Mergi tu pe apa, baga toate animalele din lume intr-un vapor care rezista celei mai mari furtuni, desparte marea in doua, invie oamenii din morti si vezi daca se bate stiinta cap in cap cu religia sau nu
Nu mai fa tu pe desteptul ca Dumnezeu te face si legat la ochi.
Asa ca lasa vrajelile astea. Daca zice in Biblie e adevarat.
Clar... da ma intai trebuie sa poleim cu aur catedrala neamului, sa ii umplem parcarea cu BMW urile si Mercedesurile popilor si pe urma despartim si marea in doua... o nimica toata
Nu-L confunda pe Dumnezeu cu un om sau Biblia cu regimul catolic/ortodox/etc.
Da cu ce ar trebui sa il confund?
Dumnezeu este Dumnezeu, nu ai cu ce/cine sa-L compari sau confunzi.
Am inteles... tie asa ti sa zis... tu mergi pe crede si nu cerceta.
Cand vine vorba de Dumnezeu, atunci da! Nu ai ce altceva de cercetat in afara de Biblie.
Si tu vrei sa zici ca ai cercetat? Ai citit macar Evangheliile(sa nu zic tot Testamentul) cu atentie?
Si unde este demonstratia? Ce? vrei sa zici ca oamenii de stiinta nu au teoretizat cum a putut Moise prin puterea Domnului sa desparta apa in doua?! Exista o teorie pentru nasterea Universului, iar omul nu stie daca a vazut un sfert din el si sigur nu l-a vazut pe tot(vazut, nu analizat), cum sa nu existe teorii pentru intamplarile din Vechiul Testament?
Ce sa zic... as cerceta da nu am ce... basme?
de ce as citi basme?
nu ti se pare penibil sa crezi ca un om a despartit marea in doua sau ca altul a construit singur ditamai vaporul si a adunat toate animalele lumii? basme frumoase
Pff, "crede si nu cerceta", ăi?
Si... faza cu "vaporul" este neadevarata si... e la cateva pagini!
Pai cum sa fie neadavarat? nu e scrisa acolo?
uite eu cercetez si ma intreb cum a ajus nenea Noe din Australia in America si apoi la Poli ca sa adune animalele? Cum a facut el nava aia mai tare decat un submarin rusesc al zilelor noastre.
Si mai ales ma intreb de ce dumnezeu nu face nicio minune acum, in era noastra sa o putem si noi documenta?
Moise a scris partea aia, nu Dumnezeu..., iar Moise nu a cutremurat tot Pamantul sa vada Ursi polari sau Koala.
Iti dai seama ca Dumnezeu a dat potop peste locurile cu pacatosi, nu? Cat crezi ca s-au extins oamenii in decursul a cel mult 2000 de ani? Si aici ma refer la oamenii lui Dumnezeu, de la Adam si Eva la Noe, nu si la oamenii maimuta.
Demostreaza:
1. ca a scris Moise si nu dumnezeu.
2. ce a scris dumnezeu
3. ca in Australia nu erau pacatosi
4. ca in America de Sud nu erau pacatosi
5.ca existau doua tipuri de oameni si diferentele dintre ei
Daca scria Dumnezeu fi sigur ca acel document era unedva intr-o mare Biserica catolica, intr-o rama din platina cu diamante sau mai stiu eu ce.
Dumnezeu a scris cele 10 porunci, daar... Moise a trebuit sa le rescrie(trebuie sa stii asta).
Nu cred ca nepoțeii lui Adam si Eva au plecat intr-o vacanta prin Australia.
Sunt destul de sigur ca daca s-ar fi plimbat prin America de Sud nu am mai sti de Marco Polo sau Cristofor Columb.
Adam si Eva au fost TRIMISI pe Pamant, nu s-au format din nu mai stiu eu ce bacterie pe Pamant ci au fost creati de Dumnezeu si trimisi pe Pamant ca si pedeapsa si blestemati.
