| JIJ a întrebat:

De unde pot citi caretea 'Sfanta traditie'?

8 răspunsuri:
| danut a răspuns:

De la orice baba din cartier. :rolling on the floor

| cornelmarius a răspuns:

Citeste biblia, acolo este adevarul!

| milan9 a răspuns:

"Sfanta Traditie" neschimbata nu se confunda cu superstitiile populare, cu traditiile si obiceiurile folclorice... thinking

Ca fapt divers, Biblia nu vorbeşte despre "Biblie", dar în schimb vorbeşte despre "TRADIŢIA ORALĂ", despre cuv. PREDANIE! Mântuitorul Hristos nu vorbeşte despre Biblie pentru că Biblia nu era scrisă (urma să se scrie în decursul primului secol, şi să se unifice în cel imediat următor…)

Sf. Predanie (Tradiţie) A ADUNAT, a explicat şi a apărat SCRIPTURA prin scrierile sale vechi de 2000 de ani aparţinând primilor episcopi ai Bisericii.

Dacă cineva nu recunoaşte "Tradiţia orală" care a circulat în Biserica primelor trei secole, atunci nu poate să respecte nici Scriptura – apărută în această Tradiţie a primelor trei secole ale Bisericii…

| milan9 a răspuns:

Ei bine, ce este "Sfanta Traditie"?
Reprezinta corpul compact de învăţături al Predaniei (aşa-zisa "Traditie", neschimbată), de comentarii ale sfintilor si teologilor de la inceputul crestinismului, au reuşit să apere Scriptura în faţa ereziile apărute de-a lungul celor două milenii creştine.

Reprezinta deci carti -COMENTARII ASUPRA BIBLIEI- din PRIMELE SECOLE ALE CRESTINISMULUI

| JIJ explică (pentru milan9):

Si de unde pot sa citesc aceste carti si comentarii?

| milan9 a răspuns:

Le poti gasi in aproximativ orice librarie la standul dedicat religiei sau "spiritualitatii crestine".
Exemple de autori: Sf. Vasile cel Mare, Sf. Marcu Ascetul, Sf. Ioan Scararul, Sf. Ioan Damaschinul, Sf. Isaac Sirul, Sf. Ioan Gura de Aur (pseudonim pentru faptul ca era recunoscut a fi cel mai mare orator al timpului sau), Sf. Grigore Teologul, Sf. Simeon, Sf. Atanasie cel Mare, etc...

| milan9 a răspuns:

Am auzit ca exista grupari neoprotestante din Statele Unite (in special baptisti) care inclina sa ia in considerare lectura acestor episcopi si teologi din secolele II, III, IV ale crestinismului timpuriu, perioada Bisericii Primare.

Ai fi surprins sa vezi ca aceste carti din primele 3 secole se suprapune de fapt peste crestinismul de dupa Constantin cel Mare - lucru care certifica faptul ca un imparat ce s-a botezat pe patul de moarte NU A INFLUENTAT CU NIMIC invataturile Bisericii (asa cum afirma in mod tendentios unele grupari), invataturi pentru protejarea carora Biserica a platit cu sangele a sute de mii de martiri INAINTE DE imparatul CONSTANTIN cel MARE (ce a dat doar libertate de manfestare).

| Ben00 a răspuns:

Nu este o carte. Sunt marturii. Unele sunt pastrate in cartea numita Proloage.