DEÍSM n. Concepție filozofică religioasă care admite existența lui Dumnezeu drept creator al universului, negând intervenția lui în dezvoltarea naturii și a societății.
Deismul vb de un creator, deismul este o explicatie fictiva p big bang un zeu aparut din nimic creaza acel big bang si se pensioneaza, sincer eu inclin spre un zeu deist ca posibilitate cam 5%
Dumnezeu e termen folosit pentru zeul iudeo crestin. http://ro.wikipedia.org/wiki/Dumnezeu
Deismul nu are legatura cu zeul iudeo crestin, deistii cred intr-un CREATOR sau o forta/fiinta superioara. Nu este un zeu presetat ca cel biblic ci fiecare e liber sa creada ce vrea. Majoritatea insa nu cred ca aceast zeu interactioneaza sau e interesat de viata oamenilor in orice fel. De asemenea resping si scripturi, miracole samdp.
Definitiile tale sunt ERONATE.
1 - Deism is the belief that reason and observation of the natural world are sufficient to determine the existence of A CREATOR.
2 - Theism, in the broadest sense, is the belief that AT LEAST ONE deity exists.
Dupa cum vezi, nici deismul nici teismul nu are legatura cu zeul numit "dumnezeu".
Si oricum intrebarea ramane valabila:deism sau teism?
Restul de 95% nu cred ca a intervenit vreodata ceva divin in evolutia universului totul a decurs natural pe baza legiilor naturale ale fizici
Salut, sa stii ca deistii nu cred in Judecata de Apoi...