Dupa moarte urmeaza vesnicia, depinde de locul pe care ti l-ai pregatit inca de pe pamant.,, Multi din cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula: unii pentru viata vesnica, si altii pentru ocara si rusine vesnica.,, (Dan.12:2)
10. Şi diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc şi de pucioasă, unde este şi fiara şi proorocul mincinos, şi vor fi chinuiţi acolo, zi şi noapte, în vecii vecilor.
11. Şi am văzut, iar, un tron mare alb şi pe Cel ce şedea pe el, iar dinaintea feţei Lui pământul şi cerul au fugit şi loc nu s-a mai găsit pentru ele.
12. Şi am văzut pe morţi, pe cei mari şi pe cei mici, stând înaintea tronului şi cărţile au fost deschise; şi o altă carte a fost deschisă, care este cartea vieţii; şi morţii au fost judecaţi din cele scrise în cărţi, potrivit cu faptele lor.
13. Şi marea a dat pe morţii cei din ea şi moartea şi iadul au dat pe morţii lor, şi judecaţi au fost, fiecare după faptele sale.
14. Şi moartea şi iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc.
15. Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iezerul de foc.
Totul este mental. rai sau iad depinde de nivelul de perceptie al fiecarei constiinte in parte.
Ce se scrie in asa faimoasa carte sfanta biblia sunt informatii ce tintesc sa aduca frica si orbire in inima omului.
Am studiat biblia si nu numai religia ortodoxa. Nu sunt profesor in acest domeniu. Dar nici nu ar merita.
Biserica mondiala tinteste controlul si separarea.
Daca toata viata ai oferit decat teroare si ura fi sigur ca o astfel de realitatea( dimensiune) vei atrage pentru ca aceea este frecventa cu care rezoneaza constiinta respectiva.
Daca ai oferit prosperitate si iubire si ai tratat ca egal toate fiintele fi sigur ca vei pasi in acele imparatii in care si Iisus si Buddha si Krishna au pasit.
Acolo unde esti tratat ca egal si iubit neconditionat mult mai aproape de Dumnezeu.
Totul este destul de relativ in Creatie pentru ca, ce pentru tine este dureros pentru altcineva va fi o placere si inversul acestei situatii.
Citeste si biblia dar daca vrei intr-adevar cunostere deschide-te catre Univers nu catre dogme si burtosi cu barba.
Sa inteleg ca totul este doar o iluzie, si raiul si iadul si Dumnezeu? Si de unde atata relativitate si cum asiguri tu deschiderea catre univers?
Prostia sau dogma indeamna catre iluzie. Daca citesti mai atent nu este vorba de iluzie ci de nivelul fiecaruia in parte de a intelege viata.
Daca ai sa te uiti in jur ai sa vezi ca totul este interconectat si respecta legile fizice ale universului. Totul tine de relativitate si frecvente.
Evident ca un incuiat la minte nu o sa vada decat cruci si pelerine negre indobitocit de sistem.
Sunt multi si pe acest website care vad exact ca un cal. Dar nu sferic.
Si urmeaza o carte "sfanta" dar nu inima lor destinul lor.
Nu am pus la indoiala existenta Creatorului am si precizat mai sus. Te rog citeste cu atentie daca intr-adevar doresti sa intelegi raspunsul meu.
Succes!
Pai tocmai ce scrii tu aici, tocmai asta face organizatia bisericeasca mondiala.
Deci cine este Satan?
Daca este prostie sau dogma, care in esenta nu este o prostie cum apare iluzia care necesita un anumit grad de inteligenta? La frecvente m-ai pierdut, unde este legatura cu spiritualul cu incognoscibilul? Nu am afirmat ca nu crezi intr-un Creator ci ca ai facut o ciulama din toata spiritualitatea a sapte miliarde si jumatate de oameni.
A fost raspunsul adaugat pentru Danut. A scris cateva cuvinte din biblie referitor la "necuratul".
Eu cred ca este o supa de legume fara Knorr cu natrium -glutamat.
