| IrimiaIonuțCiprian83 a întrebat:

De ce ortodocșii se inchina la obiecte?

72 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| VFC2893 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Atâta chinuială pentru tine Dani happy

Dacă nu există nu te-ai săturat să:

- lupți împotriva lui nimeni
- să te enerveze nimeni
- să convertești pe alți să nu creadă in nimeni

Glumesc happy dar să ști, credința este un dar de la El. Nu eu cred pentru ca am văzut sau practic așa m-am decis eu, drept urmare aș putea spune că știu și să zbor dar săritul de pe bloc va dovedi că nu pot.

Dar nici tu un bob de nisip să faci afirmați cosmice cu privire la existența unui creator sau nu. Asta ar fi penibil.

Dar dacă ai vrea măcar un pic să-ți deschizi inima vei înțelege, dar cu încăpățânarea ta actuală pui un zid între tine și acel posibil Dumnezeu.

La urma urmei ce ai avea de pierdut? laughing

E plină lumea de atei dar cred in Satana, măcar că Satana nu-i ateu. Ce ironie.

| 1973191019982018 a răspuns:

Ne inchinam Sfantului reprezentat in icoana nicidecum lemnului ca material in sine.
Cand tu saruti o poza a copilasilor tai, ii saruti pe ei nu saruti acel carton. Cartonul fara poza cu copilasiii tai nu are valoare.

| IrimiaIonuțCiprian83 explică (pentru 1973191019982018):

Dumnezeu spune ca trebuie sa ne închinăm doar la El, la Creator nu și la creație, la oameni (sfinți)

| IrimiaIonuțCiprian83 explică (pentru OctavianDanielMaria):

Diavolul este bun și Dumnezeu este rău?
Vai de capul tău ce gândire ai! Domnul sa te ierte ca nu știi ce spui.
Ai ascultat vreo dată, o mărturie a unei persoane care a fost demonizată sau ai văzut vreo dată un om demonizat?
Un demonizat doar Isus Hristos îl poate salva, nici medicii cu toate pastilele lor nu poate sa-i facă nimic.
Diavolul este bun pentru tine ca face pe mulți sa se sinucidă?
Ai ascultat vreo dată o mărturie a unui fost vrăjitor sau fost satanist care diavolul îi punea sa bea sânge de bebeluși ca să primească puteri supranaturale?
Pentru tine sunt fapte bune învățătura diavolului care o da la ucenicii lui?
Tu habar nu ai ce vorbești, dar arunci cuvinte așa la mișto ca să te premieze ăstea de la TPU, sau ne crezi pe noi creștinii prosti

| LoveSleep a răspuns:

Ca sa se excite popii care privesc din spate.

| roty78 a răspuns:

Marea confuzie în privinţa icoanelor, care se mai face şi astăzi de creştini insuficient documentaţi, pleacă de la Porunca a 2-a din Decalog, care interzice idolatria: „Să nu-ţi faci chip cioplit şi nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, şi din câte sunt pe pământ, jos, şi din câte sunt în apele de sub pământ!".
Piatra de poticnire în înţelegerea corectă a icoanelor este sintagma „chip cioplit". Deşi porunca vorbeşte de chip şi asemănare (care se referă la funcţia iconografică),  porunca se referă nu la icoană ci la idol, definit prin „lucru din câte sunt în cer, sus, şi din câte sunt pe pământ, jos, şi din câte sunt în apele de sub pământ!"
Prin urmare, rolul Poruncii a 2-a este acela de a feri pe credincios de idolatrie, de confuzia între Creator şi creatură, între Dumnezeu şi lucrurile materiale, în final între realitatea existenţei divine şi închipuirile minţii umane („idol" vine din grecescul εíδωλο = imagine înşelătoare, vis).
De altfel, dacă în Vechiul Testament, Dumnezeu era nevăzut şi, prin urmare, nu putea fi reprezentat, prin Hristos Dumnezeu se face văzut, om asemenea nouă, ceea ce justifică teologic atât reprezentarea cât şi adorarea Sa, prin icoane. Sf. Ioan Evanghelistul exprimă biblic acest adevăr „Cuvântul (lui Dumnezeu) S-a făcut trup şi S-a sălăşluit între noi şi am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har şi de adevăr."
La rândul său, Sfântul Pavel spune clar că prin Iisus Hristos, omul a văzut pe Dumnezeu în mod deplin căci „întru El locuieşte, trupeşte, toată plinătatea Dumnezeirii".
Icoanele nu sunt idoli, pentru că Dumnezeu nu poate fi idol.