| Laura20035647 a întrebat:

Din câte știu eu,toți cei care ajung in rai vor fi mereu Fericiți.Dar cum poate fi posibil dacă de exemplu eu nu pot fi fericita dacă nu sunt cu persoana iubita, iar aceasta nu ajunge in rai?

Răspuns Câştigător
| CostinAlamariu a răspuns:

Daca ai nevoie de ceva sau cineva ca sa fi fericita nu o sa poti ajunge in rai, decat cu mila lui Dumnezeu. Ideal ar fi sa nu ne dorim altceva decat pe Dumnezeu. Daca ne dorim altceva inseamna ca avem anumite dependente fata de lumea asta trecatoare, iar dependentele ne tin afara din iad, nu neaparat faptele rele per se. Gandeste-te la talharul de pe cruce. Cel mai probabil a facut fapte rele destul de grave de a ajuns sa fie crucificat. Si totusi Iisus i-a spus "astazi vei fi cu mine in rai". Asta pentru ca Dumnezeu ne iarta daca vede ca ne lasam dependentele in urma si ne dorim doar impacarea cu El.

12 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Fiecare om lucreaza pentru sufletul lui

| Werrich a răspuns:

Din ce am citit în Rai oamenii nu își vor aminti lucrurile făcute pe Pământ. Sufletul se reincarneaza.

| Algo098 a răspuns:

Raiul e o fantezie din scrierile primitive, deci nu va ajunge nimeni nici in Rai, nici in Iad. Viata vesnica e o promisiune mincinoasa, la fel ca si Iadul, facuta cu scopul de a atrage cat mai multi adepti la religia respectiva. Viata vesnica inseamna infinit. e ceva enorm ce nu iti da nimeni pentru niste ritualuri primitive sau pentru credinta in povesti fanteziste inventate de oameni. Tot asa cum Dz cu iubirea si puterea lui lasa oamenii sa moara in razboaie, accidente, de boala si de foame, tot asa Dz cel atotputernic si invizibil va da credinciosilor viata vesnica (evident, dupa moarte, adica niciodata).

| Laura20035647 explică (pentru Algo098):

Din câte observ ești ateu, iar toate lucrurile rele de pe lumea asta se întâmpla pentru ca oamenii nu se mai roagă și uita de poruncile lui Dumnezeu.
Sa zicem ca nu exista Dumnezeu.Cei care au crezut in el si au fost buni n-au avut nimic de pierdut, pe când cei care n-au crezut in el au pierdut totul.E alegerea ta.

| Algo098 a răspuns (pentru Laura20035647):

Asa le spun cei care propaga religia enoriasilor ca numai religios trebuie sa fii, ca nu esti om daca nu esti adeptul lor, ca toate lucrurile bune sunt de la credinta in povestile lor fanteziste si absurde si ca tot raul e de la cunoastere si de la stiinta, deci te prostesc pe fata. Religia a fast cauza incetinirii progresului stiintific o buna perioada de timp si a tinut omul in necunoastere. Poruncile lui Dz sunt niste inventii scrise de niste oameni, ca Dz e invizil si nu se ocupa cu scrierea de povesti.
Cei ce cred in Dz, de fapt cred in niste carti primitive si mincinoase si nu castiga nimic in afara de o viata traita in minciuna fanteziilor primitive. De exemplu: Dz nu ajuta pe nimeni cu nimic = lucru demonstrat, numarul mortilor vii cu viata vesnica pe care i-am intalnit este = 0, deci totul merge pe inselaciune. Daca ti se pare adevarata promisiunea vietii vesnice dupa moarte primita pentru nimicul ce inseamna credinta intr-o poveste falsa, inseamna ca nu poti aprecia care e diferenta dintre o viata infinita si un lucru fara valoare care inseamna credinta intr-o poveste. E ca si cand ti se pare normal ca pentru 1 leu sa poti cumpara infinitul. Deci cei care nu cred in minciunile primitive pierd minciuna si castiga in schimb o viata normala de om constient de lumea in care traieste.
(credinciosul crede ca un Dz atotputernic si infinit daca ar exista, ar fi impresionat si interesat de ce face un om simplu, ce mananca, pe cine iubeste si in ce fantezii crede)

| Algo098 a răspuns (pentru Laura20035647):

Omul credincios crede ca povestile primitive care sunt scrise de niste oameni sunt fix opera lui Dz cel invizibil.

| Celcestietot a răspuns:

Vei fi fericita daca ajungi in Rai, asta este clar si la altceva nu mai trebuie sa te gandesti.

| Whateverrr a răspuns:

Alegerea este una personală. Cu toții avem ocazia să ne pocăim in viața asta. Poate că noi nu înțelegem foarte bine acum, dar în cer o să avem o altă perspectivă a lucrurilor, nu o să mai fim legați de pamantul acesta. Totusi, cauza nu este pierduta. Oamenii inca se mai pot intoarce la Dumnezeu happy

| Panamax a răspuns:

Cei care ajung.Eu zic sa-ti faci probleme doar daca vei fi admisa.
Ai mult mai multe sanse sa ajungi la concurenta.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Din acest motiv trebuie să ne rugăm unii pentru alţii.

| Ineys a răspuns (pentru Laura20035647):

Critici ateii cand tu personal pui la indoiala scrierile biblice si pe Dumnezeu asta. Unde e credinta, de ce te intereseaza cum vei fi fericita in rai? O sa fi fericita, cu sau fara persoana iubita. Nu mai conteaza asta, ai ajuns in rai esti feritica pentru ca asa a zis Dumnezeu, ai inteles?

Nu o sa mai ai nevoie de persoana iubita pentru ca o sa "traiesti" langa Dumnezeu iar el este totul, corect?

| fllu07 a răspuns:

Aici e cheia. Sa spun asa: niciun om nu merge în Rai după moarte. Nici în iad. Biblia spune despre Isus, ca a fost 3 zile si 3 nopti in inima pământului. Despre David, care a fost un rege ascultător, si dupa inima lui Dumnezeu, în Faptele Apostolilor se spune că nu a urcat la cer. Prin concluzie, ne putem da seama ca daca Isus, sau David nu a ajuns în cer după moarte, cu atât mai mult restul oamenilor simpli, păcătoși.