| Mădă0611 a întrebat:

Din categoria "sa descoperim minunatiile logicii religiilor avraamice", taaa-daaaaam.
Cand eram la scoala, cred ca 5-8, popa ne-a zis ca buruienile-s de la diavol, ca au aparut dupa caderea in pacat. Daca cercetam bine, majoritatea buruienilor ne sunt folositoare, iarba grasa are omega 3, de exemplu, sa nu mai zic de coada soricelului, coada calului, tataneasa. Intrebarea e de ce se omoara plantele intre ele ca nu cred ca "buruiana" e de la diavol? in caz ca nu ati observat, sub copacii a caror coroana nu lasa lumina Soarelui sa treaca, nu creste nimic, eventual vreun soi de iarba, atat. Ma indoiesc ca inainte de caderea in pacat copacii nu aveau frunze, adica se omorau inainte sa le "spurce" omu'. Care-i smecheria?

18 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Este lupta pentru supravietuire si nu are nici o legatura cu religia. Inainte de a fi cultivate de om, toate plantele erau "buruieni" si fiecare din ele incerca sa supravietuiasca si sa se inmulteasca.

| drutzix a răspuns:

Inainte de cadere copacii aveau frunze transparente. Sah Mat laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai luat-o cam de departe,ia-o si tu de la cap fa madaslino, ai sarit taman la buruieni? sant anumite buruieni ale dracului, pe unele i leadat omului, sa fie robul lor; tiutiunul. canabisul, altele cica-s ale lui de rele ce sunt si de greu ce scapa omul de ele.mura campului de pilda a facut-o din orgoliu, fiindca Dumnezeu facuse strugurii si el a zis ca va face el o poama care sa se coaca inaintea celei a lui Dumnezeu.dar...nevrednic fiind, i-a iesit pe dos, mica neagra si cam acra.Deci vezi talica fa madaslino, daca sersetam ca lumea vom vide ca kirul este o iarba a dracului.ca dacal tai sil tii sapti ani pi costereata sa se usuce, si cade pi pamant, acolo invie si se intinde deti umpli batatura di podoaba.eheeee drajii mosului,ma uit la voi si ma vad pi mini cand eram ca voi.Da uiti ca trecut-au ani si ani de atunci, si in catunul dintre lunci, au mai ramas, boscheti si nuci.da di ci fa eu fi zicand iarba grasa, si ziceai ceva di omega 3? e o ecuatie?

| zurick a răspuns:

Acel preot profita de faptul că erați mici și credeați orice vă spunea.Trist e că unii nu sunt mici, dar tot sunt ușor de manipulat. sad

| Idris a răspuns:

Salvarea noastra nu depinde de ce spune un popa, sau de ce spun eu sau tu. Din cauza unor astfel de afirmatii ale unor persoane ce au alterat religia si invataturile, multi oameni au ajuns sa fie atei pentru ca nu poti accepta asa ceva daca ai mai mult decat jumatate de creier.

| Idris a răspuns (pentru anonim_4396):

De cand creeaza diavolul? Unicul Creator este Dumnezeu, Unicul.

| ania a răspuns:

Eu n-am citit în Biblie de plante create de diavol, nu știu proful de religie de unde a luat ideea.

| Mădă0611 explică (pentru Idris):

Plantele nu se omorau intre ele inainte de caderea in pacat? Avea fiecare patratelul ei de pamant, sau cum?

| Mădă0611 explică (pentru drutzix):

Iarba era verde, scrie in geneza (cap 1, vers 30), asa ca cel mai probabil si frunzele erau verzi, iar daca erau transparente, nu existau plante inalte, poate nici atatea feluri de plante. Si cica iarba se usuca singura ca sa ia foc, singura, si sa arda tot ce e in jur, astfel isi elibereaza locul de intrusi. devil

| Mădă0611 explică (pentru ania):

Aia era introducerea, vad ca v-ati legat cativa de popa, nu el era important, ci plantele, de ce se omoara intre ele? Faceau la fel inainte de caderea in pacat? Daca da, de ce, daca nu, cum erau pe atunci? Cum credeti voi.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Nu am auzit asa ceva si nu prea cred.Din cate stiu este pacat ca atunci cand esti bolnav sa spui,, Pe mine Dumnezeu ma va ajuta'' si sa nu folosesti medicamente sau sa nu mergi la medic.Si mai este pacat sa nu te ingrijesti de sanatatea ta in asa fel incit sa nu molipsesti pe nimeni..Nu stiu care este smecheria, sau tu ai inteles gresit, sau ....nu stiu.Mai bine il intrebai asta chiar pe preot.

| dragos38 a răspuns:

Buna Mada, hm va veni o vreme cand si soarele ne va manca de vii, deja se observa nu? o crestere a caldurii datorita consumului de Hidrogen de pe suprafata soarelui, incalzirea globala nu se datoreaza noua, asa cum cred unii, ci cauizelor naturale, bine inteles este un prilej pentru secte sa ne zapaceasca cu venirea sfarsitului lumii, poate si incalzirea asta face parte din evolutie nu? caci evolutia se desfasuara in continuare nu doar la nivelul plantelor si animalelor ci si la nivelul sistemului solar.Asa ca suntem la degetul mic al zeului soare.Dar poate ca icoanele facatoare de minunii vor oprii fenomenul asta natural care nu ne este favorabil. ha

| Ripley a răspuns:

Daca fumezi iarba o sa ajungi in iad!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Idris):

Si tu creezi, la nivelul tau.nu poti da viata, dar creezi.ce poti.

| HowdidIgethere a răspuns:

"taaa-daaaaam"? ai si tu vreun scop in viata? afara de buruieni?

Acum inteleg si eu, fiind vara, ne incadram si noi la pierde-vara. dar ce facem la iarna?

| Mădă0611 explică (pentru HowdidIgethere):

Studiul buruienilor e o treaba, nenica. smug

| RAY a răspuns:

Acel popa s-a referit la iarba

| SG1995 a răspuns:

Păi îți dai seama că asta e o credință primitivă demnă de evul mediu din cauză că în evul mediu buriana era cam cea care strica recolta, și s-a creat mentalitatea că buruiana e ceva diabolic, dar să nu uităm că așa s-a zis și despre pisici, și știm cu toți ce s-a îmtâplat după ce o mare parte din pisici au fost ucise în acea perioadă.