen "candva, undeva, cineva a zis ceva". Jalnic.

Cat despre afirmatiile tale ce tin de evolutie, ma abtin. Ai demonstrat de foarte multe ori ca la capitolul evolutie esti mai varza decat varza si nu mai are rost sa-mi pierd timpul cu tine discutand despre asa ceva.

Folosind logica voastra de balta, am demonstrat ca exista 14.3 miliarde zei, ca exista spiridusi, unicorni, minotauri, vampiri, varcolaci, etc.

Acum tot folosind logica voastra de balta, o sa iti pun o intrebare simpla : poti sa demonstrezi ca marele zeu Zambazulu sau zeii din Casa elor 13 NU exista? Daca da, demonstreaza. Si ca sa complicam situatia, zeii mentionati de mine mai sus sunt adevaratii creatori ai universului si ei apartin de polideism. Succesuri.

* uite o prezicere divina : vei evita sa demonstrezi ca acei zei nu exista, vei baga scuze penibile, vei schimba subiectul si / sau vei incepe (iar) sa ma ataci in loc sa imi ataci argumentele.

| Mădă0611 a răspuns (pentru casian_6565):

Nu exista bine si rau, e vorba de perceptie doar.

| dogee92 explică (pentru DarkAndDreary):

De ce sa vorbesti despre El daca "nu exista?" happy

| dogee92 explică (pentru anonim_4396):

Pot sa incerc eu sa iti demonstrez ca acel zeu nu exista? logica mea este foarte simpla... Il poti cunoaste pe acel zeu? Daca il poti cunoaste pe acel zeu el exista, daca nu ...nu exista.Te rog sa ma contrazici happy

| dogee92 explică (pentru sublime89):

Romanie cum te huluii! Am vrut sa arat prin acea expresie ca nu poti nega prezenta cuiva doar pentru motivul ca tu nu il vezi happy. Trebuie sa existe alte criterii de verificare...

| dogee92 explică (pentru Mădă0611):

Daca cineva te-ar omori, nu ar fi nimic rau... ar fi doar o perceptie?! :p. Oameni buni, sa incercam a gandi mai mult decat gaina big grin

| dogee92 explică (pentru AragorN88):

Imi place felul cum ai raspuns!
Ai stil happy! Cum ai ajuns la concluzia ca nu exista Dumnezeu?

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Asa le este cel mai comod

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru dogee92):

Cum ai ajuns la concluzia ca daca nu il poti cunoaste nu exista?

Foarte gresita logica ta. Mai incearca.