| vasilesirb a întrebat:

Despre cate Marii se vorbeste in Biblie?

Răspuns Câştigător
| danay72 a răspuns:

Maria,mama lui Ioan Marcu-FAPTE12:12
Maria,mama lui Isus-Luca1:26-31
Maria,sora lui Lazar-Ioan12:3
Maria Magdalena-Ioan20:18

8 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Despre Marea Rosie, se vorbește în cartea Exodul.
Hotarul vostru dinspre apus va fi Marea cea Mare aceasta va fi hotarul vostru la apus. (Num.34:6)
se va cobori iarasi spre Iordan, ca sa ajunga la Marea Sarata. Aceasta va fi tara voastra, cu hotarele ei de jur imprejur." (Num.34:12)==asta trebuie să fie Marea Moartă
Ne-am intors si am plecat in pustiu, pe drumul care duce la Marea Rosie, cum imi poruncise Domnul; si am ocolit multa vreme muntele Seir. (Deut.2:1)
Tinutul vostru se va intinde de la pustiu si Liban pana la raul cel mare, raul Eufrat, toata tara hetitilor, si pana la Marea cea Mare, spre apusul soarelui. (Ios.1:4)

În noul testament se vorbește despre mare, dar nu spune despre care mare este vorba
A parasit Nazaretul si a venit de a locuit in Capernaum, langa mare, in tinutul lui Zabulon si Neftali, (Mat.4:13)
Dupa ce ne-am ispravit calatoria pe mare, din Tir am plecat la Ptolemaida, unde am urat de bine fratilor si am stat la ei o zi. (Fapt.21:7)
Dupa ce am trecut marea care scalda Cilicia si Pamfilia, am ajuns la Mira in Licia. (Fapt.27:5)
Trecuse destul de multa vreme, si calatoria pe mare se facea primejdioasa, pentru ca trecuse chiar si vremea "postului". De aceea Pavel a instiintat pe ceilalti (Fapt.27:9)
Fiindca eram batuti foarte tare de furtuna, a doua zi au inceput sa arunce in mare incarcatura din corabie, (Fapt.27:18)
In noaptea a paisprezecea, pe cand eram impinsi incoace si incolo cu corabia pe marea Adriatica, pe la miezul noptii, marinarii au banuit ca se apropie de pamant. (Fapt.27:27)

și despre niște lacuri pe care ei le numesc mări gen „ Marea Galileii",
Pe cand trecea pe langa Marea Galileii, Isus a vazut doi frati: pe Simon, zis Petru, si pe fratele sau Andrei, care aruncau o mreaja in mare; caci erau pescari. (Mat.4:18)
Isus a plecat din locurile acelea si a venit langa Marea Galileii. S-a suit pe munte si a sezut jos acolo. (Mat.15:29)
Dupa aceea Isus S-a dus dincolo de Marea Galileii, numita Marea Tiberiadei. (Ioan.6:1)
Dupa aceea Isus S-a mai aratat ucenicilor Sai la Marea Tiberiadei. Iata cum S-a aratat: (Ioan.21:1)
El i-a scos din Egipt si a facut minuni si semne in Egipt, la Marea Rosie si in pustiu, patruzeci de ani. (Fapt.7:36)
Deci Marea cea Mare, == care ar putea să fie Marea Mediterană, Marea Galileii= Marea Tiberiadei, Marea Roșie, Marea Sărată==Marea Moartă, Marea Adriatică și diverse mări, dar nu precizează explicit numele lor.

| RAY a răspuns:

Rosie

| dragos9234 a răspuns:

2

| Exilee a răspuns:

3.

| RetardedRacoons a răspuns:

Se pomeneste de o singura mare, Marea Turma de Creduli.

| 7Dany a răspuns:

Nu am stat niciodata sa le numar dar stiu ca sunt pomenite : Marea Rosie, Marea ce mare, Marea Galileii, Marea Moarta.

| deeyutzza94 a răspuns:

3

Întrebări similare