Nu te supara, dar tu chiar ca esti si impertinent(a).
Pana acum ti-ai jignit toti interlocutorii.
Dar nu-i nimic, asa au ocazia oamenii sa vada adevarata fata.
Nu face decat sa ma amuze teribil, ca va stricati singuri imaginea de crestini intelegatori, si toleranti, ce va iubiti aproapele
Oh, da! Sunteti mult mai buni decat ateii
Cu privire la ce ţi se pare că nu am fost obiectivă şi te-am neîndreptăţit, draga mea? Doar nu crezi (la modul serios) că generalizarea ta a fost una obiectivă, relevantă, iar subiectul (şi modul de abordare) unul pacifist (nemaivorbind de schimbul de înţepături de după). Sau mă înşel?
Înţeleg şi rădăcina frustrărilor tale legate de religie şi (unii) atei, care pe de o parte sunt justificate, dar cred că exagerezi (uneori) şi iei totul mult prea personal, când nu e cazul. : )
Dacă vrei neapărat să reproşezi ceva cuiva (e normal să simţi uneori nevoia să te descarci), ar fi mai bine să o faci individual, direct, obiectiv şi argumentat, astfel ca nimeni să nu se simtă jignit sau neîndreptăţit prin ricoşeu (ştii şi tu că nu e tocmai plăcut). : )
Noapte bună. : )
Mult imi pasa mie de stiinta, e treaba mea daca sunt mai interesat de religii si mitologie.
Nu trebuie sa ai cunostinte avansate de stiinta ca sa cunosti religie.
Ia spune toata pleiada de calugari si preoti are studii stiintifice?
Eu cred ca tu ai chef de cearta si ceri atentie prin intrebarea pusa.
Discutiile despre religie le pot avea si crestinii si ateii in aceeasi masura. Fiecare dupa mintea si argumentele sale.
Nu mai jigni lumea care vine sa-ti raspunda la intrebare. Accepta toate raspunsurile in aceeasi masura si gandeste-le obiectiv.
Nu stiu cum va asteptati la respect din partea ateilor daca continuati cu jigniri si ganduri fixe, intoleranta fata de alte idei.
Macar de le-ati rumega un pic, ar fi un inceput pentru un altfel de perceptie asupra lumii. Nu e nimic rau in asta.
Nu eu am spus ca cineva e plin de ura si alte balaneli de genul.
si apoi continui " nu stiu cum va asteptati la respect din parteaa ateilor etc?". De ce, pentru cam am pus o intrebare referitoare la ei si la stiinta? si am facut o generalizare, ok. cum de tocmai cei care fac parte din categoria "restul" nu au raspuns? Deci i-am suparat exact pe cei la care m-am gandit. inseamna ca am dreptate.
Atunci nu e deloc gresit cand zic ca ateii (unii de pe-aici) se poarta exact ca acei religiosi de care se plang ei, nu-i asa? Am zis-o si inainte si mi-au bagat-o pe gat pe aia cu stiinta. E bine ca m-am linistit acum in privinta asta .
Nu inteleg ce relevanta are afirmatia ta. Sa zicem ca ateii habar nu au de stiinta. Tu ce concluzie tragi din asta? Ateu inseamna doar negarea existentei oricarei zeitati nu si un raspuns asupra existentei omului.
Sti de ce ateii cunosc mai multa religie pentru ca s-au interesat sa vada daca este adevarat sau nu sa stie ce sa faca nu doar sa creada ca asa zice mama si tata ca pe voi crestinii daca va intreaba cineva de ce credeti in Dumnezeu voi ziceti ca el a facut lumea ( explicatie bomba) credeti pentru ca asa ati fost educati
iamy întreabă:
Areea întreabă:
mastadont întreabă:
AlexCătălin21 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: