| 6684464 a întrebat:

Demonstrati-mi si mie ca stiinta "se bate cap in cap" cu ce scrie in Biblie.

49 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Mergi tu pe apa, baga toate animalele din lume intr-un vapor care rezista celei mai mari furtuni, desparte marea in doua, invie oamenii din morti si vezi daca se bate stiinta cap in cap cu religia sau nu

| C?nstruimCatedrala a răspuns (pentru suntserios):

Nu mai fa tu pe desteptul ca Dumnezeu te face si legat la ochi.
Asa ca lasa vrajelile astea. Daca zice in Biblie e adevarat.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru C?nstruimCatedrala):

Clar... da ma intai trebuie sa poleim cu aur catedrala neamului, sa ii umplem parcarea cu BMW urile si Mercedesurile popilor si pe urma despartim si marea in doua... o nimica toata

| 6684464 explică (pentru suntserios):

Nu-L confunda pe Dumnezeu cu un om sau Biblia cu regimul catolic/ortodox/etc.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru 6684464):

Da cu ce ar trebui sa il confund?

Dumnezeu este Dumnezeu, nu ai cu ce/cine sa-L compari sau confunzi.

suntserios

Am inteles... tie asa ti sa zis... tu mergi pe crede si nu cerceta.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Biblia este o carte de povestiri despre Elohim YHWH si poporul sau pe care l-a mostenit.
Crestinii au furat textele evreilor si au construit un SF.
Evreii adica cei care au avut grija ca textele lor sa reziste timpului nemodificate, nu au conceptul de diavol de pacat stramosesc, sau ca Dumnezeu ar putea sa faca un copil cu o femeie maritata.

Cand vine vorba de Dumnezeu, atunci da! Nu ai ce altceva de cercetat in afara de Biblie.
Si tu vrei sa zici ca ai cercetat? Ai citit macar Evangheliile(sa nu zic tot Testamentul) cu atentie?
Si unde este demonstratia? Ce? vrei sa zici ca oamenii de stiinta nu au teoretizat cum a putut Moise prin puterea Domnului sa desparta apa in doua?! Exista o teorie pentru nasterea Universului, iar omul nu stie daca a vazut un sfert din el si sigur nu l-a vazut pe tot(vazut, nu analizat), cum sa nu existe teorii pentru intamplarile din Vechiul Testament?

| 6684464 explică (pentru TrăieşteClipa):

Si ce treaba are asta cu demonstratia ce ti-am cerut-o? raised eyebrows

suntserios

Ce sa zic... as cerceta da nu am ce... basme?

de ce as citi basme?

nu ti se pare penibil sa crezi ca un om a despartit marea in doua sau ca altul a construit singur ditamai vaporul si a adunat toate animalele lumii? basme frumoase

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru 6684464):

Biblia poare fi demontata stiintific si de un copil de clasa a 2-a.
Speram ca ti-ai dat seama.
Serpii nu vorbesc.
Soarele nu poate fi oprit pe cer

Suficient?

Pff, "crede si nu cerceta", ăi? shame on you
Si... faza cu "vaporul" este neadevarata si... e la cateva pagini! shame on you

suntserios

Pai cum sa fie neadavarat? nu e scrisa acolo?

uite eu cercetez si ma intreb cum a ajus nenea Noe din Australia in America si apoi la Poli ca sa adune animalele? Cum a facut el nava aia mai tare decat un submarin rusesc al zilelor noastre.

Si mai ales ma intreb de ce dumnezeu nu face nicio minune acum, in era noastra sa o putem si noi documenta?

Mai intai vreau sa stiu daca te referi in Isaia la faza cu "soarele nu poate fi oprit pe cer".
Si... nu se poate comunica intr-un timp de raspuns de 3-4 secunde intre doi oameni la o distanta de 9000 de km, este un basm asa ceva. O, stai, asta era acum nici 100 de ani.

Pasajul cu pricina se află în cartea Iosua capitului 10:12-15

Moise a scris partea aia, nu Dumnezeu..., iar Moise nu a cutremurat tot Pamantul sa vada Ursi polari sau Koala.
Iti dai seama ca Dumnezeu a dat potop peste locurile cu pacatosi, nu? Cat crezi ca s-au extins oamenii in decursul a cel mult 2000 de ani? Si aici ma refer la oamenii lui Dumnezeu, de la Adam si Eva la Noe, nu si la oamenii maimuta.

suntserios

Demostreaza:
1. ca a scris Moise si nu dumnezeu.
2. ce a scris dumnezeu
3. ca in Australia nu erau pacatosi
4. ca in America de Sud nu erau pacatosi
5.ca existau doua tipuri de oameni si diferentele dintre ei

Citeste Isaia 28 c versetul 21.
Uiti ca legile fizicii noastre sunt facute de Dumnezeu.

