Te felicit pentru acest raspuns! In Cuvantul lui Dumnezeu este putere! Soimos,daca tu crezi ca Biblia este ceva inchipuit,atunci nu ar trebui sa isi conduca nimeni viata dupa ea,nu-i asa? Atunci ar trebui sa mintim din abundenta,sa furam, sa ucidem, sa fim desfranati...Unii oricum o fac deja. Daca iti convine acest stil de viata e treaba ta. Daca nu lasa-i pe cei care respecta Biblia sa o considere in continuare Cuvantul lui Dumnezeu.
Nu e vorba de ce cred eu, ci de faptul ca Biblia este o cronica compilata de rabinii Marii Sinagoge cu fapte din istoria poporului evreu si cu elemente de filozofie populara, text scris de rabioni si scrierea asumata in mod resp[onsabil de acestia, Deci Biblia NU este Cuvantul lui Dumnezeu tot asa cum nici poeziile asumate de Eminescu sunt poeziile lui Eminescu si nu poamele lui Dumnezeu!
Minciuna furtul si educatia gresita o vedem in Romania unde 95% din populatie este foarte religioasa, datorita faptului ca nu se poate face o educatie corecta pe baza de minciuna si santaj, ci doar prin socializare corecta!
Si de unde invatam ''socializarea corecta''? De la maimute? Din jungla din care se presupune ca am venit? Biblia nu a fost scrisa de niciun rabin! Documenteaza-te inainte de a face afirmatii! A fost scrisa de prooroci desemnati de Dumnezeu.Deci Biblia este in mod direct inspirata de Dumnezeu.Dar daca tu tot nu crezi in El nu ai cum sa intelegi acest lucru, si ma vei contrazice pana la capat...
Pt soimos.nu sunt o cunoscatoare a
BIBLIEI si nu sunt aici pentru a intra in polemici cu tine.eu acum o citesc.pe mine ISUS HRISTOS m-a ajutat enorm, daca nu ar fi fost mila lui, sa ajung iar la fata BUNULUI DUMNEZEU nu stiu ce s-ar fi ales de mine, cel mai probabil durerea sufleteasca m-ar fi ucis. m-a ajutat iar eu nu mi am respectat promisiunea facuta LUI fara sa mi dau seama.si ce lectie mi a dat! m a intors in acelasi loc cu o durere mai mare. acum intr o perioada scurta nu mai sunt dejnadajduita si din mila LUI privesc inainte.ai grija sa L descoperi la timp, sa te scutesti de dureri si erori care sa ti marcheze viata/poruncile si invataturile sa nu ti iasa din cap si suflet si daca I promiti ceva, respecta! zii mereu Doamne iarta-ma si da dupa mila Ta nu dupa faptele mele si da ce stii Tu ca am nevoie nu dupa pofta mea a pacatosului. 1=se numeste "credinta"adica sa te increzi cu sufletul sa simti! cele ce se probeaza se numesc stiinte exacte, ex.matematica! credinta asta este"crede si nu cerceta"! daca simti bine daca nu, imi pare rau pentru tine.pt ce alt motiv crezi tu ca a lasat Dumnezeu"liberul arbitru", puterea de a alege sa crezi sau nu, daca nu pentru a face ceea ce spune si in noul si in vechiul Testament, de a si alege poporul si de a plati fiecaruia dupa credinta sau necredinta lui? iti da, te face sa auzi, sa vezi sau sa citesti ce au lasat cei ce au vazut si dupa sufletelul tau il cerceteaza.crede sau nu! asta e decizia noastra pentru care vom plati sau vom fi raspltiti! tie ti se potriveste pilda semanarii bobului de grau, sigur o stii! semanat pe iatra, in spini si pe pamant bun, roditor. tu esti bobul de pe stanca, piatra. 2-dai ex cu vechiul testament si dupa te indoiesti si vrei probe! dar in vt pilda faraonului n ai vazut o sau nu pricepi? el a crezut in moise ca trimis al Domnului? a crezut lucrarile Domnului? cate vedea ma i vroia probe! si a vazut multe probe iar ultima, ca sa fie Domnul asa mai convingator, fatala! de ce a patit asa? ca avea inima impietrita sa nu inteleaga! te reunosti? indiferent de ce ti se spune nu esti multumit si vrei proba irefutabila.ai grija sa nu o primesti. termin o cu prostiile tale si cere ti iertare ca te ai indoit de lucrarea si puterea lui precum acel faraon.si acum serios... tu esti pe ale tale? omenirea nu e in stare sa dea de cap lantului trofic, adn, cancer. iar tu vrei sa intelegi ce nimeni nici macar nu si poate imagina? de abia stiu cate ceva ingerii si sfintii.insusi Hristos spune ca atunci cind va veni sfarsitu stie doar Tatal! atat! nimeni altcineva, nici macar El, Hristos, nu stia! dar stati fratilor ca nu te convinsesem pe tine! stii ceva? revinot ti mai repede ca sa nu te trezeasca Semanatorul! Domnul sa aiba mila de noi sa nu ne pedepseasca dupa faptele, pacatele, prostia si neintelepciunea noastra si sa ne daruieasca dupa mare mila lui! Doamne Isuse Hristoase fiul lui Dumnezeu miluieste ne pe noi pacatosii!