Hei stai sa vedem cine este satan. In Biblie gasim raspunsul: "cel viclean", "uratorul binelui", "inselator", "siret", "vrajmas", "ucigas", "leu care racneste", balaur", "Belzebut".
Oricat de mult studiu ar fi asupra bibliei, nu este de competenta oamenilor, indiferent ca sunt credinciosi sau atei, sa stie unde (rai sau iad) si cat vor sta sufletele dupa moartea trupului.
Cred ca conceptul de rai nu are sustinere biblica. Domnul spune ca cei care L-am urmat vom fi cu El, iar la un moment dat insista ca asta e situatia. ''Daca nu ar fi asa v-as fi spus''. Sincer sa fiu, pentru mine nu e un factor motivant viata vesnica. Eu sunt multumit sa fac cum este drept. Daca exista Dumnezeu, toti oamenii sunt vesnici in memoria Lui. Daca s-ar afla ca a fost o interpretare eronata, si de fapt oamenii dispar cand mor, pentru mine ar fi acelasi lucru si mi s-ar parea mai logic. Bun, si existenta in prezenta lui Dumnezeu, care satisface sufletul uman, e de crezut ca iti da o stare de fericire si multumire, pe care cei din perioada medievala, mai slabuti cum erau ei, au numit-o rai. Acum focul. Cei ce nu au ajuns in timpul vietii sa Il cunoasca pe Dumnezeu vor simti ratarea destinului lor ca o insatisfactie, suferinta care va dura cat cauza ei, adica vesnic. Banuiesc ca lipsa de sanse in viata de a Il cunoaste va fi un factor de usurare a acestei suferinte, dar nu stiu sigur. In rest insa, banuiesc ca nu o vor duce mai rau decat aici. Si atunci de ce termenii asa de duri din Scriptura/ Pentru ca niste oameni axati pe cautarea lui Dumnezeu se adreseaza unor oameni ca ei, pentru care cunoasterea lui Dumnezeu e totul. Ce crezi de parerile mele?
Nu stiu daca ai observat dar eu nu am facut vreo aluzue la rai decat ca despre o viata ulterioara, viitoare iar despre iad ca un loc al chinurilor vesnice. Adevarul este ca viata este plina de surprize si nici dorintele noastre nu sunt hotaratoare. Si acum ceva interesant dar si socant pentru tine, cei care vor fi cu Dumnezeu, vor trai vesnic si alaturi de Dumnezeu, vor traii in foc. Ceea ce am scris este Biblic dar din nefericire marea majoritate a crestinilor nu inteleg ce scie in Biblie.
Nu sunt atat de usor de socat copile adventist, daca ai vrea sa iti revezi raspunsul adresat mie si sa il faci coerent (nu cred ca ai vrut sa spui ca cei ce vor fi cu Dumnezeu vor trai in foc) si sa revezi si raspunsul meu ca nu pari sa stii ce am spus eu, mi-ar face placere sa incercam sa clarificam lucrurile cat de putin. Salut.
Copilul asta e cam ostenit de viata, stiu ce am scris, Viata Vesnica ti-o vei dori atunci cand iti vei da seama ca putinul timp avut la dispozitie sa scurs si vine neantul. Logica ta arata cat de tanar esti. Plata pacatului este moartea, problema apare atunci cad iti doresti o moarte vesnica sau una temporara. Nu exista o pedeapsa vesnica, asa ceva nu este Biblic. In privinta Focului Vesnic, stiu ca socheaza, ca este ceva nemaiauzit in crestinism dar asta este adevarul, ceea ce am scris este Biblic dar din nefericire arata cat de nepregatiti si slab instruiti sunt cei ce vorbesc despre Biblie sau Dumnezeu, sau cat de aiuristice sunt unele credinte din cadrul crestinismului.
Deci, zici tu, cand voi vedea ca se apropie neantul, imi voi dori viata vesnica. Vazand ca mor, voi intra in stare de denial si mi se va parea ca voi trai vesnic. Iar faptul ca oamenii ajung sa creada in viata vesnica cand ii atinge aripa mortii ar arata de fapt ca nu exista viata vesnica. Fara sa vrei ai adus un argument puternic in favoarea teoriei pe care vroiai sa o combati.