Care Dumnezeu?
Sper ca nu te referi la cel biblic.
Acela a fost un impostor.

Tatal Lui Isus. Nu exista alti "Dumnezei".
Vad ca ai citit(sper macar) o parte din Vechiul Testament, dar aia e o istorie, nu mai traim vremurile alea; venirea Domnului Isus a schimbat multe.
Citeste, ma, Evangheliile cu atentie macar, si mai departe.

| minrest a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Omule, stii ce inseamna sa furi un text? Il publici, in totalitate sau partial, in amestec cu altceva sau nu, FARA SA ARATI SURSA. Dar crestinii arata clar de unde au textul. Sigur, sunt la curent cu faptul ca evreii nu aveau conceptele de care zici, si altele pe care nu le mai mentionezi, astea sunt introduse de crestini, dar nu sunt strecurate in Scriptura evreasca. Asa ca nu stiu care e problema. Te salut.

| minrest a răspuns (pentru 6684464):

Se refera la soarele oprit in loc la cererea lui Iosua, fiul lui Nun.

Evangheliile au fost 18.
Biserica a ales 4 scrise de niste anonimi care nu au fost martori la evenimente, scrise dupa 50-70 de ani in alta limba decat cea vorbita de Iisus si in alta tara.
Este ca si cum am pune acum un palestinian sa scrie acum despre batalia de la Marasesti.

Am citit toate Evangheliile disponibile gnostice, apocrife etc.
Concluzia este una.
Crestinismul este o religie pagana.

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru minrest):

Apreciez.
Cu stima.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Urand invatatura cea adevarata, isi vor da carti dupa poftele lor, si invatatori care sa le spuna doar ce le place sa auda.asa se intampla, si versetul este scris cu mult, mult timp inainte de caderea de la credinta in acest mod.

| VelaJohnny a răspuns:

:) religia se bate cap la cap cu stiinta. Ea spune ca universul a fost creat in 6 zile literare, asta fiind un exemplu. Multi oameni de stiinta recunosc ca au inceput in urma cercetarilor sa se creada intr-un creator, dovezi ca lucrurile studiate au aparut dintr-o intamplare, dintr-un experiment dezordonat si nedirijat sunt inexistente. Am citit interviuri ale multora. Legat de acel „vapor" care era de fapt o lada cat un stadion de fotbal, nu avea catarg, nici vele, iti las un video. Apoi, legat de alte minuni, uite Biblia spune ca Ierihonul a fost cucerit de israeliti intr-o saptamana, fiindu-i distruse zidurile cand ei suflau din corn. Ei, arheologii au descoperit ceva interesant. In mod obisnuit si perfect normal, asediul unui oras sau a unei cetati dura chiar si luni, iar in timpul ala, oamenii fiind inconjurati de armate, nu aveau acces la mancare prea mare, astfel ca rezervele de hrana se terminau si erau nevoiti sa capituleze in caz ca nu au fost cueriti inca iar ei mureau de foame. Arheologii au descoperit mari rezerve de hrana in acele ruine, si la ce ziduri imense si groase avea, un asediu al lui ar fi putut dura saptamani, chiar luni, mai ales si la ce popor numeros era. Totusi, hrana din abundenta e o dovada ca asedierea si cucerirea lui a durat foarte putin, iar in comparatie cu alte orase asediate din acea vreme, prea repede a fost cucerit. Se deosebeste mult Ierihonul de toate orasele din vreme aceea. Daca nu privesti lucrurile din punct de vedere istoric si nu compari cu ceea ce spune arheologia normal ca vei spune ca sunt minciuni biblice. Insa, arheologii s-au folosit mult de Biblie cand a fost vorba de orientul mijlociu, sunt mii de dovezi arheologice care sprijina Biblia si o fac demna de incredere. Bineinteles, nu poate dovedi nimeni 100% toate intamplarile, dar o intrebare, daca Isus nu ar fi existat, cei 12 apostoli precum si multi altii si-ar fi dat viata pentru o minciuna inventata de ei? Crestinii din secolul I care l-au vazut personal pe Isus au fost dispusi sa moara pentru asta. Legat de video:

https://www.youtube.com/watch?v=Va-TtQ4xov4

| drutzix a răspuns (pentru 6684464):

Cel mult 2000 de ani? WTF Realizezi ca omul e pe pamantul asta de aproximativ 200 de mii de ani?
Spune-mi tu cum poti baga 2 din toate speciile de pe glob intr-o barca mai mica decat Titanicul.