De ce era intro biserica catolica si nu una ortodoxa sau protestanta?
Si cum a scris dumnezeu cele 10 porunci? Avea pix, foaie? Avea creta?
Si daca nu au plecat in vacanta cum au aparut oameni prin America de Sud si Australia?
Am dat exemplu Biserica catolica pentru ca este mai veche decat cea ortodoxa si cea mai mare parte a "crestinilor" sunt de partea catolica(aici daca gresesc corecteaza-ma te rog).
Nu cred ca Dumnezeu avea nevoie de vreun pix ca sa scrie ceva. Poti citi si singur cum a facut-o.
Nu am spus ca nu au existat oamenii maimuta.
Stiinta nu se bate cu religia!
In mersul vremii, stiinta a descoperit cateva 'maruntisuri', scrise si in biblie, dar teologii nu au tinut niciodata pas cu ele. Mai alesc cu interpretarile eronate ale scientifistilor! (scientifia este stiinta despre stiinte).
Mai mult, atunci cand ti se pare ca stiinta contrazice Biblia sau invers, ori discuti cu un preot prost, ori cu un om de stiinta limitat!".
Se poate discuta pe aceasta tema indelung!
Biblia este o carte de povestiri despre Elohim YHWH si poporul sau pe care l-a mostenit.
Crestinii au furat textele evreilor si au construit un SF.
Evreii adica cei care au avut grija ca textele lor sa reziste timpului nemodificate, nu au conceptul de diavol de pacat stramosesc, sau ca Dumnezeu ar putea sa faca un copil cu o femeie maritata.
Si ce treaba are asta cu demonstratia ce ti-am cerut-o?
Biblia poare fi demontata stiintific si de un copil de clasa a 2-a.
Speram ca ti-ai dat seama.
Serpii nu vorbesc.
Soarele nu poate fi oprit pe cer
Suficient?
Mai intai vreau sa stiu daca te referi in Isaia la faza cu "soarele nu poate fi oprit pe cer".
Si... nu se poate comunica intr-un timp de raspuns de 3-4 secunde intre doi oameni la o distanta de 9000 de km, este un basm asa ceva. O, stai, asta era acum nici 100 de ani.
Pasajul cu pricina se află în cartea Iosua capitului 10:12-15
Citeste Isaia 28 c versetul 21.
Uiti ca legile fizicii noastre sunt facute de Dumnezeu.
Care Dumnezeu?
Sper ca nu te referi la cel biblic.
Acela a fost un impostor.
Tatal Lui Isus. Nu exista alti "Dumnezei".
Vad ca ai citit(sper macar) o parte din Vechiul Testament, dar aia e o istorie, nu mai traim vremurile alea; venirea Domnului Isus a schimbat multe.
Citeste, ma, Evangheliile cu atentie macar, si mai departe.
Omule, stii ce inseamna sa furi un text? Il publici, in totalitate sau partial, in amestec cu altceva sau nu, FARA SA ARATI SURSA. Dar crestinii arata clar de unde au textul. Sigur, sunt la curent cu faptul ca evreii nu aveau conceptele de care zici, si altele pe care nu le mai mentionezi, astea sunt introduse de crestini, dar nu sunt strecurate in Scriptura evreasca. Asa ca nu stiu care e problema. Te salut.
Evangheliile au fost 18.
Biserica a ales 4 scrise de niste anonimi care nu au fost martori la evenimente, scrise dupa 50-70 de ani in alta limba decat cea vorbita de Iisus si in alta tara.
Este ca si cum am pune acum un palestinian sa scrie acum despre batalia de la Marasesti.
Am citit toate Evangheliile disponibile gnostice, apocrife etc.
Concluzia este una.
Crestinismul este o religie pagana.
Apreciez.
Cu stima.