Glumesc!
Si eu sunt printre cei 7 miliarde si crede-ma din fericire oamenii au inceput sa isi puna intrebari si sa se trezeasca.
Numai este aceeasi prostie in masa. Si sunt unii printre noi care nu sunt fericiti de acest lucru.
Intrebarea 1 :
Ai nevoie de experienta sa capeti inteligenta iar odata ajuns la un grad mai inalt in cunoastere automat vei intelege dualitatea si non-dualitatea. Realitatea si Iluzia.
Intrebarea 2:
Pentru a intelege " voia lui Dumnezeu" trebuie sa intelegi cum functioneaza universul. Spiritualitatea este una si aceeasi cu frecventele sau vibratiile.
Am precizat faptul ca viata sau universul reactioneaza si interactioneaza cu nivelul constiintei tale. O sa incerc sa iti explic referitor la frecvente.
Nu vreau sa te pierd pe drum ca abia te-am gasit.
Cand pui intr-o galeata apa si apoi niste petale (dar mai micute) si creezi un vortex ce se intampla?
Frecventele creeaza o dimensiune in care o constiinta poate experimenta (sau evolua depinde cum doresti sa o definesti).
Cu cat frecventa este mai rapida cu atat materia devine mai fina.CU cat este mai lenta cu atat materia este mai densa.
Cu cat apa in galeata se misca mai rapid cu atat mai mult vei vedea petalele in afara vortexului.Sau chiar pe peretii galetii.
Cu cat se misca mai lent cu atat mai multe petale vei vedea chiar la centrul galetii.
Centrul galetii este Dumnezeu iar petalele celei mai usoare vor ajunge in vortex cele grele vor fi in afara sau pe peretii galetii.
Asa si cu noi. Cu cat suntem mai inalti in frecventa cu atat putem fi mai aproape de al cunoaste pe Creator.
Cand misti o roata de la bicicleta spitele devin invizibile, asa-i? cand o opresti le poti vedea.
De aceea fiintele cu vibratie foarte inalta exemplu ingerii, sunt invisibili sau foarte luminosi chiar orbitori. Pentru ca, constiinta lor este atat de inalta si frecventa atat de fina ca majoritatea oamenilor ce exista in aceasta materie densa (dimensiune) nu fac fata.
Trupul fizic si structura subatomica nu este la acelasi nivel de existenta.
Stiu cazuri cand unele persoane erau bolnave si aproape sa isi paraseasca trupul ( sa moara cum se spune) si apoi niste fiinte de lumina ( ingeri) i-au vizitat.
Simtea ca este renascut si abia se putea uita la ei. Simtea ca este mai aproape de Dumnezeu. Si o caldura il inconjura.
Se spune ca atunci cand iubesti inima devine calda. Da, asa este. Iubirea este cea mai mare putere din creatie si cea mai inalta frecventa. Pentru ca este energia si amprenta primara a lui Dumnezeu.
Iar ce acel om a simtit a fost iubirea lui Dumnezeu care il vindeca prin acele fiinte angelice. Si chiar asa a si fost, apoi a fost vindecat " miraculos" dar este simpla stiinta spirituala.
Practic asta suntem, degetele lui Dumnezeu la un anumit nivel evolutiv.
Doresc totusi sa iti spun ca o fiinta de lumina isi scade frecventa sa poata fi vazut de noi. Altfel am fi fost carbonizati instant. Ar fi ca si cum ai sta la suprafata unei stele. Plus radiatii foarte puternice.
Si chiar si asa parca sunt stele de abia pot fi vazuti cu ochii.
Daca mai ai intrebari sunt dornic sa iti raspund.
Iadul, focul chinului vesnic a aparut prietene in jurul secolului al 3-lea, poate mai tarziu, cand a fost instaurata Ortodoxia in imperiul Roman. Unde scrie iad in Biblie, de fapt ar trebui sa scrie fie Hades, fie Gheena, si Isus cat si altii se refera la un loc de pe pamant cand spun asta.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Gheen%C4%83
Credinta ca sufletul supravietuieste mortii si e viu, priveste, asculta si e constient NU e in conformitate cu Biblia: Eclesiastul 9:5, 6, 10.
