Iadul nu inseamna altceva decat mormantul.
In greaca Hades, in ebraica Sheol. Iadul este mormantul. Treci prin iad(moarte) ca sa ajungi in rai(lumea sufletelor).
Cred ca interpretarile gresite vin din cauza traducerii textelor de-a lungul a secole intregi.
In toate culturile se vorbeste despre sufletele torturate din iad, intr-o forma sau alta.
Singura diferenta e ca in credintele bazate pe invataturile lui Avraam(Iudaism, Crestinism, Islam) iadul este permanent, iar in culturile orientale(budism, hinduism) indiferent de cat rau a facut un om in viata lui, este torturat in iad o perioada foarte foarte lunga, dar intr-un final este eliberat si i se da o noua sansa.
Cum de unde?
De la Inchizitie!
Viziteaza un Muzeu al torturii, oriunde in Europa si ai sa intelegi mai multe despre Iad si despre demoni.
La propriu? Cine considera ca asta se intampla "la propriu" a inteles intr-un sens prea materialist idee de iad. Iadul a fost descris in multe feluri, dar niciodata intr-un mod extrem de clar si mai ales niciodata intr-un mod materialist "la propriu" de intelegere. Credinta asta vine din pur si simplu o intelege gresita a mesajului real in Crestinism.
Cum adică? Biblia vorbește destul de clar și despre iad și despre rai:
Rai
"Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor" (Matei 5:3)
"Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri" (Matei 7:21)
"Şi din Eden ieşea un râu, care uda raiul, iar de acolo se împărţea în patru braţe" (Facerea 2:10)
Și despre iad:
"Lanţurile iadului mă încătuşaseră şi eram prins în lanţurile morţii" (2 Regi 22:6)
"Un foc care mistuie până la iad şi care nimiceşte toată strânsura mea" (Iov 31:12)
"Dar Dumnezeu va izbăvi sufletul meu din mâna iadului, când mă va apuca" (Psalm 48:16)
"Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui" (Matei 16:18)
"Şi moartea şi iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc" (Apocalipsa 20:14)
Altfel spus: traduttore, traditore. Traduire, c’est trahir.
Niciunul din videourile astea nu zice ca iadul și raiul nu exista in Biblie. De exemplu Ernham zice doar ca conceptul de iad e altfel decat se crede, dar nu ca nu exista, si chiar si acolo e gresit pentru ca e in directa contradictie cu ce zice clar Biblia. Deci sa stii ca nu e acelasi lucru sa zici ca "iadul nu exista in Biblie" si "iadul exista dar e altcumva decat se crede".
https://insight.org/......soul-sleep
Sufletul si spiritul exista separat de trup? Ma tem ca nici asta nu exista in Biblie.
De fapt, este extrem de dificil de afirmat ce spune Biblia despre suflet si spirit, deoarece prezinta puncte de vedere opuse si contradictorii. https://web.archive.org/......_bibl1.htm
Biblia nu are o teologie coerenta despre suflet si spirit.
De ce crezi ca exista o puzderie de secte bazate pe Sola Scriptura? Pentru ca Biblia nu are un mesaj coerent. Toate aceste secte urmeaza litera Bibliei in mod fanatic. Dar nu se pot intelege intre ele.
Romanul nu se informeaza el crede si atat, s-a vazut si la alegeri ca pe cine votau nu aveau habar asa si cu religia ei cred ca spune preotul sau ce scrie in can can
""Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor" (Matei 5:3)"
""Şi din Eden ieşea un râu, care uda raiul, iar de acolo se împărţea în patru braţe" (Facerea 2:10)"
Adica raul uda cerul?!
Cred ca de aici i-a venit lui Georgescu ideea cu conducta intergalactica.
Nu cerul. Cartea Facerii vorbește despre grădina raiului care era pe pamant înainte de cădere
Pai noi nu vorbim de suflet și spirit ci de rai și iad. Ideea era ca ce ai zis tu si anume ca raiul si iadul nu exista in Biblie e gresit. Pana si Ernham zice ca ele exista in Biblie (deși el crede ca sunt intelese gresit dar totusi exista)
Chiar teologia Bibliei despre rai si iad este total inconsecventa. Are mai multe conceptii diferite si contradictorii. De aceea nu se poate spune "asta e conceptia Bibliei despre rai si despre iad".
Tocmai ce.ai spus este adevarul absolut.In iad vei fi torturat si chinuit pentru propriile pacate comise si vei simti chinul vesnic, deoarece iadul reprezinta indepartea de adevar respectiv Dumnezeu.Nu zic asta ca sa te sperii si ca sa accepti iubirea lui Dumnezeu care se afla in tine dar care este influentata de cel malefic.Iti doresc totul in gasirea adevarului.Doamne ajuta
Norvegia22 întreabă: