Stiu sigur ca dumnezeul criminal din Biblie nu a zis nimic despre spovedanie.
Este o inventie crestineasca mai tarzie pentru a detine controlul.
Un anonim care a scris Evanghelia dupa Ioan a inventat spovedania.
Prin secolul al VI-lea au inceput sa se marturiseasca in privat in Irlanda.
Biserica nu putea sa dea cu piciorul unei asemenea dar "ceresc".
Cine detine informatia detine si puterea.
Pai si daca iti spune cineva ca stie sigur ce iti garanteaza cu adevarat ca asa e? :)
sfarsitul lumii e o vrajeala. a fost prezis de sute de ori in istorie. aici e o parte din lista http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_dates_predicted_for_apocalyptic_events
nu exista cu adevarat un sfarsit al lumii cum scrie in biblie.
nu exista cu adevarat
Dacă te căiești în fața lui Dumnezeu și nu mai practici acel lucru El te iartă. Dar pentru a supraviețui sfârșitului lumii trebuie sa facem ceea ce ne cere el, prin intermediul Bibliei.
Se merita sa stai toata viata fara de pacate? Pentru ce? Pentru ceva ce nu exista, terminati cu minciunile astea, cand mori, mori, toti ne ducem!
De la cineva care stie sigur? Vrei sa spui de la cineva care crede sigur. In primul rand, n-o sa aiba loc niciun sfarsit al lumii, asa ca poti sta linistita.
Daca te caiesti toata viata, cu post, rugaciune si indeplinirea celor zece porunci, se iarta.
Din cate stiu eu, iertarea nu este imposibila daca te caiesti pana la sfirsitul vietii.
Cand vei sti ce inseamna ceea ce ai spus, vei afla raspunsul.
Depinde, daca ai facut-o cu sinceritate, daca ai stiut adevarul si l-ai urmat sau te-ai incapatanat sa ramai in credinta ta "stramosasca" si asa mai departe, in general marturisirea si iertarea se face lui Dumnezeu DIRECT, nu unui popa c.u.r.v.a.r, betiv sau homosexual, avid de bani si turnator la securitate, ca deh toti sunt angajati PUBLICI si nu ai lui Dumnezeu.
Presupun că în secta ta se studiază biblia. Poate îmi explici tu.
Dacă ție îți pare rău de ce ai făcut și i-ai spus lui Dumnezeu prin spovedanie și renunți la ele pentru totdeauna da vor fii șterse. cine zice ca Dumnezeu nu exista probabil are atâtea răsuciri în inima lui încât nici nu își da seama cât de frumos este sa trăiești cu iubirea adevărata.
De unde stii tu, o c.u.r.v.a adventista, care este procentul greselilor sintr-o Biserica pe care nu o cunosti?
Afla ca este de 1000 de ori mai mic decat in cazul oricarei alte categorii profesionale (incluzand aici si pe infractorii strangatori de zeciuiala neimpozitata din scarba ta de secta adventista) indiferent de infractiunea vizata.
De pe net stiu dragule, de pe Youtube, cauta si tu filmulete cu popi alcoolizati, si asa mai departe. P.S. Adventisti nu sunt platiti din impozitul pe care il platesc la STAT, eu, o c.u.r.v.a. adventista platesc pentru popii ortodocsi dar tu, un sfant ortodox nu dai nimic pentru adventisti. Asa ca scarba mea de secta plateste pentru sfiinti alcoolici "majoritari". P.S.2 Toti venim din religia "stramosasca " dar ne-am saturat de "lideri", alcoolici, hoti, mincinosi, inselatori s.a.m.d..asa ca ne mai destupam si noi la minte cu toate ca unii ca tine nu vor asta de nici un fel. P.S.3 Adevarul doare, se vede din raspunsul tau, nu-i nimic, presevereaza, durerea inobileaza.
Cineva e frustrat. Mai spune-mi despre vorbitul în limbi sau despre cum urlă sectarii tai la "stăruință". Niste sălbatici uitați de evolutie...
Esti dezinformat, "sectantii" mei vorbesc in limbi dupa ceva scoli in domeniu, ai "gresit" secta neamule. Ai mei sunt aia de lanseaza nave in cosmos si fac experimente pe la diverse reactoare, deh lipsiti de evolutie, a si sa nu uit sunt aia de au cei mai buni chirurgi din lume chiar si pentru "cap" daca ai sau ai nevoie. Salbateci lipsiti de evolutie, cum zici tu.
Or fi câteva excepții de la regula, nu contest.
Intr-adevar, ai nevoie de școală pentru o bolboroseala patetică.
Cu ce e mai specială secta ta fata de alte secte ale creștinismului?
Cu ce am spus mai inainte dar si cu ceva cu mult mai important, noi cunoastem vremurile si evenimentele. Toti pot spune asa ceva dar nu "vad" decat crampee din intreg, noi stim tot intregul. P. S. Exceptile de care vorbesti sunt fundamantale in zone specializate unde densitatea umana este minima.
1 Ioan 1-9-Dacă ne mărturisim păcatele El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire.Cred că cel mai important lucru în viața unui om este să-și dăruiască sufletul lui Dumnezeu, să aleagă pe Mântuitorul ca stăpân peste viața lui, cum spune în Biblie/Dacă mărturisești ( nu dacă afirmi, mărturisirea e o dedicare ca acea pe care o faci la casătorie) deci cu gura ta pe Iisus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Tatăl L-a înviat din morți, vei fi mântuit. Căci prin credința di inimă se ajunge la neprihănire și prin mărtirisirea cu gura se ajunge la mântuire.(Romani 10-9, 10)
Dar tuturor celor ceL-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă, copii ai Lui Dumezeu.(Ioan 1-8).Dumnezeu nu stă cu radiera în mâmă să vadă cum a făcut cineva un păcat să -i steargă repede numele din Cartea Vieții și cum își cere iertare să-l scrie înapoi.
Singurul mijlocitor intre Dumnezeu si oameni e Iisus! citeste asta: http://cercetatiscripturile.intercer.net/......-bala.html