Prin urmare, si de-ar exista un iad, omul nu ar fi constient de ce se intampla, nu ar simti nimic, daca ne luam dupa Biblie.
Aruncarea in acea gheena reprezinta distrugerea, pierderea existentei, in nici un caz chin vesnic, ba chiar in gheena erau aruncate cadavrele celor care nu mai erau considerati demni de inviere, criminalii de exemplu, detinutii, e o ilustrare buna, la moarte vor merge in gheena daca nu au fost oameni drepti.
,,daca ne luam dupa Biblie" ar trebui sa recunosti ca falsifici si CALCI IN PICIOARE TOT CEEA CE AFIRMA BIBLIA.
Biblia mentioneaza in repetate randuri existenta CONSTIENTA PE CARE O DUC SUFLETELE in lumea de "dincolo".
Unii neaga în mod conştient greşit această ultimă semnificaţie a cuvântului "suflet". Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:
- "Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;
-"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
-„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11
-"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;
- "Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă t temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" (Luca 12, 4-5). Textul ne spune că după moartea omului, el poate fi aruncat în gheenă. Dacă nu ar mai rămâne nimic după moarte, aşa cum pretind unii, ce mai poate fi aruncat în gheenă? Etc...
În II Corinteni 5, apostolul Pavel vorbeşte despre corp ca despre un cort pământesc în care trăim, adăugând că el ar dori să fie acasă cu Domnul şi că "toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10).
Ce parte din Pavel ar putea să părăsească trupul şi să meargă acasă la Domnul? SUFLETUL.
Deci Lazar a fost la propriu la Avraam la san?
Si nu ai demonstrat nimic prietene, ai citit versetele din Eclesiastul 9? ma refeream la 5, 6 si 10. Doveste-ti afirmatia „CALCI IN PICIOARE TOT CEEA CE AFIRMA BIBLIA." Sa apara versetele aici, si spune-mi apoi daca omul dupa moarte simte ceva, fericire sau chin.
Iertare, dar ceea ce afirmi tu nu are la baza nimic, sunt doar niste opini personale,. Chestia cu, cunoasterea din nimic seamana cu ceva filozofie indiana, un mare zero barat, sau alergarea catre prostia absoluta, nirvana. Cred ca un crestin depaseste cu mult acest stadiu de prostie absoluta. Vorbesti de energia lui Dumnezeu si tu nu il poti arata pe acest Dumnezeu al tau. Intrebarea mea se referea la crestinism, nu la ciudatenii visate de unii cand folosesc etnobotanice. Daca ai ceva de spus in acest sens.
Tot la fel, Ecclesiastul 9, 10 redă un punct de vedere uman greşit, aflat în DIALOG şi controversă cu cel al lui DUMNEZEU: "Tot ceea ce mâna ta prinde să săvârşească, fă cu hotărâre, căci în locuinţa morţilor în care te vei duce nu se află nici faptă, nici punere la cale, nici ştiinţă, nici înţelepciune." (Ecc. 9, 10)
Evident, în lumea "dincolo", sufletul nu mai duce aceeaşi existenţă, nu mai poate lucra pentru mântuirea sa ("nu se află nici faptă"), nici nu mai poate contrubui la formarea sa spirituală ("nu se află nici înţelepciune"). Textul nu spune că nu mai există viaţă conştientă sau existenţă!
Dimpotrivă, Scriptura subliniază prin ZECI SI ZECI DE VERSETE VIAȚA CONȘTIENTĂ a sufletelor în lumea "dincolo".
Ai cerut un raspuns din partea altor minti ce pasesc pe acest Pamant. Este la alegerea ta sa accepti sau sa critici informatiile pe care le primesti.
Opinia ta este acceptata dar este total in afara la ce eu am postat.