:) religia se bate cap la cap cu stiinta. Ea spune ca universul a fost creat in 6 zile literare, asta fiind un exemplu. Multi oameni de stiinta recunosc ca au inceput in urma cercetarilor sa se creada intr-un creator, dovezi ca lucrurile studiate au aparut dintr-o intamplare, dintr-un experiment dezordonat si nedirijat sunt inexistente. Am citit interviuri ale multora. Legat de acel „vapor" care era de fapt o lada cat un stadion de fotbal, nu avea catarg, nici vele, iti las un video. Apoi, legat de alte minuni, uite Biblia spune ca Ierihonul a fost cucerit de israeliti intr-o saptamana, fiindu-i distruse zidurile cand ei suflau din corn. Ei, arheologii au descoperit ceva interesant. In mod obisnuit si perfect normal, asediul unui oras sau a unei cetati dura chiar si luni, iar in timpul ala, oamenii fiind inconjurati de armate, nu aveau acces la mancare prea mare, astfel ca rezervele de hrana se terminau si erau nevoiti sa capituleze in caz ca nu au fost cueriti inca iar ei mureau de foame. Arheologii au descoperit mari rezerve de hrana in acele ruine, si la ce ziduri imense si groase avea, un asediu al lui ar fi putut dura saptamani, chiar luni, mai ales si la ce popor numeros era. Totusi, hrana din abundenta e o dovada ca asedierea si cucerirea lui a durat foarte putin, iar in comparatie cu alte orase asediate din acea vreme, prea repede a fost cucerit. Se deosebeste mult Ierihonul de toate orasele din vreme aceea. Daca nu privesti lucrurile din punct de vedere istoric si nu compari cu ceea ce spune arheologia normal ca vei spune ca sunt minciuni biblice. Insa, arheologii s-au folosit mult de Biblie cand a fost vorba de orientul mijlociu, sunt mii de dovezi arheologice care sprijina Biblia si o fac demna de incredere. Bineinteles, nu poate dovedi nimeni 100% toate intamplarile, dar o intrebare, daca Isus nu ar fi existat, cei 12 apostoli precum si multi altii si-ar fi dat viata pentru o minciuna inventata de ei? Crestinii din secolul I care l-au vazut personal pe Isus au fost dispusi sa moara pentru asta. Legat de video:
https://www.youtube.com/watch?v=Va-TtQ4xov4
Este foarte bine ce ai spus, dar tot in Biblie scrie ca o zi pentru Dumnezeu POATE fi cat 1000 de ani pentru om(poate 1000, poate mai mult).
Si... Moise a scris despre Noe si sunt destul de sigur ca Moise nu a vazut in viata lui un urs polar/koala sau un pinguin. Acel eveniment nu cred ca a fost "global" pentru ca Dumnezeu nu avea de ce sa inundeze si alte regiuni in afara de cele ocupate de pacatosi. Nu avea de ce si cum sa inundeze Polul Sud.
Gandeste-te cat de inalti sunt ghetarii care in prezent se topesc, cat de mare trebuie sa fi fost inaltimea apei ca sa se ajunga la o asa marime a lor, ei bineinteles ca nu s-au mai dezghetat de atunci. Apoi, am citit undeva ca specii de plante si animale de-a lungul timpului au aparut si au disparut, si era o comparatie ca atunci cand mergi dintr-un capat al altuia al stadionului, la fiecare pas aparand si disparand specii de animale. Deci? Asta nu inseamna ca daca nu era ursul polar acum 5000 de ani gata e falsa partea cu potopul global. De fapt, chiar nu avem de unde sa stim, poate doar daca se gasesc oase de ursi polari de acum cateva mii de ani, dar nu am auzit nimic de genu.
Tot nu stiu la ce te-ai referit. Nu ai comentat la un comentariu anume, deci nu stiu cum ai vrut sa demonstrezi sau la ce te-ai referit.
Hai sa te intreb ceva.
De unde stii ca "stiinta" asta care o vezi pe la tv, pe net ziare, reviste etc...este adevarata?
Adica toate "descoperirile" astea cine poate sa garanteze pentru ele ca de fapt chiar asa sunt?
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: