Parere personala : din prostie si ignoranta
1) lipsa unor explicatii logice ale evenimentelor si fenomnelor din jurul lor, au cautat un raspuns simplu de inteles.
2) frica de moarte
in zilele noastre avem constitutii, legi, autoritati legale, baze traditionale si moralitate pentru a mentine ordinea in societate. in vremurile stravechi a trebuit inventat un set de reguli si o autoritate suprema si omnipotenta, incoruptibila pentru a mentine ordinea in societate.
nu omora
nu fura
nu insela
respecta-ti parintii
etc...
altfel vei fii pedepsit de... dumezeu, budah, alah, sai ma-rog ce entitate fictiva aveau...
cat de similar suna regulile astea cu regulile noastre moderne de moralitate/conduita si legile de baza pe care le urmam?
Din prostia omeneasca ! Sau din frica, facandu - se pe ei insusi sa creada ca exista un zeu care i - ar scapa de greutati gen sa le ia povara de pe umeri
Pentru ca erau mult prea multe lucruri pe care nu erau capabili sa le explice logic
In primul rand a aparut probabil din frica cauzata de anumite evenimente din natura inexplicabile pentru ei. Inventau zei care nu numai ca explicau existenta acelor fenomene, dar aveau rolul de a ne si apara pe noi. Iti dai seama ce mare avantaj era pentru oamenii primitivi sa creada ca zeii care sunt asa de puternici incat controleaza intreg universul, sunt si de partea noastra. De aici toate incercarile alea disperate de a-i imbuna cu tot felul de sacrifii animale si umane. Si astfel ei isi explicau lumea din jur si propria existenta. Pentru ca omul are nevoie sa creada ca stie. E foarte greu sa traiasca in dubii.
Omul este o fiinta care se simte neajutorata...simte ca trebuie sa creada in ceva mai puternic. Cand are nevoie de ajutor sa se roage nitel si sa ii vina ajutor divin. Asta e dovada de gandire limitata.
Ciudosu' roade osu' , tu probabil il pupi, sau le pupi, ca moastele "ie" multe.
Imi place ca tu esti un crestin adevarat (imaginea de profil + obsesia pentru atei)
Necunoastere, intai, apoi nevoia de a da sens lucrurilor, apoi nevoia de a se simti speciali (crestinii - pui de zeu).
Animalele nu au nevoie de religie.
Omul in cursul evolutiei si-a dat seama ca religia il poate ajuta sa gaseasca drumul spre casa.
Da religia ajuta, tinand masele de omani compacte. ii tai omului din salariu, el o sa se duca la biserica sa se roage la barbos pentru bunastare, nu o sa iasa in strada.
Oamenii nu au avut nevoie de religie in sine. Totul a degenerat de la un simplu fulger. Oamneii nu stiau de unde provine fulgerul si au inventat zeii. Zeii s-au tot inmultit, se crea confuzie si atunci unii mai deswtepti au zis sa inventeze un singur zeu. Dumnezeu si de aici, nebunia!
"Totul a degenerat de la un simplu fulger."
Ai fost martor ocular sau asa ti-au spalat astia creierul?
Religia nu e o nevoie. Ea este modul de raportare la Dumnezeu. Doar una singura este corecta, cea ortodoxa. Nu te mai lua dupa toti dereglatii pe aici care nu inteleg ce este religia, DUmnezeu sau tot ce tine de asta.
Dar tu chiar crezi că plantele nu știu să înoate? Caprele sunt zeități absolute! Behehhehe
Simplu, drept exemplu sunt asazisi atei care "bantuie" pe aici mai ceva ca cei religiosi. Deoarece acest lucru a fost "implantat" la creatie, nevoia de Dumnezeu.
Daca aveam nevoie de o astfel de parere, puneam intrebarea la sectiunea Religie. Religia mea, daca se poate spune asa, este ateismul(nedeclarat).
Dereglati...auzi....cred ca daca m-ai cunoaste m-ai considera cel mai dereglat om pe care l-ai cunoscut vreodata.
Daca nu intelegi, nu e vina mea ca n-ai "ajutor".
Aha, inseamna ca urmaresti lumea, asta cere stat pe net, in tufa, si mai zici de atei ca stau 8 ore pe aici. Si da, eram moarta si TPU m-a inviat , calea, adevarul si viata