Eu nu am un Dumnezeu al meu, dar sigur, nu sunt mirat de raspunsul tau.
Diferenta intre ce spun eu si ce spui tu este ca eu am mintea libera tu "crestinizata".
Uita-te in jurul tau sau in inima ta si ai sa il vezi pe Dumnezeu. Nu cred ca sunt eu in masura sa demonstrez ca exista un Spirit Suprem ce nu are legatura cu religia pe aceasta planeta.
Dar inca, multi dintre noi s-au oprit la acest nivel de intelegere in a demonstra si aerul care il respira. Desi aerul ii tine in viata.
Este atat de interesanta viata pe aceasta planeta. Cum urca si coboara asa de drastic cunoasterea. Acum mai bine de 15000 de ani era ceva elementar iar in aceste zile nici 1% lumea de rand numai stie. Amnezie totala.
Trist si o istorie care se tot repeta. Si daca se continua cu aceeasi aroganta in a nega ceea ce este atat de evident se va ajunge la acelasi deznodamant.
Daca ceea ce eu afirm nu are baza inseamna ca nu prea esti constient in ce lume traiesti si cate lucruri s-au petrecut si se petrec in jurul planetei si in interiorul acesteia.
Este incredibil cate dovezi sunt si totusi omul este prea orbit de infumurarea personala.
Sfatul meu este sa nu te limitezi in cunostere, lasa mereu loc de nou altfel vei ajunge la un nivel de cunoastere ca o floare fara apa.
Numai bine.
La fel ca si in cazul dialogului lui Iov cu Divinitatea, Ecclesiastul 9, 5 prezintă doar UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel uman, (greşit) ŞI CEL SACRU, spiritual!
Acest contrast este prezentat sub forma unei DEZBATERI ce are loc în mintea autorului. Ecclesiastul 9, 5 exprimă deci o concepţie eronata, umana, aflata in dialog cu Dumnezeu.
O dovadă în sensul dialogului dintre DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE diferite:
Eclesiastul 9, 2 -"Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău"
Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Dar este doar un punct de vedere gresit, subiectiv, aflat IN DIALOG cu Divinul.
In Ecclesiast, primele 10 versete din capitolul 9 redau punctul de vedere uman greşit, aflat în DIALOG şi controversă cu cel al lui DUMNEZEU.
Ca dovada, iata: „Morţii niciodată (se referă la toţi) nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare". Cine poate crede că morţii au dispărut toti pentru totdeauna? Este doar varianta greşită aflată în opoziţie cu mesajul lui Dumnezeu (procedeu stilistic).
În finalul cărţii, perspectiva sacră triumfă:
,, Si ca pulberea sa s eintoarca in pamant cum a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu care l-a dat" Ecclesiast 12, 7.
Biblia e o metaforă din punctul multora de vedere deci ce te face să crezi că focul nu ar fi o metaforă? De unde știi tu ce este ăla iad?
Prietene, de ce adaugi presupuneri la un text atat de simplu? NU SCRIE nicaieri ca „ceea ce afirm eu, Solomon e un punct lumesc, gresit, adevarul il gasiti in alte Scripturi". Biblia e inspirata de Dumnezeu, deci din moment ce nu scrie ca afirmatiile acelea sunt gresite, ce drept ai tu sa modifici intelesul? Nu fi ca fariseii, care „au anulat Cuvantul lui Dumnezeu" ca sa isi sustina ei propriile convingeri si traditia lor (Matei 15:6) Daca asta scrie, asta e prietene, nu modifica textul cu conceptii nefondate.
La versetul 6, legat de cuvantul „soare" citeste Proverbele si Eclesiastul in intregime, si noteaza unde se mentioneaza cuvantul „soare" si straduieste-te sa intelegi la ce se refera Solomon prin „soare". Biblia spune ca va fi o inviere, Solomon fiind intelept stia asta cu siguranta si nu ar fi negat lucrul asta.
Adu-mi „ZECI SI ZECI DE VERSETE" in argument si o sa te cred