anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci eu spun, ceva si ar fi o sansa de 1000/1000000 sunt proroc? Dar daca spun iti prezic de mai multe mai multe evenimente? Fara sanse matematice sa se intample, dar se intampla atunci sunt proroc? Intreb aceasta pentru ca multi se i-au dupa asa zisi proroci.

Răspuns Câştigător
| M25M a răspuns:

Cei care au scris biblia si au prezis ce se vor intampla peste 500/1000 de ani, folosind metafore alegorice inseamna ca au fost atinsi de Dumnezeu, oamenii de stiinta in prezent care fac astfel de pronosticuri sunt....niste oameni cu pronosticuri.

17 răspunsuri:
| Essencest11 a răspuns:

Sunt doar deductii logice, ceva ce e normal si logic, sa se intample. Si eu mai fac asta.

| EmaS a răspuns:

Daca profetia este in conformitate cu Sfantul Cuvant, da este reala.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AbHEIMOYSCA

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu exista oameni care sa prezica atatea lucruri care sa se si intample!

| Alphawolf a răspuns:

Hai sa gandim un pic realistic. Exista viitor la timpul prezent? Tu ce crezi? Eu ma indoiesc, ba nu, exclud. Viitorul nu exista, el va fi intr-un alt timp, este conditionat de cauze si efecte. In cazul asta, ce poate fi prezicerea viitorului? 1. Efectele unei inchipuiri, a unei boli, a unei dorinte psiho... 2. Deductii logice, dar aproximative a unui viitor apropiat, care sunt indicate de starea si cunostintele prezentului.
Nu se va intampla nimic care sa sfideze matematica, legile fizicii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Alphawolf):

Adevarat ca nu exista viitor, la fel cum tu inca nu existi daca inca nu te-ai nascut, dar nici trecut, trecutul e doar "notat" in subconstient, asta insemnand ca nici teoretic nu se poate calatori in timp, deoarece timp e ceva la ce ne raportam

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru M25M):

Interesanta teorie ca sa zic asa, adica teoretic Dumnezeu ar putea prezice un eveniment neprevazut pe baza supraconstitei si sa transmita oameniilor care pe vremuri erau numiti profeti, iar acum oamenii evoluand stintific putand ei sa fac asfel de profetii, dar pe baza de probabilitate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am pus intrebarea aceasta in special pentru roby care tot vine cu tot felul de profetii.

| anonimg a răspuns:

Ai fi prooroc. Dar unul fals.
Dar daca ar veni cineva si ti-ar spune trecutul cu exactitate? Ai crede ca este prooroc?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonimg):

Daca nu m-a cunoscut, si nimeni din cei care ma cunosc, antuci m-as intreba de unde are acele date.

| anonimg a răspuns (pentru anonim_4396):

Prooroc nu poate fi decat acela care cunoaste viitorul, nu doar trecutul. Caci si Satana cunoaste cu exactitate trecutul oamenilor.
Dumnezeu ne avertizeaza ca sa nu mergem la ghicitori, descantattori, vrajitori, cititori in stele(sau astrologi -cei care se ocupa cu horoscopul), deoarece ne duem singuri pe terenul minat al vrajmasului nostru si al lui Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Proorocii cand prooroceau spuneau asa; asa zice Domnul; si spuneau proorocia. ceilalti erau si sant doar pacalici.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonimg):

Corect

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pe langa multimea afirmatiilor vreau sa remarc ca viitor exista! Exista si proroci si prorocii chiar in momentul de fata unde vorbeste Dumnezeu oamenilor nu prin metafore ci explicit direct si asta se si antampla.Cei ce nu cred aceste lucruri sunt niste oameni cu anumite dezabilitati de exemplu.Tu ai spui ca pe cutare strada exista o fabrica ce poarta numele X, ansa el nu crede asta pana nu vede.Asta e o problema e o mare boala pisihologica si trebuie neaparat tratata la timp.Si timpul este acum

| ErrorFound a răspuns:

Baaaaaa, sunt sanse 90% sa dea Messi un gol la urmatoru' meci! Sunt mai bun ca Nostradamus.winking

| ErrorFound a răspuns:

Bine, acum ca am terminat cu gluma...
Toti se iau dupa prooroci fiindca le-a fost indus sa creada (din anumite motive, Biblia de exemplu) ca aceste puteri sunt chiar reale. Cum in Biblie apar prooroci, dragoni, ingeri si alte oratanii, si ei sunt crestini pana la moarte(mai ca islamicii), automat cred si in prooroci. Chiar daca nu se intampla ce prezic acestia, ei tot se iau anul' urmator dupa ei ca Na!, suntem niste oite cu totii(asta nu ma include pe mine si oamenii cu mai mult de 50 de neuroni)...

| Actaar a răspuns:

Nu se spune ca iti plac caluti acum du-te si te caulca ca ti0ai suprasolicitat bibilica.